En bra sista julidag

2012-07-31 19:20:21

Visst blev det lite tid på stranden idag. Det var kul att få hänga lite med våra vänner härifrån också. Havet var gnistrande och turkost, solen sken och vi skrattade hjärtligt under parasollet i sanden. Vi åt en jättegod lunch därefter på en mycket traditionell restaurang i stadsdelen Gros. Ungsrostat är deras specialite så vi åt kyckling och gris tillagat på detta vis. Allt mycket gott förstårs. Nu hänger vi som två tröttisar i soffan och Lia sover en stund. Vilken bra sista julidag det blev.


Sortering pågår

2012-07-31 09:45:47

Vi har helgdag här idag så Vasse är ledig. Lyxigt på en tisdag! Farbror Lillis åkte för en timme sedan och han tyckte det var tungt att lämna Lia efter en vecka tillsammans. Kanske tyckte han att det var tråkigt att lämna oss med? ;) Men en riktigt rolig vecka har vi i alla fall haft. Idag skall vi sortera Lias kläder och se vad hon fortfarande kan ha. Vi vill ju inte packa ner något som är för litet redan i resväskorna


Lite brända och ett vändningsförsök

2012-07-30 17:47:12

Halloj. Vi har hängt på stranden idag jag, Lillis och Lia. Typ som resten av Sab Sebastianborna. Det märks att det börjar bli högsäsong och semestertider nu. Skönt att vi snart lämnar stan för ett tag! Nu har vi skaffat oss skön bränna, eh vi är rätt röda faktiskt. Alla utom Lia då. Jag har normalt rätt bra pigment och blir lätt brun men nu är jag så blek att även jag blir lite bränd :( När vi kom hem passade Lia på att testa att rulla runt på lekfilten. Hon var riktigt nära på att vända sig från rygg till mage, men lyckades inte helt. Haha, så sött var det.


Sista dagen för farbror Lillis

2012-07-30 10:37:43

Idag är det tyvärr farbror Lillis sista dag här för tidigt imon åker han hem igen. Dagen skall därför njutas till fullo och vi planerar som vanligt att äta gott. Vasse jobbar lite så vi tänkte ta bussen till hans jobb och hälsa på om ett tag. Sen beger vi oss nog ner på stranden en stund. Det är väldigt lagom varnt med 23grader och sol här idag så det är perfekt strandväder för Lia med :)


Gamlastan på en söndag

2012-07-29 16:02:43

Vi har glidit runt i gamla stan hela eftermiddagen. Ätit pintxos som friterade grönsaker med aioli och hemlagad ketchup, gambas på bröd och minihamburgare. Lia drack mjölk och vi andra kall öl. Nu har vi precis klämt en krämig glass och slagit oss ner i hamnen. Plötsligt skiner solen igen som aldrig förr och livet leker. Finns det något vackrare än glittrande blått hav?


På ölerian

2012-07-29 10:43:51

För inte allt för länge sedan öppnade en öleria med riktigt många specialölsorter i närheten av oss. Det blev snabbt min mans favoritställe och igår var vi där igen. Först blev det vin i den trevliga lilla vinbaren med goda charkuterier till och sen en öl utomhus. Det är livet att kunna äta och dricka så här gott som vi oftast gör!


Världens snällaste farbror Lillis

2012-07-28 17:20:00
En av Vasses bästa vänner, som kallas för Lillis, är alltså här och hälsar på den här veckan. Med sig till Lia hade han ett par urgulliga röda Lacostesneakers! Lia var knappt nämnvärt intresserad av dem just nu, men hennes föräldrar blev desto gladare. Hihi. När lilla donnan kommer att ha växt i dem har jag ingen aning om, blink blink till er med större barn, men de är i strl 19 i alla fall. Kan dock tänka mig att det kommer att gå rätt fort i dessa pjucks när de väl passar åtminstone :)
 
 

En syssling till har kommit till världen

2012-07-28 12:10:11
Idag fick Lia sig en syssling till. Min kusin fick deras efterlängtade lilla dotter idag och jag ryser lite i kroppen när jag tänker på det. Tiden springer iväg och för 3 månader sedan var vi där (ja, alltså inte fysiskt sett där i Möndal alltså) men vi var på sjukhus med ett litet skört liv i famnen. Någon vi ännu inte kände och inte ens visste vad hon hette. Så fantastiskt det är att få barn ändå och vad lycklig jag är att vi fick lov att bli föräldrar till världens bästa tjej! Nu längtar vi efter att få träffa Lias syssling. Hoppas att man kan få sno åt sig en glutt på henne redan nästa vecka när vi kommit till Sverige.
 
 
 
Vår lilla skruttis bara 1 dag gammal

Ribs till killarna och mig :)

2012-07-28 10:00:04

Nattsömnen vart god och morgonen har börjat bra, bortsett från att den fina solen försvunnit :( Helgens väder skulle visst bli sämre men till veckan kommer solen igen, säger dem. Om ett par timmar lagom till lunch kommer killarna med tåget från Madrid. Då tänkte jag bjuda dem på ribs med smaskiga tillbehör. Det passar bra en lördag som denna tycker jag. Nu åter till köket.


Perfekt dag

2012-07-27 20:05:37

Vilken skön dag vi har haft jag och sötis. Frukost i parken sittandes på en bänk i solen, lunch på balkongen hos våra snälla vänner och nu lite delikatesser i soffan. Helt perfekt! Nu väntar vi på OS-invigningen och sedan blir det bums i säng. Imon kommer pappsen hem igen och vi längtar efter honom!


Färgglada fynd

2012-07-27 15:00:00
 
De här söta klänningarna hittade jag till Lia på Zaras rea i veckan. Blommigt, rutigt, snyggt. De hade verkligen hur mycket som helst fint på rea och det var rejält med rabatt dessutom. Perfekt! En lite tunnare turkos jacka som jag spanat på till ordinariepris fick jag också roffat åt mig. Lilldamens allra första jacka det, men misstänker att den lär behövas i kalla Sverige. Här har hon hitills klarat sig på kofta och filt i vagnen. Lia växer så det knakar och väger nu lite över 6kg. Mycket i strl 56 börjar att bli tajt, så jag köper strl 62 eller 3-6mån som de har på Zara :)

Dag 2 ensamma

2012-07-27 11:33:35
Visst gick det bra att bara vara vi två igår. Lia verkade tycka att det var rätt mysigt till och med ;) Nu har vi gått in på dag 2 ensamma och den har börjat bra, om än något tidigt kl. 05:30!! Men nu har vi tvättat, varit och handlat och druckit kaffe i parken medan Lia sov förmiddagsvila. Om en stund skall vi hem till några vänner på lunch. Trevligt, trevligt.
 
 

Klibbigt värre

2012-07-26 22:22:21

Herregud vi rinner bort här hemma...och ute med för den delen. 30 grader ute, hög luftfuktighet och typ ingen vind som vi haft idag är ingen skön kombi. För att slippa gå ut i klibbet bjöd jag hem min vän Marta på ett glas vin istället för att ta det på stan. Det var trevligt. Nu en caprese :)

 


För första gången helt ensamma

2012-07-26 13:15:00
 
Grabbarna tog tåget till Madrid i morse och lämnade mig och Lia kvar själva i lägenheten här i San Sebastian. Det är första gången vi skall vara helt ensamma i två dagar. Spännande! Ser fram emot lite mysig egentid med min fina lilla dotter. Vi skall se på film, äta gott, leka massor såklart och kanske sova lite mer än vanligt ;) Sen har jag bokat upp två träffar med två vänner också så det skall nog inte gå någon nöd på oss. På lördag är grabbarna tillbaka igen, då förhoppningsvis med en rolig resa tillsammans och Lias pass i bagaget.

Pintxos igår, receptfix idag

2012-07-26 09:22:42
 
Det blev såklart pintxos igår till middag :) Vår vän var lyrisk över vinkokt oxkind och väl tillagade pilgrimsmusslor, bland annat. Kvällen blev rätt sen och efter att vi stannat till på ett ölhaks uteservering med så knatade jag hem med en sovandes Lia kl.00. Det gick jättebra att ha henne med i gamla stan igår kväll, mestadels sov hon och när hon vaknade till så sa hon inte så mycket. Duktiga lilla tjejen! Just nu sover hon en lur och jag fixar mig. Kl.10:20 skall vi till läkaren och fixa med recepten till hennes mjölkersättning som det blivit srtul med. Vi fick nämligen recept på fel mjölk. Kul. Nu måste jag hinna styra upp detta innan vi åker nästa vecka...

Semesterfeeling typ

2012-07-25 18:40:04

Svettiga och trötta efter en dag på stan så tar vi igen oss lite. En G&T sittandes i favoritfåtöljen med en utslagen Lia på bröstet samtidigt som fönstren står på vid gavel, är inte fel. Inte alls fel faktiskt. Ikväll funderar vi på att njuta av det fina vädret i gamla stan. Kanske ta sig några pintxos och strosa runt lite bland de mysiga gränderna. Vi tar det som det kommer och det är rätt skönt faktiskt. Semesterfeeling typ :)


På stan och bara njuter

2012-07-25 16:55:39

Jag och Lillis har en underbar dag på stan. Reashopping på Zara, lammburgare och nu kaffe i solen. Fy fan vad gött vi har det!


En dag i Biarritz och San Juan de Luz

2012-07-25 09:30:00
Det var längesedan vi var på utflykt och jag älskar utflykter så det var med glädje som jag hjälpte till att packa bilen full igår för en dag i Frankrike. Biarritz var dagens utflyktsmål och det var första gången som jag besökte denna vackra kuststad. Det tar ca 1 timme att köra dit från San Sebastian och resan gick fin, fint. Eftersom vädret var på topp så drog vi oss genast ner till stranden för ett dopp. Mitt första för i år faktiskt. Galet, jag vet! Mitt första dopp för året höll nästan på att bli det sista i livet dessutom, för gisses vad strömt det var och de stora vågarna var nära på att sluka mig...men efter en tur ner på havets botten så lyckades jag att ta mig upp och komma i land till slut. Pew!
 
 
 
 
 
 
Efter strandhänget så promenerade vi runt lite i Biarritz och så blev det härlig lunch i form av barhäng ute på gatan med kall öl och kallskuret. Det visade sig nämligen att vi missat lunchen i Biarritz som tydligen serveras mellan12-14, för när vi var hungriga och skulle hitta någonstans att slå oss ner så var allt stängt. I San Sebastian är det lunch betydligt senare, mer runt 14-16, så vi kände oss lite lurade. Men strunt samma, det blev en kanonlunch ändå. Efter att ha inhandlat bröd att ta med hem (Frankrikes verkliga stothet om ni frågar mig!) så körde vi vidare mot ännu en fin kuststad, San Juan de Luz. Då blev Lia dessutom hungrig på vägen så jag blandade ersättning i baksättet och gav henne. Verkligen en fördel att inte amma i det läget! När vi tankat lite mer sol, öl och glass, insupit den fina miljön och sett vad som fanns att se i San Juan de Luz så pruttade vi hem med bilen igen. Så nöjda med dagen.
 
 
 
 
 
 
 

Lyckopillret Lia gillade utflykten

2012-07-24 21:29:55
 
Detta lilla lyckopiller har varit med oss på utflykt heeela långa dagen och tyckt att det varit jättekul. Varje gång hon vaknade så hade vi rört på oss och var på något nytt spännande ställe att titta på :) Vi har haft en underbar dag i Frankrike och jag har fotat massa. Skall försöka att få till ett inlägg om detta snarast. Men nu middag som grabbarna fixat. Lyx!!!

Storslagna utflyktsplaner

2012-07-24 09:34:23

Hua vad seg man är efter att ha suttit uppe halva natten och tjötat med vår vän som kom igår. Lia tyckte att det var morgon kl.06, så ynka tre timmars sömn blev det. Ja, ja det tar vi igen en annan dag för idag har vi storslagna utflyktsplaner. Vi tänkte ta bilen och köra till Biarritz över dagen!


För ovanlighetens skull

2012-07-23 21:45:53
Det är tur att det inte är varje dag vi är ute och flänger med bebis och barnvagn i en liten Renault Clio, men nu när vi fått låna en i ett par dagar så passar vi på. Lia verkade gilla att åka bil och protesterade inte nämnvärt när vi åkte till den stora mataffären en bit bort. Dock somnade hon inte förrän vi kom in i affären så sedan fick jag bära runt henne där. Well, well. Nu skall hon nattas och sedan skall vi äta något. Godkväll.
 

Nöjd pappa

2012-07-23 12:28:30

Tror ni att Lias pappa blev nöjd när våra gäster hade den här bodyn med i present? Lia jobbar redan hårt på att lära sig hejarramsorna och huligan är hon ju redan, så det är redan klart ;) Igår hade hon den på för första gången men den är lite stor ännu. Pappan hennes var extremt nöjd i alla fall.


Igårkväll gjorde man stan :)

2012-07-22 14:00:00
 
Igårkväll tog jag med våra gäster ner till gamla stan och åt pintxos. Superhärligt att äntligen få en kväll för sig själv, utan allt vad bebis heter. Det var absolut inga problem att slappna av och bara njuta för min del, jag kände att jag kunde lita på att Vasse fixade allt med Lia där hemma. Himla härligt. 3 månader tillsammans varje dag i stort sätt gjorde att ett andningshål på mer än 2 timmar var SÅ välkommet. Och pintxosen var det heller inget fel på! Bäst var de grillade räkorna och den gratinerade getosten tyckte vi. Och så fick man sig lite vin dessutom. När vi kom hem sov Lia och vi satt i vardagsrummet och snackade ett tag innan vi kröp till kojs. Verkligen en lyckad kväll!

Sockersöt liten tjej

2012-07-22 10:00:00
 
 
Hurra för Lia som fyller 3 månader idag. Goa lilla tjej, vad vi är glad för dig. Nu tycker du att det är roligare och roligare att sitta för dig själv eller ligga ner på lekfilten och bara titta dig runt. Fast man får ju väldigt gärna komma och kittla dig på magen eller sjunga en trudilutt med, då får man allt som oftast ett härligt leende tillbaka :) Du gillar att bada i badkaret med mamma eller pappa och äter gärna ut flaskan ofta. Aptiten är det inget fel på! Nu tror jag allt att du längtar efter att träffa släkt och vänner hemma i Sverige så att du kan charma dem också. Tänk så mycket uppmärksamhet du kommer att få under dessa kommande veckor. Oj, oj det blir nog inte lätt att ha att göra med dig sedan ;)
 
 
 
 
 
 

Tack för allt stöd och pepp

2012-07-21 12:02:42
 
Nu har gänget lämnat oss här hemma och vi har dukat undan den sena frukosten. Lia verkar må mycket bättre redan, efter snart 3 dagar med mjölkfriersättning, och sover just nu i sin vagn. Jag vill passa på att tacka för alla uppmuntrande ord, alla fina krya-på-dig-kommentarer och ert fina stöd. Och visst märks det att hon har kryat på sig nu, lillpluttan.Skillnaden är verkligen radikal! Läkaren som ringt igår ville inget speciellt, bara stämma av lite så det var inget att oroa sig över.
 
Nu kör vi på med dessa nya rutiner med flaskmatning och annat och håller tummarna för att det fortsätter så här bra. Jag försöker att inte tänka på att den lilla stackaren gått så länge med magknip för att hon varit allergisk. Hua. Men det är tydligen väldigt vanligt att denna typ av allergi märks först när man byter från amning till att ge ersättning. Det är ju i alla fall en liten tröst. Well, nu skall här städas badrum. Kram så länge.

Bästa stunden på dagen

2012-07-21 08:35:40

Solen skiner in genom de halvöppna jalusierna (eller hur det nu stavas), det är tyst och hela familjen samt gäster sover ännu. Måste vara bästa stunden på dagen detta. Jag och Lia har varit uppe och gjort morgonbestyr, sen tyckte hon att man kunde somna om igen. Så då gör vi väl det då ;) Idag skall Vasse köra en vän till flygplatsen i Biarritz så då passar våra gäster på att åka med i bilen. Tyvärr finns inte plats åt mig och Lia med så vi får stanna hemma. Vi får väl se vad vi hittar på istället en lördag med sol som denna. Godnatt så länge.


En kortis på stan bara

2012-07-20 14:43:42

Det blev bara en kort tur på stan för mig och Lia. Hon sov till en början gått i vagnen men sedan blev hon ledsen och inget verkade hjälpa henne. Så vi fick rulla hem igen. På vägen han hon skrika sig helt genomsvett och nu har jag gungat henne i kolikgrepp tills hon somnade. Något verkar inte riktigt vara som det ska för henne. Även om hon somnar gott s vaknar hon igen kort där efter, är orolig och gnyr. Lyckas hon inte somna om då så utvecklas det till panikgråt. Läkaren på vårdcentralen hade visst ringt igen, men det missade jag. Kanske har de fått reda på något mer? Jag försökte ringa upp men det gick inte att bli kopplad direkt utan nu skall de ringa upp igen. Hoppas att jag har tid att svara då...


Den lilla allergiken

2012-07-20 08:21:26

Doktorn ringde igår och kunde enligt blodprovet som togs på sjukhuset bekräfta att Lia är allergisk mot komjölksprotein. Vi, jag och Vasse, som båda saknar allergiker i närmsta familjen känner oss liten paffa, men samtidigt lättade över att ha fått klara besked. Nu blir det sådeles Nutramigen i flaskam framöver, förutsatt att den fortsätter att fungera bra. Vi märker redan att hon blivit lugnare och gladare i alla fall och det är ju ändå det viktigaste


Tröttisar

2012-07-19 23:20:28

Lia och jag har krupit till kojs, trötta som få efter de senaste dagarnas debackel. Vasse och våra två gäster smet ut ett tag nu efter en mysig middag tillsammans. Det är jazzfestival i stan så de skall gå ner till stranden och lyssna på gratiskonserten där. Låter ju förvisso skoj, men oj vad jag behöver sova just nu. Tror att ögonen går i kors snart. Godnatt.


Nappen sitter där, tjohoo!

2012-07-19 12:18:28

Just det, jag glömde säga med att besöket på sjukhuset resulterade i att Lia numera tar napp också! Som vi har trugat och pockat med de där napparna, men nej nej. Ingen napp. Så nör jag lämnar rummet en stund och låter en sköterska vakta Lia, så kommer jag sedan tillbaka och finner henne med en napp i munnen. Helt otroligt! Vet inte om sköterskan hade några magiska trix för sig eller om det berodde på att Lias favorithand att suga på var inlindad med gasbinda? Kanske dög nappen plötsligt då? Nu har Emil tagit med två MAM-nappar från Sverige med så får vi väl se vad hon gillar dem. Den hon tog nu var en vanlig Esska-napp från Ullared :) Det gör ju inget om hon gillar de billigare napparna eftersom man väl lär köpa ett par framöver, hehe.


Ett dygn på barnakuten

2012-07-19 07:53:40
 
Efter ett dygn sittandes i ett observationsrum på 4x4m med glasväggar och utsikt över hela barnakutens entré och undersökningskorridor, så känner jag nu att jag har rätt bra koll på hur det funkar där ;) Nästan så att man hade kunnat leka managementkonsult ett tag innan man gick och komma med lite förslag på förbättringar av verksamheten. Typ. I alla fall blev det tydligt hur mycket barn som behandlas på en akutmottagning varje dag och även om det såklart var supersynd om vår lilla Lia som hade ont och inte mådde bra, så fanns det helt klart dem som hade det värrre. Herregud fick bland annat se en kille på max 3år med helgipsade ben fastsurrade i taket. Tänk er den sommaren liksom...
 
Okej, nu skall jag sluta svamla och komma till saken. Lia blev sämre efter läkarbesöket i tisdags och hade kräkningar och diaréer. Dessutom var hon ju röd och torr i hyn samt allmänt missnöjd så vi åkte in till barnakuten. Turligt nog var där helt tomt när vi kom fram kl.16, så vi fick komma in direkt och bli undersökta. Smart drag där av oss att inte vänta till senare på kvällen! De tog urinprov och blodprover och sedan fick vi alltså stanna i det där oberservationsrummet ett tag för att de skulle kunna ha oss under uppsikt. Normaltsätt kanske vi hade fått åka hem, men eftersom Lia är så liten ännu så ville de att vi stannade. Bara en person fick stanna med patienten i det där rummet, så efter att vår lilla goding försetts med en badande stor blå sjukhusrock så fick Vasse lämna oss. Ja, och sedan började vår sjukhusdygn av prover, ännu mera prover, dropp, vankandes av och an i det där lilla rummet, tankar som snurrar, byte av sjukhuspersonal, äckliga trekantsmackor från automat och så vidare. Kan ju meddela att Lia nu blivit stucken med nålar så många gånger att den där vaccinationen som man nojade så mycket för, för en månad sedan, framstår som rätt löjlig nu.
 
Det första blodprovet visade på någon slags infektion i kroppen och eftersom hon ätit dåligt i ett par dygn så fick hon dropp och lugnande. Sedan ville de ta blodprover för att utesluta att hon var uttorkad så då gjorde vi det. Tydligen var hon svår att sticka i handen sa de för de hittade ingen bra ven att sticka i så varje blodprov tog lång tid. Efter en orolig natt där hon vaknade många gånger med magont och annat och jag halvsovit i en fåtölj, fick hon sedan kopplas ut ur droppet på morgonen och prova att äta ersättning från flaska. De tog samma blodprover igen som när vi kom in och konstaterade att infektionen nog försvunnit och det kunde nog stämma för magen hade lugnat sig lite och hon hade slutat att spy. Men äta ville hon ännu inte. Kanske inte så konstigt ändå när man mått så dåligt?
 
Vi fick testa med mat igen vid två tillfällen, men hon åt relativt lite både gångerna. Som mest åt hon dock vid 12:00 på dagen och fick i sig hela 60ml ersättning. Det var efter det som hon svullnade upp på händerna och fötter, och ljumskar och knäveck fick stora röda utslag. Så nu började dem väl misstänka allergi då. Jahapp, det blev en fjärde omgång med blodprover som nu skickats på analys och om några dagar får vi svar på dem. Undertiden har hon börjat äta mjölkfriersättning i alla fall och det fick vi stanna kvar på sjukhuset för att ge henne i 3 omgångar innan vi till slut åkte hem vid 21:00 igår kväll. Nu har de flesta utlsagen försvunnit så kanske har den mjölkfriamjölken gjort verkan. Vi får se vad proverna säger om några dar, men än så länge så fortsätter vi med mjölkfritt (alltså fritt från mjölkprotein), Nutramigens ersättning, som luktar och smakar allt annat än mjölk.
 
Oj, det var nog det hela och en uppdatering av läget. Lia sover gott nu efter frukostmålet och jag skall knyta mig en stund med innan jag ringer doktorn för att boka tid idag så att vi får recept på den nya mjölken. Dessutom har vi fått trevligt besök här av två vänner ifrån Sverige, Emil och Sia, som kom med bussen vid midnatt igår. Icke att förglömma. Det blir förhoppningvis en bra dag detta för alla inblandade.
 
 

Hemma igen från sjukhuset

2012-07-18 22:45:56

Gårdagsdygnet spenderades på barnakuten med en stackars ynklig tjej med starka lungor. 26 timmar senare är vi hemma igen och äter en macka i köket. Helt slut nu verkligen, får blogga mer om sjukhusvistelsrn imorgon. Men allt verkar ha blivit bra till slut, hoppas vi. Godnatt


Inte mycket klokare

2012-07-17 14:11:01

Hemma igen från doktorsbesöket och jag äter någon form av snabblunch. Lia är fortfarande orolig och de där utslagen hon har verkar komma och gå. Doktorn trodde inte på någon allergi men eventuellt någon infektion. Vi får se hur dagen fortlöper och blir det inte bättre så åker vi till akuten med henne


Vi går till doktorn.

2012-07-17 10:04:08
 
Hej på er. Solen skiner ute idag men jag har en liten tjej här hemma som inte mår så bra. Snart skall vi gå till doktorn och se vad han har att komma med. Igår hade hon lite, lite feber, spydde mycket två gånger, grät massa, hade ont och ville bara sova i våra famnar. Kanske tål hon inte mjölkersättningen som hon börjat dricka för huden på magen är alldeles torr och den blir rödflammig till och från dessutom. Stackaren. Det är i alla fall himla bra att man kan ringa till vårdcentralen här och få tid hos sin barndoktor samma dag, idag bara 3 timmar efter att jag ringt. Jag återkommer senare. Hej så länge.

En bestämd liten tjej

2012-07-16 15:47:10

Jovisst är det en bestämd liten tjej vi har. Söt som få och med en vilja av stål. Just nu försöker jag få henne att dricka ersättning utan bröstmjölk i, efter en helg av ett evigt pumpande och blandande. Men se du det var inte populärt för nu smakar det ju inte som förut. Älskade lilla vän, du låter din mamma jobba du. Nu är hon sur och sover lite räv i protest. Förhoppningsvis går nästa matning om en timme bättre, kan man hoppas både för den hungriga bebisens skull och får husefriden


En tur i omgivningarna

2012-07-16 09:00:00
 
Lia är inget fan av att åka vagn tyvärr så det blir inte så många långa barnvagnspromenader som jag hoppats på, ännu i alla fall. Det kanske kommer sen. Igår passade vi i alla fall på att ge oss ut en sväng. Det är ju så mycket lättare när man är två för då kan en bära henne om hon börjar protestera. Vädret var fenomenalt och vi han få oss lite frisk luft och sol innan det var dags att vända hemåt igen. Omgivningarna här runt omkring är verkligen slående vackra!
 

En hostig men god kväll

2012-07-15 19:24:36
Godkväll. Vi är lite slitna från en lång gårkväll och en skön söndag som ni börjar lida mot sitt slut. Jag tappade halvt om halvt rösten, nåja blev väldigt hes i alla fall, under gårdagskvällen. Tror att Vasse smittat mig med några hemska förkylningsbasciller för han är nämligen småsjuk nu igen. Bara tre veckor sedan sist ju! Varje gång han hostar här hemma så flyger Lia upp så det blir till att söva henne om och om igen...det kan alltså bli en lång natt dessutom ;)
 

Sköna bralls

2012-07-15 16:52:20
 
 
De här sköna brallsen fick Lia i present i lördags när vi hade gäster. Supertunna i materialet och i cool haremstil. De blir perfekta här när det är varmt ute. Hennes mamma fick en handkräm hon som hon tackar för. Jag är rätt bra på att göra åt såna där krämer så det är aldrig fel att ha någon på lager :)

I väntan på brödet

2012-07-15 09:58:04
Söndag och jag har just skickat ner Vasse till bageriet  för att handla bröd till frukosten. Lia har somnat om och ligger ligger och myser med hennes gossefilt som vi nu jobbar på att hon skall ta till sig. Det här med napp har ju inte gått så bra, så vi tänkte att en gossefilt kanske kunde fungera när hon skall sova? Idag blir hon 12 veckor det lilla livet, vi får väl se hur detta skall firas. Vi börjar nog med en stadig frukost i alla fall efter en lång och trevlig gårkväll med besök och vin här hemma :)
 
 

Soffhäng innan kvällen

2012-07-14 15:25:38

Oj, då vart det visst redan eftermiddag. Dagen har flugit förbi och just nu står Vasse i köket och förbereder kvällens tacomiddag. Vi får gäster vid sjutiden så just nu tar jag och Lia igen oss i soffan lite. Introduceringen av ersättning har inte helt oväntat gjort henne lite trög i magen, så hon vill gärna ligga på mig med bena uppdragna nu när vi vilar. Sötisen. Hoppas att magen kommer i fas helt under helgen här, annars går det jättebra och hon äter med god aptit ersättning utspätt med bröstmjölk. Vilken lättnad!


Skön lördagsmorgon efter god nattsömn

2012-07-14 09:04:04

Lördagsmorgon och aldrig har väl duntäcket känns så gott som när vädret är gråmulet ute. Husefriden infann sig vid 20-tiden igår då lilldamen somnade och sov som en stock. Hon vaknade och åt kl.00:00 och sedan kl.05:00 , vilken skillnad mot innan! kl.06:00 i morse vaknade hon till och gnydde lite, efter att jag tagit upp henne lite så sov hon vidare till kl.07:40. Det är alltså så här det kan vara att ha en mätt bebis hemma :)


Vi vänder blad och prövar något nytt

2012-07-13 20:45:33

Idag har det varit tyst här på bloggen, som ni kanske märkt. Jag har haft lite annat för mig som har upptagit hela min dag och all energi. När man har en bebis som inte riktigt verkar må bra och tillvaron är lite smått kaotisk, så får man helt enkelt hitta på något. Det har vi gjort idag, hittat på något alltså. Jag bestämde mig idag efter en tids noga analyserande och övervägande att börja ge Lia ersättning. Det finns många anledningar till detta beslut och det tänker jag inte älta fram och tillbaka här, men jag tror helt enkelt att det får räcka med amning för vår del nu. Trist, men förhoppningsvis så leder det till en nöjdare och mer välmående bebis (och mamma för den delen) Okej, än är vi nog långt från i hamn med att lämna amningen bakom oss, men vi har i alla fall påbörjat en alternativ väg att gå. Det skall gudarna veta att det är inte lätt att neka en bebis det bröst som den är så van att få efter snart 3 månaders tid, men hon har faktiskt varit jätteduktig och tagit flaskan hela dagen. Jag behöver kanske inte nämna dock att dagen varit rätt så upprivande och tuff med många hjärtskärande skrik, men vi kämpar på här. Tur att Lia har världens bästa pappa som alltid ställer upp gör sitt yttersta.


Till Argentina och tillbaka

2012-07-12 14:31:48
Igår kom då äntligen det stora klädpaket som Lias farmor skickat ifrån Sverige för si så där 2 månader sedan. Paketet hade bara varit i Argentina och vänt en gång först ;) Det är därmed andra paketet vi fått som hamnat i San Sebastian i Sydamerika istället för här på Iberiska halvön. Så tokigt det kan bli. Tur då att det var mycket kläder i större storlekar i paketet, för det hade ju varit för trist om hon redan vuxit ur dem....hur som helst så fanns där mycket fint, så tack så mycket farmor, säger Lia.
 

En bekännelse

2012-07-12 08:40:00
 
Okej, jag erkänner. Jag har faktiskt inte ätit churros en enda gång sedan jag flyttade till Spanien för 1,5 år sedan. Måste säga att jag tycker denna efterrätt/snack/sötsak bestående av friterad deg, är rätt överskattad. Och doppad i choklad så blir det alldeles för sliskigt för min smak. Nej, det är inget för mig, säger jag alltså utan att ens ha provat dem här. Haha. Jag har ju bara ätit sjabbiga festivalvagnsvarianter hemma i Sverige någon gång. Men sen är jag inget chokladfan heller, fast jag tror att man kan få dem utan choklad med bara socker också. Eller kanske med kanel på? Det kan jag tänka mig är poppis här. Nåja, det kanske får bli sommarens uppdrag detta, att testa att äta äkta(?) spanska churros, så kan vi en gång för alla komma överens om att det inte är så gott sedan ;)

Mail från Polisen

2012-07-11 18:00:00
 
Det är ju inte var dag man hittar ett mail ifrån Polisen i sin inkorg, men det hade jag alltså fått i eftermiddags. De ville bara meddela att Lias pass nu är klart och finns att hämta på ambassaden i Madrid :) Yes! Gud så skönt, då vet vi att vi hinner få det i tid i alla fall. Senast den 28/12 skulle det hämtas ut, men Vasse får nog sätt sig på tåget ner igen innan dess för den 2 augusti flyger vi med skruttan till Svedala. Se upp där hemma, snart kommer vi!
 

Besök i mitt kök

2012-07-11 14:49:16

Vasse med kollega tittade just in på en kopp kaffe efter att de varit och ätit lunch i krokarna. Trevligt med lite besök när man går hemma om dagarna :) Annars kokas här grytbitar till kvällens middag och så tittar vi ut på det gråmulna vädret


En bra vana

2012-07-11 09:51:39
Vi är rätt duktiga på att äta frukt i det här hushållet. Och det är mycket tack vare min make som är helt tokig i frukt. Vattenmelon är hans favorit, men även solmogna persikor och grapefrukt är något av standardfrukt hemma hos oss. Frukt är ju bra för en så jag skall inte klaga, för när han äter frukt så äter jag frukt :) Ofta skär han upp ett fat til frukost som vi delar eller också så äter jag upp resten under dagen sedan. Det är faktiskt en riktigt bra vana vi har. Men just idag var det rätt tomt i fruktskålen så nu behöver vi gå om frukterian igen och fylla på. Färkspressad apelsinjuice fick vi i alla fall i oss så dagens c-vitaminboost har inte uteblivit.
 
 

Lite tråkigare stil numera

2012-07-10 14:23:08

Jag har insett att sen Lia kom har jag i princip helt slutat att ha smycken och att använda läppglans :( Fy, så tråkig man blivit. Men det är bara så himla opraktiskt med hängande halsband och stora armband som hon kan fastna i. Örhängen brukar jag ha dock, men inga stora där heller. Trist som bara den för jag älskar egentligen stora accessoarer! Och läppglans har jag slutat med för att jag inte skall kleta ner henne när vi pussas, och det gör vi typ hela tiden. Haha. Mina fina smycken får väl hänga i badrummet ett tag till då, en dag kanske de kommer fram igen...


Att ha något klart i alla fall

2012-07-10 09:34:00
 
 
Ja, som jag skrev innan idag så rusar tiden förbi med mycket kvar att göra. Den 26 augusti skall Lia döpas och inbjudningar har nu gått ut till vår släkt och lite vänner. Dessutom har jag lyckats att hitta en klänning att ha på mig till denna dag och det känner jag mig fasligt nöjd med att ha avklarat redan. Hurra! Jag har ingen större lust att ge mig ut och panikshoppa något varken här innan vi åker eller när vi väl kommit till Sverige. Men så förra veckan när jag och Lia var på stan och köpte smink så slank jag in på NAF NAF i 5 minuter då de hade 60% rea. Där sprang jag alltså på den här gröna klänningen som jag nu köpt. Lia hade jag i baby björnen så jag bara höll upp klänningen framför mig och tänkte att den blir nog bra. Självklart hörde jag mig för om öppet köp och byte, och det var inga problem, så jag slog till. Den satt som en smäck visade det sig senare samma kväll. Bra längd, kul färg, bra pris och amningsvänlig. Jackpot! Nu skall vi bara fixa klänningx2 till lilltösen med så är vi snart lite mer i fas. Dopklänning måste hon ju ha såklart och sedan något att svida om till efteråt när hon världsvant skall vandra från famn till famn som en primadonna på efterfesten, förlåt doplunchen ;)
 

Föräldraskapet i ett nötskal, om ni frågar mig.

2012-07-09 14:00:00
Sköna Jenny skrev häromdagen om hur man som förälder lätt hamnar i det här med att googla allt mellan himmel och jord om bebisar. Och jovisst så är det ju. Så fort man funderar på något, typ "Hur gör man det här?" eller "Är detta normalt?" och så vidare, så tar man ju google till hjälp. Eller ja, hjälp och hjälp ibland blir man nog mer stjälpt av det där beteendet tror jag för informationstillgängligheten är oändlig. Man kan bli sittandes i timmar om man verkligen vill kolla upp något grundligt! Men faktum är ju att det inte tjänar mycket till för  inget är ju egentligen "normalt" med en bebis. Alla bebisar är ju olika och vår lilla tjej gör ju precis som hon vill. Det är ju egentligen bara vi, hennes föräldrar som lever med henne 24/7, som vet vad hon behöver och vilka parametrar vi har att bolla med. Inte sant?
 
Nåväl, vad jag egentligen vill ha sagt med detta inlägg är att man ibland har så mycket idéer och tankar som snurrar i huvudet på en. "Skall vi göra så här?" "Eller borde vi göra så här nu?". Man jämför med andra bebisar och med saker man läst på nätet eller i böcker med en önskan att "göra rätt" och att "fatta rätt beslut" från början. Allt för att inte beslut som man tar nu skall bädda för stora problem i framtiden. Då tänker man "Tänk om hon inte kommer kunna sova i sin egen säng sedan", "Tänk om hon blir rädd för andra än oss" osv. Ja så där håller man på och nöter fast att man vet att man inte borde. Det tjänar ju inte mycket till har jag lärt mig. Vår vardag är ju här och nu, och vardagen med en liten knodd är inte alltid så lätt även om den är sjukt spännande och bjuder på så många guldkorn. Därför försöker jag att tänka kortsiktigt och inte göra för mycket planer. Att ta sig igenom dagen där alla är glada och mätta är väl fullt tillräckligt? Jo, det tycker jag. Ibland får man mer gjort och ibland får man mindre gjort.
 
Som ett roligt exempel kan jag nämna att när vi kommit hem med Lia från sjukhuset så funderade vi grundligt i säkert 2 veckor på hur och vida vi skulle ge henne napp eller inte. Hon var ledsen och kanske skulle nappen ge lite tröst och hjälpa henne att somna? Ja oj vad vi funderade på detta och beslutets eventuella konsekvenser fram och tillbaka. Man hade ju läst så mycket om hur nappar kunde förstöra amningen, ge sneda tänder och en dag måste man ju i så fall vänja henne av vi den! Ja, hela det köret drog vi. När vi väl efter 2 veckor bestämt oss för att jo men nu ger vi henne napp ändå. Tror ni att hon ville ha den då eller? Nä, självklart inte. Och hon är fortfarande inte intresserad av napp kan jag meddela.
 
Just det här mentala nötandet och funderandet undertiden som man jonglerar en bebis, matar, sjunger visor man inte kan texten till och tänker typ minst 10 år framåt i tiden över minsta lilla grej. Det i kombination av den där ständiga klumpen av lycka som man känner i magen när man möts av leenden och klarblåa ögon som tittar glatt mot en. Det mina vänner, det är föräldraskapet i ett nötskal det tycker jag. För att inte tala om skräcken att, gud förlåte, något hemskt skall hända. Men det är nog ett kapitel för sig det...
 
 
 
Här är en lite yngre Lia vid något tillfälle när hon faktiskt tog napp. En pyttestund.

9 juli och det är inte klokt

2012-07-09 09:06:00
 
Det är inte klokt att det redan är 9 juli. Lia växer som en toka och jag hinner inte med. Skall vi verkligen åka hem till Sverige på semester om drygt 3 veckor och ha två omgångar besök här hos oss innan dess? Galet! Sommarvärmen verkar ha kommit av sig lite här, ungefär som hemma i Sverige då har jag förstått. Men till augusti har vi beställt strålande väder så att vi kan komma hem och grilla och bada en massa när vi då äntligen får lite barnvaktshjälp ;) Håller tummarna för att våra planer gå i lås och funderar på att klona mig själv snarast så att man kan få lite gjort.

Familjedag, som sig bör i detta land

2012-07-08 17:30:00
 
Idag har vi gjort som spanjorerna och haft en skön familjedag, visserligen bara hemma vilket kanske inte är så spanskt, men ändå. Söndagarna här i Spanien spenderar man tillsammans. Kanske äts det middag hos svärföräldrarna eller också intas det långlunch på någon av stans alla restauranger. Lite lustigt faktiskt att söndag vid lunchtid nästan är svåraste dagen att få ett bord på restaurang här i stan. Så populärt är det! Tänk hur restaurangerna ser ut i Sverige på en söndag liksom. I bästa fall är de fulla av brunchgäster...
 
Nåväl, går de inte ut och äter spanjorerna så klär de i alla fall upp sig ordentligt och går ut och bara går. Äter glass och umgås utomhus, så länge det inte ösregnar. Rätt mysigt såklart, men jag kan ibland känna stressen över att bara ha en endaste dag i veckan som man kan handla på tillsammans. Vill vi storhandla mat och kanske kolla i butiker  efter annat, så måste detta alltså ske på lördagar. På vardagarna hinns det ju sällan med. I Sverige är man verkligen bortskämd med söndagöppet överallt och det kan jag trots allt sakna här ibland. Speciellt som denna helg då Lia inte hade någon bra dag igår och vi fick stanna hemma. Idag mår hon mycket bättre, men nu är allt stängt.

Riktig mammalyx på en söndag

2012-07-08 13:15:00
 
På helgen när man har mannen hemma kan man verkligen få till lite riktig mammalyx. En lååång duch med sköna produkter från Body Shop, som jag fick av en vän i födelsedagspresent, i ett helt tyst badrum blev verklighet för mig denna söndag. Så underbart! Vem kunde ana att duscha skulle bli en sådan lyxföreteelse innan man blev föräldrer? :)

Hamburgediet?

2012-07-08 08:30:13
Efter en riktig slappedag inomhus igår med en orolig Lia så spenderade vi kvällen hemma hos några vänner. För tredje dagen på fyra dagar så åt jag hamburgare, och fjärde dagen i rad för Vasses del. Haha det känns som att vi går på någon hemmasnickrad hamburgediet eller nåt. Idag får det verkligen bli något annat att äta! När det var dags att gå hem från den trevliga kvällen vaknade Lia igen och då bar Vasse hem henne i sin kofta. Det verkade hon tycka var mysigt.
 

Lyckad gårkväll

2012-07-07 10:39:39
Det var väldigt trevligt med middagsgäster här igår kväll. Våra vänner som nyligen varit i Frankrike hade med sig spännande specialöl och paté till oss. Den stora ölen delade vi på fyra som fördrink och den var spännande. Patén får vi testa en annan dag :) Hamburgarna smakade gott som vanligt och Lia var med och vaken en stund i alla fall. Nu skall vi äta frukost och se vad denna lördag bjuder på. Hej, svejs!
 
 

Kärlek är att ha någon att baka med

2012-07-06 17:33:18
 
 
Idag har det tillverkats kärleksmums i mitt kök. Lia agerade köksassistent, till en början sittandes i sin bilstol och sedan hängandes i babybjörnen. Baket blev möjligt tack vare min snälla mamma som kånkade med sig florsocker i resväskan ifrån Sverige. Det går ju åt en faslig mängd florsocker till den där glasyren, och det har jag ännu inte hittat här. Kärleksmums är ju bara för gott tycker jag och eftersom vi skall ha vänner över på middag ikväll så tyckte jag att det vore roligt att bjuda på en svensk kaka till kaffet.
 
Den lilla köksassistenten, Lia alltså, tyvärr ligger min underbara Kitchen Aid nerpackad på en vind i Partille, tyckte det var rätt lamt att baka när vi kom halvvägs igenom. Men genom att snacka, sjunga och roa henne igenom andra delen av bakandet så blev kakan i alla fall klar. Och när man tittade ner härnäst så hade assistenten somnat. Bara sådär liksom. Då insåg jag att kärlek är att ha någon att baka med <3.
 
 

En tanke om Spanien och ledsna bebisar på stan

2012-07-06 13:15:00
 
Jag har tänkt rätt mycket på en sak sedan jag blev mamma och börjat promenera på stan med barnvagn och stundom en bebis på axeln eller i babybjörn. Vilken uppmärksamhet man får med en liten knoddis alltså! Alla vill fram och klappa och titta, barn som vuxna. Jag skojar inte, folk vänder sig på gatan och går i kapp oss ibland till och med, fast att de egentligen var på väg åt ett helt annat håll. Tror säkert att vår lilla tjej får lite extra uppmärksamhet också på grund av sina blå ögon och blonda hår, och dessutom är ju typ halva stans befolkning över 65år här....och gamla tanter är väldigt bebiskära har jag märkt.
 
Ofast är det väl rätt trevligt kanske med denna uppmärksamhet men när man gång på gång blir stannad och de undrar hur gammal hon är och så vidare, ja då börjar det faktiskt att bli rätt tjatigt. Allra helst om man inte har en så där jättebra dag och vips var det är så är den där söta lilla bebisen de gullar med skitarg! Och är det något som jag har lärt mig under mina drygt 10 veckor som mamma så är det att en arg och ledsen bebis väcker väldigt mycket känslor hos folk.
 
Herregud, alla tittar som om man slagit sin baby eller nypt henne i kinden och så undrar de varför man inte får tyst på den. Sedan kommer nästa steg, förslagen. "Åh, hon är säkert hunrig" brukar standardförslaget vara när hon är ledsen på stan. Suck. I 9 fall av 10 när detta händer så VET jag att hon inte är hungrig och därför skriker av en helt annan anledningen. Kanske har hon lite magknip, är övertrött, har fått för mycket intryck på en gång, eller blev skrämd av något....ja listan varför bebisar skriker ibland kan ju göras rätt lång. Roligt då att vilt främmande människor tycks veta precis varför min bebis är ledsen.
 
Kanske är det något spanskt det här med att folk i mataffären och på gatan vill lägga sig i? De är ju mer öppna av sig här, eller är det samma hemma i  Sverige? Kan tillägga att detta oftast händer när jag är själv med Lia och vagnen också. Om Vasse är med oss så vågar de sig inte fram lika ofta....

Bra start på dagen

2012-07-06 10:03:20
Fredag i dag mina vänner och då kan man lyxa med chokladfylld croissant till frukost om man vill. Det ville vi :) Vasse pressade apelsinjuice och gjorde kaffe medan jag kilade ner till bageriet. Gårdagskvällen blev en pärs med en extremt övertrött bebis som missat flera vilor på grund av krånglande mage. Så tyvärr blev det ingen födelsedagsmiddag hos vår vän för mig igår och Vasse fick gå hem tidigare för att komma hem och avlasta mig lite. Puh! Men så är livet med en bebis, inget blir som man planerat. Vi får se vad Lia har för dagsform idag för till kvällen har vi bjudit in till hamburgemiddag :)
 
 

Ikväll slipper vi kocka i köket

2012-07-05 18:57:05
 
Ikväll fyller en kompis till oss år och han har styrt upp ett väldigt spontant födelsedagsfirande hemma hos honom. Perfekt då jag ännu inte hade hunnit bestämma dagens middag i eftermiddags när han ringde och bjöd in :) Nu skall jag bara få Lia med på noterna och så är planen att knalla iväg snarast. Vasse skulle åka direkt från jobbet dit och hjälpa honom att handla. Undra vad de har hittat på för smarrigt i matväg. Magen kurrar allt lite här...godkväll säger vi då.

Så himla bra

2012-07-05 13:22:00
 
Lia hade en så himla bra dag igår, vilket medförde att jag såklart också hade en sån himla bra dag igår. Allt flöt på med matningar, blöjbyten och sovstunder. Hon var bara ledsen korta stunder och vi lekte mycket tillsammans. Så underbart! Då känner man sig stark och glad som mamma. När klockan var 23:00 somnade hon dessutom i sin egen säng och sov där större delen av natten. Duktig tjej!
 
Det märks att hon blivit större, för då kommer färdigheterna uppradade på band. Även om man redan kan sakna den där lilla, lilla plutten som låg på en bröst helt utslagen för någon månad sedan, så känns det ändå rätt skönt att hon nu börjar växa till sig och vardagen kan bli liiite mer uppstyrd så småningom. Och så är det ju så roligt att se henne utvecklas med. Mammalivet är verkligen ett äventyr av stor mått mätt.

Madridresan del 3 - Slott, parker och en underbar saluhall

2012-07-05 09:00:00
På lördagen unnade vi oss en lång och skön sovmorgon. Den stora hotellsängen kändes varm och skön tyckte nog Lia med som lät oss somna om och sova till 10:30. Kors i taket! Hur som helst var det en perfekt start på vår sista dag av lite avslappnat turistande i Madrid. Efter att ha duschat och snyggat till oss lite gick vi runt hörnet på hotellet och åt frukost på ett trendigt och mysigt café som vi spanat in kvällen innan. Gott kaffe, rostat bröd med smör och marmelad för min del, rostat bröd med tomat och olivolja för Vasses del. Lia passade på att somna vaggandes i min famn undertiden vi åt och sedan kunde vi lugnt rulla iväg på äventyr även den dagen :)
 
 
 
 
 
Huxflux hade vi promenerat upp till slottet där den spanska kungafamiljen håller stora och viktiga evenemang, men de bor alltså inte i slottet. Googlade snabbt upp detta på Wikipedia när vi gick förbi ;) Och då fick vi också lära oss att detta är det största kungliga slottet i Europa, med över 3000 rum. Hoppsan, hejsan! Köerna ringlade sig långa för att komma in och titta, men vi nöjde oss med att studera slottet och den intilliggande pampiga katedralen från utsidan.
 
 
 
 
Vi fortsatte lite till och sprang sedan på en helt underbar saluhall där vi klämde in oss med vagn och allt. Trångt var ordet, men vi lyckades att klara de flestas hälsenor faktiskt. Inne i saluhallen åts och dracks det till höger och vänster, det var ju lunchtid. Vi gick ett varv, insöp miljön och åt sedan lunch utomhus på en lite lugnare gata. Spansk lunch blev det, alltså sån där dagens meny där man väljer mellan ett par rätter. Vasse tog gazpacho till förrätt och jag tog omelettröra med svamp och skinka. Sedan kokt oxsvans för honom och små lammkotletter för mig. Sedan blev det melon och glass till dessert. Mätta som få var vi sedan!
 
 
 
 
 
 
Vi promenerade massor denna dag och vi var bra trötta när vi kom hem till hotellet igen. Men ingen rast och ingen ro när man är på storstadssemester med bara en dag kvar att turista på. Madrid är ju verkligen sjukt stort och vi han såklart bara med en bråkdel av allt man kanske skulle vilja. Fatta bara attt motsvarandet typ halva Sveriges befolkning bor i Madrid och dess förorter. Ganska mycket större än lilla San Sebastians ca 180 000 invånare alltså :)
 
När kvällen kom hade vi i alla fall en park med som vi ville hinna att se, Retiroparken, som kändes som något i stil med Madridbornas Hyde Park. Så dit gick vi, men först tittade vi in i den botaniska trädgården som låg närmst där vi bodde. 3 euro i inträde kändes överkomligt för att få se lite vackra blomster.
 
 
 
 
 
 
Gayparad och allmänt sommarjippo till trots under kvällen så promenerade vi hemåt hotellet efter detta. En pasta på en italiensk resaurang i närheten fick kröna denna resa och sen blev det förfriskningar och slapp framför tv:n på rummet innan våra trötta ben fick vila för natten. På söndagen klev vi upp i ottan, checkade ut och satt på tåget åter till San Sebastian kl.08:00. Tågresan hem gick också bra, Lia sov ungefär halva vägen och sedan fick vi underhålla henne tills tåget rullade in vid kl. 13:00. På det stora hela är vi väldigt nöjda med vår allra första familjesemester och ser fram emot fler!

Vår eftermiddagsshopping

2012-07-04 17:30:00
 
Lia bestämde sig för att sova sött i babybjörnen denna eftermidag, katshing för mig med andra ord! Vi knatade ut på stan och fick gått lite ärenden. Bland annat behövdes min sminkväska fyllas på. Det går ju åt lite concealer och foundation som nybliven mamma va ;) Perfekt då att när jag kommer ner till Sephora så har de 25% rabatt på allt smink. Sån tur har man ju bara inte! Så det blev shoppat ny foundation, concealer, ansiktsvatten, rouge och ögonbrynspenna. Hade funderingar på att beställa från ELF Cosmetics igen kanske, men så kände jag att jag ville testa Sephoras egna märke nu. Ni som testat det redan, vad tycker ni? Och varför i sjutton finns inte Sephora i Sverige kan man undra dessutom. I Florida handlade jag alltid smink där, fast då blev det i.d bare minerals och det kör jag också på emellanåt.
 
Efter shoppingturen hälsade vi på hos vår vän frisören, gick ett varv i saluhallen för skoj skull och dregglade lite över skinkorna och sedan vart det hem igen för lunch. För er som väntar på del 3 (ja, det blir 3 delar totalt) från Madridresan så tror jag nog att den kan vara klar imon. Det var väldigt vad många kort jag tog den där sista dagen på semestern och jag vill såklart visa dem alla för er, eller ja många i vart fall. Så håll ut! Den som väntar på något...:)

Styling pågår

2012-07-04 12:44:29
Nu på förmiddagen när Lia sovit har jag äntligen fått fräschat upp färgen i håret.La en toning som jag kört innan, mörkblond säger förpackningen, men den blir alltid varmt chokladig i mitt hår. Jag blev jättenöjd med resultatet och mitt torra hår behövde verkligen nu färg och fukt. Jag har ju inte tonat det sedan en månad innan Lia kom. Hm, alltså 3 månader sedan drygt. Lia verkade skeptisk till en början där hon låg på golvet och kollade medan jag blåste håret torrt, men sedan tror jag att även hon tyckte att det blev snyggt ;)
 

Köttbullar med italiensk touch

2012-07-04 09:45:00
 
Igår lagade jag jättegoda italienska (typ) köttbullar till middag. Något jag varit sugen på ett bra tag, men saknat soltorkad tomat som inte finns i vanliga matbutiker här. Men så igår kom jag över en påse med dessa tomater så då blev det köttbullar á la Italia. I 900gram färs hade jag ca 2 d riven parmesanost, två rejäla nävar med hackad soltorkad tomat, ett ägg, salt och peppar. Sen stekte jag dem i panna, la åt sidan, stekte svamp och gjorde en sås på köttbuljongtärning, 200gram philadelphiaost och 2dl matlagningsgrädde. Köttbullarna fick sedn koka med i såsen för att ge god smak och till detta åt vi pasta. Sjukt gott! Ja, godare än vad bilden blev snygg. Men hey, det är köttbullar och inget annat!

Madridresan del 2 - Ambassaden och tapaskväll

2012-07-03 13:40:00
På fredagen vaknade vi tidigt för att g e oss ut mot resan mål, besöket på den svenska ambassaden. Vi köpte croissanter till frukost och sedan gav vi oss iväg med vagnen. Lia var vi gott mod och sov hela vägen dit nästan. Framme vid ambassaden möttes vi av en tung port som var låst, vi ringde på, släpptes in och så började pappersabetet ;) Det var bara 5 stycken passärenden före i kön, men det tog ändå gott och väl 50 minuter innan det blev vår tur. Efter att ha betalt den nätta summan av 158 euro och fyllt i alla papper korrekt så var det dags för fotografering. Då hade Lia börjat tröttna lite smått på att hänga i ambassadens yttepyttesmå lokaler och surnade till lite sittandes i knät på sin pappa. Men vi lyckades få ett kort i alla fall och ett löfte om färdigt pass mest troligt om 2 veckor. Skönt! Semesterresan till Sverige är räddad med andra ord.
 
 
 
 
Mycket nöjda lämnade vi så ambassaden och promenderade till den lite alternativa stadsdelen Chueco. Vädret hade lugnat sig lite och vi hade behagliga 27 grader när vi strosade gatorna upp och ner där. Matställena som vi passerade var många och av varierande slag, men vi hade redan nosat upp två restauranger i området som vi gärna ville prova.
 
 
 
 
Den ena var en mexikansk restaurang som  heter Sabor a mi och dit kom vi strax innan klockan ett, så vi fick vänta en stund på att köket skulle öppna. De hade dock en trevlig uteservering i skuggan så det gjorde oss inte så mycket att vänta. Sean blev det tacos. Mm!
 
 
 
 
Efter maten bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet och ta igen oss lite. Vi hade ju ändå betat av den största och tyngsta punkten på Madridresans måsten denna förmiddag och även Lia var lite sliten. Vi köpte därför med oss mat från den andra resaturangen vi ville prova, Home Burger Bar, med oss hem på rummet. Hamburgarna som serverades med ekologiskt bröd och spännande toppings verkade lovande, men nja....vi var inte så imponerade faktiskt. Köttet var torrt och brödet lämnde en del övrigt att önska. Men så har vi ju börjat att bli lite av några hamburgenördar med.
 
 
 
 
Lite välbehövlig vila senare, nästan lite väl lång då vi han bli riktigt sega på kuppen, så tog vi i alla fall Lia i baby björnen och gick ut i den varma kvällen. Vi höll oss återigen i närheten av där vi bodde och målet var att hitta en uteservering att slå sig ner på. Lättare sagt en gjort säger jag! Herregud vad folk det var ute och överallt var det fullt. Så vi fick vackert sitta inne till slut, men vad gör det när man har så här goda tapas att avnjuta?
 
 
 
 
Spanska köttbullar, Carpaccio och tonfiskpintxo delade jag och mannen på tillsammans med ett glas vin och en öl. Lia som hade fått ett litet uttbrott innan vi gick in på restaurangen, övertrött som hon var, somnade på sin pappas arm inne i den simmiga barmiljön. Hon trivs bra i stoj och stim, vill gärna vara med där det händer liksom ;)
 
 
 
Mätta och goa promenerade vi till sena kvällen och tittade på alla fint upplysta byggnader. Kollade in i foajéerna på tjusiga hotell och drömde oss bort. Fredagen gick lika fort som den kom. Nu var det bara en dag kvar på semestern som börjat så bra.

En skrutt på 10 veckor

2012-07-03 09:00:00
 
Tvåsiffrigt veckoantal fyllde Lia i söndags. 10 veckor i livet för henne, en halv evighet för oss. Numera kan man se lättare på henne när hon är glad, ledsen, orolig eller bara lite busig. Hon ler då och då, men skrattar inte ännu. Hon har hittat sina händer som hon älskar att gnaga på så att dregglet sipprar. Magen hennes har lugnat sig en aning i alla fall och det är lättare att lägga henne ifrån sig utan stora protester. Det pratas en hel del sedan ungefär en vecka tillbaka med. Det är som att hon kommit på att man kan göra längre och högre ljud med munnen nu. Hon blir tyngre och tyngre att bära på, men kan fortfarande ha sina strl. 50 kläder som hon varvar med strl. 56. Det är vår skrutt på 10 veckor det. Skruttig och söt som få.

Dopinbjudan, jag jobbar på det

2012-07-02 18:00:00
 
 
Idag har vi haft lite fotosession jag och Lia. Hon var modell och jag fotograf. Söt klänning satt som en smäck och nu skall bilderna redigeras innan de skall infogas på dopinbjudan som jag håller på att pilla med. Dop blir den 26 augusti kan jag meddela redan nu som något slags elektroniskt "spara-datumet-meddelande". Och ja, inbjudan kommer alltså vilket år som helst till er berörda, närmast sörjande eller vad man brukar säga ;) Haha, dop är väl inte jättekul att gå på ändå va? Klart att det är fint och absolut en familjeangelägenhet, men egentligen hur kul är det?

Då var det över och Spanien vann

2012-07-02 14:27:37
 
Slut på Fotbolls-EM för den här gången och tänka sig att Spanien gick och vann IGEN. Dubbla europamästare och världsmästre nu då alltså. Kaxigt värre! Här verkar det ha firats lite grann igår kväll i alla fall. även om vi inte var ute på stan så hörde vi rakter som firades av och lite jubel. Baskerna är annars inte så exalterade av övriga Spaniens framgångar när det gäller det mesta, så firandet här var nog rätt modest i jämförelse med i övriga landet skulle jag tro. Jaha, lite trist att det inte blir någon mer fotboll att titta på om kvällarna framöver nu, men då blir det väl till att plocka fram de goa serierna igen då. Dem har man ju också saknat.

Madridresan del 1 - Tågresan och i storstaden

2012-07-02 09:30:00
Klockan 08:40 torsdagsmorgon rullade tåget ut från stationen här i San Sebastian. Vi var på väg mot Madrid på vår första semester som familj. Spännande, spännande! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös inför tågresan. 5 timmar och 18 minuter med en liten 9 veckorstjej i knät, så första timman satt jag på helspänn. Skulle hon vakna och vara otröstligt ledsen? Det var knäpptyst på tåget och alla verkade slumra, men så gjorde även Lia skulle det visa sig. Hon sov baske mig precis hela vägen med undantag för lite matpaus, den duktiga lilla tjejen. Det måste varit det goa gunget från tåget som hade denna sövande effekt på henne tror jag. Hur som helst var det skönt att kunna åka lugnt och stilla, äta en croissant och surfa på mobilen. Framme i Madrid sken solen stark och vi tog oss med tunnelbana till hotellet. Det gick också bra även om tunnelbanan var långt ifrån barnvagnsvänlig precis. Det var bara att släpa vagn, bebis och packning upp och ner för trapporna. Nu kändes det att vi kommit till storstan!
 
 
 Vi bodde i stadesdelen Atocha som viasde sig vara ett himla mysigt kvarter. Hotellet som vi bokat var riktigt lyxigt, 4-stjärnigt, fräscht och med sköna sängar. Precis vad vi behövde. Efter att ha pustat ut lite i det luftkonditionerade rummet så tog vi oss ut på en tur i de närmsta kvarteren. Lia var lite eftermiddagstrött från allt resande men tyckte ändå att det var okej att åka med hängades mestadels i babybjörnen.
 
 
 Vi var hungriga som djur vid den här tiden, men ute i helt fel tid för att äta då. Lunchen var ju slut sen ett bra tag och middagen var ännu långt borta för spanjorerna. Vi hittade ett mexikanskt hak som fick serva våra hungriga magar med tacos i alla fall, och det var inte så illa för ett långskott ändå får jag säga. Dock blev vi snart varse om att Madrid verkligen saknar bänkar, något vi är bortskämda med i San Sebastian, så det blev lunch/middag på stånde fot. Lia mumsade på mitt lillfinger hon, vilket hon alltid tycker är lika gott.
 
 
 
Vi promenerade upp till Plaza de Mayor som var verkligen vackert i kvällssolen,stort och hänförande med tjusig arkitektur. Sedan höll vi oss i närheten där bland de mysiga gatorna som bjöd på lite skugga. För solen var ju fortfarande stark kl. 19.00 på kvällen och detta skulle visa sig vara den varmaste dagen vi fick i Madrid. Svettigt var ordet!
 
 
Vi var inne en sväng på La Cure Gourmande som var en jättesöt butik med kakor, godis och choklad i extremt söta små burkar. Hade kunnat tänka mig att köpa halva butiken bara för att det såg så fint ut, men det blev faktiskt ingenting handlat till slut. Vi fick provsmakat en kaka i alla fall och sedan slank vi in på en Cerveceria istället. Kall öl var perfekt denna varma kväll. Ölställets helheltbetyg drogs dock ner kraftigt av en sjukt irriterande mick som en tjej hela tiden ropade ut matbeställningarna för upphämtning i. Fick riktiga vägkrogskänslor av det....
 
 
 
Sedan var vi rätt nöjda med den dagen och återvände till hotellet där Lia fick sig en dusch efter lite slapping innan sänggåendet. De kom upp med en spjälsäng till henne som jag tyckte såg ut som tagen ur en gammal film, haha. Jag kan meddela att hon inte sov i den ;) Sedan sussade vi gott allihopa och samlade kraft inför morgondagens besök på ambassaden. Fortsättning följer...

I backspegeln, juni 2011

2012-07-01 20:50:25
Nu är det mycket på en gång, tro det eller ej men juni har sprungit förbi oss och juli är ju faktiskt här. Då blir det återblick igen ju så det klämmer vi in så här innan inlägg om Madridresan. Juni 2011 tyckte jag verkligen om och det kändes på riktigt att sommaren var här. Den innebar mer och mer utetid får vår del och jag shoppade mig två långklänningar som användes flitigt!
 
Syster S kom på besök för andra gången gången och vi fick några härliga dagar tilsammans. Sedan kom även min kompis Sara samt hennes pojkvän och hans kompis med tåget från Barcelona för ett par dagar i San Sebastian. Då blev det självklart pintxos och så lite surfing för vissa (inte jag med andra ord). Har kommit på att surfing är inget för mig, utan att ens testa. Haha.
 
 
 
 
 
 
 
När jag skulle överraska Vasse med hembakt pizza en dag så blev det bakläxa när pizzan jag gjort blev alldeles för tjock. Så då visade han mig en gång för alla hur man gör riktigt fina och goda calzones, som ju är så gott. Sen har det dessvärre inte blivit något pizzabak sedan dess, vilket är synd för oj vad jag kan sakna "svensk pizza" ibland. Här är den inte så spännande tycker jag. Snålt med topping och liksom ingen finess på det hela.
 
 
 
Tillsammans med lite kompisar och kollegor till Vasse gjorde vi en endagsutflykt till St Juan de Luz under junimånad med. Det var vårt första besök över till Frankrike dit vi tog tåget som tar ca 30 min. Sedan delade vi en taxi till den mysiga kuststaden. Vi kunde ju kanske valt en bättre dag för turistandet dock för just den dagen vart det 40 grader varmt...så mest tid ängnade vi åt att bada och häva öl. Men det är inte heller så dumt ibland ;) Jag hade gärna åkt till Frankrike oftare men faktum är att det känns lite bökigt och ansträngt när man inte kan språket. Denna resan hade vi dock med oss en tvåspråkig kanadensare, vilket var extremt bekvämt.
 
 
 
Min språkskola arrangerade en dagstur till Rioja med buss för dem som ville och det ville vi åka på. En söndag i juni fick vi alltså besöka detta världskända vindistrikt för första gången och det var perfekt att åka med en grupp där allt var förberett för oss. Annars kan det nämligen vara lite svårt att komma in på Bodegorna, det är inte så enkelt och öppet överallt som man kanske kan tro. I Rioja blev det både vinprovning, rundtur med förklaring om vinets tillverkning samt 3-rätters lunch tillsammans. Himla trevligt och vi fick verkligen blodad tand, det här med vinresor är ju underbart. Det har blivit två resor till till Rioja för vår del efter detta.
 
 
 
 
En kväll jag håller kär från juni 2011 är kvällen när vi bevittnade en helt magisk solnedgång sittandes på La Concha här i San Sebastian. Att se solen gå ner i havet med sand mellan tårna, ljumna vindar och en go vän bredvid sig, det är verkligen livskvalitet det.
 
 

Tillbaka i stan igen

2012-07-01 16:11:24
 
Hej hopp! Nu är vi tillbaka i stan igen, i San Sebastian alltså. Efter en mysig och effektiv helg i Madrid möttes vi av halvdöda krukväxter och unken luft hemma i lägenheten. Men så skönt att vara hemma igen ändå! Nu har vi packat upp lite, tagit ett varv med dammsugaren och hunnit med en eftermiddagslur också. Snart kommer eventuellt Vasses kollega från Chalmers hit med sin fru, då de anländer till San Sebastian idag. Så det får bli mer blogging imon. Räkna med bildregn från Madrid gott folk!