Middagsförberedelser

2012-04-13 14:05:00

 

I förmiddags började jag förbereda kvällens middag genom att lägga köttet i marinad och göra en skål tzatziki som nu skall få stå och dra sig fram till kvällen. Jag gillar mat som man kan förbereda i omgångar under dagen och sedan bara ta fram till kvällen och sätta den sista touchen på. Morgonen är dessutom min bästa tid på dagen när det gäller att laga mat så då marinerar jag gärna, fixar med såser eller slänger ihop en kaka.

 

Ikväll skall vi gotta oss med souvlaki i hemmagjorda tortillabröd. Ett recept som kommer härifrån och som vi testat innan. Det är sjukt gott, speciellt om man förbereder köttet, paprikasalladen och tzatzikin i förväg så att alla smakerna riktigt hinner sätta sig. Mm. Denna gången skippade vi dock fläskfilén och valde kycklingfilé istället, men det kommer nog inte att smaka fy skam det heller. Dessutom finns det gott om grillad paprika att köpa här, så då slipper man böket med att ungsgrilla sin egen, vilket eliminerar en rätt stor del av jobbet med denna rätt annars. Till wrapsen kan jag tänka mig en film eller två lagom till myskvällen med fina mannen. Härligt att fredagen är här!


Hälsningar
Ditte

Känns som det är värt att prova på det där! Dreglar lite här...:)

2012-04-13 @ 16:13:03
URL: http://tegelhuset.wordpress.com
Lina

Mmm så sjukt gott detta lät då :) själv har jag slängt kyckling i marinad som hamnar på ett spätt på grillen, mums :) tzatsiki är ju inte dumt, det skulle man kanske haft till ;)



Sv: tack :) fast denna helgen blir det jobb för hela slanten, det är inte förrens 28-29/4 som det förhoppningsvis blir dop :)

Jag älskade när magen var sådär stor, rund och hård. Kan ju också va för att jag inte hade några gravidkrämpor mer än illamående i början. Du har inte heller haft problem med något va? Ha en trevlig helg ni med! :)

2012-04-13 @ 16:32:16
URL: http://vardagslivochbarn.blogspot.com
Eleonore- Kokboksutmaningen!

Gud så smarrig middag, nu blev jag otroligt hungrig! Bäst att fixa lite middag ;)

2012-04-13 @ 17:00:28
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Linda-Mamma till Alfred

Mmmmmm! AH men kan du någon spanska?

2012-04-13 @ 17:12:58
URL: http://hummingbird.blogg.se/
sandra- Med pojke i magen

Vad underbart med en dagsutflykt till frankrike :D Tänk om man kunde göra de :D

haha :D



Tänkte bara meddela att våran Ullardersresa nu är bokad och går av stapeln nästa vecka :D Har du några tips på vad man ska köa och vad man INTE ska köpa... Är mest ute efter saker till bebis...

2012-04-13 @ 17:34:00
URL: http://frusandrasjoberg.blogg.se/
Pernilla

Lät himla gott det där :) Ha en bra helg du med! :)

2012-04-13 @ 18:24:18
URL: http://mikanilla.blogg.se/mikanilla
Therese

Mumsigt! Härlig bild hoppas ni hade jättetrevligt! kram

2012-04-14 @ 14:05:26
URL: http://sailorswife.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback