Hamburgehimlen blev lösningen

2012-03-31 17:31:22


Hemma igen efter en tur på stan och vi har nu dött och kommit till hamburgehimlen båda två. För ovanlighetens skull hade jag inte planerat hela helgens matintag just denna helg. Det resulterade inte helt oväntat i att vi i panikhunger kl.15, på väg hem från stan, frågade oss vad tusan vi skulle äta till lunch...helst nu på en gång eller också för en timme sedan ;)

Lösningen blev världens bästa snabbmat. Färdiga, bageribakta hamburgebröd samt nymald köttfärs och cheddarost från delikatessbutiken här nere på gatan handlade vi snabbt hem. Med så bra råvaror går det dessutom inte att misslyckas och 15 minuter senare hade vi dessa skönheter redo att slukas! Oj, så gott. Nu sussar mannen mätt här bredvid, eller nej förlåt, han kollar visst på lite fotboll med stängda ögon. Jag äter godis (har dille på surt nu igen) och läser lite bloggar under duntäcket jag. Helt perfekt sysselsättning en lördagseftermiddag när man dött och sedan uppstått på nytt.

Hallon- och äppelsmoothie

2012-03-31 14:15:00

 

Mannen börjar lite smått att tröttna på smoothies nu efter en vecka av ständigt smoothiedrickande här hemma. Varje dag sedan jag fick lagt vantarna på de där frysta bären så har jag mixat smoothie till frukost...och jag kan inte få nog! Det måste vara något slags uppdämt behov, en latent gravidcraving sedan 8 månader tillbaka, som nu äntligen får sitt utlopp :)

 

Jag har kommit fram till att det inte bara är smaken som jag går igång på, jag älskar också konsistensen och hur uppfriskande iskall den är. Mm! Denna veckan har vi druckit skogsbär- och banansmoothies, vilket varit underbart gott men nu ville vi testa något annat. Mannen älskar dessutom hallon så tipset att testa hallon- och äppelsmoothie som jag fick av den här sköna bloggkvinnan kändes mycket lockande i förmiddags. Så blev det därför och rackarns vad det var gott. Ni där hemma i Sverige som har gott om frysta bär att ödsla med, fixa er en smoothie med hallon och äpple nu! Eller har ni någon annan smarrig smoothiefavoritkombo att dela med er av till en smoothietokig gravid kvinna?


Shopping idag, vila i morgon

2012-03-31 09:20:00
Vasse sa det så bra i fredags tycker jag: "Lördag är shoppingdag och söndag är vilodag". Ja, så brukar det faktiskt oftast se ut för oss här på helgerna om inget särskilt är på tapeten. Idag är det ju lördag, alltså står shopping på schemat denna enda dag på helgen då affärerna håller öppet. Vi börjar med en tur till mataffären och sedan skall vi spana på korta badshorts (oh, my!) till mannen och kanske ett par nya gravidvänliga (läs utan snörning) pjuck till moi.

Kanske tar vi oss också en tur förbi den trevliga frukt- och gröntmarknaden nere i gamla stan när vi ändå är i shoppingtagen. Det är ju så underbart att strosa förbi där och se allt gott och färgglatt som bönderna erbjuder om helgerna. En vacker Hortensia att ta med hem därifrån hade jag inte heller tackat nej till om jag fick syn på en...


 

 

 

 


Lite fredagsflöt i soffan

2012-03-30 17:56:24


Och så var det fredagseftermiddag då, ja nästan kväll hemma i Sverige kanske, men de tokiga spanjorerna tycker att det är eftermiddag i alla fall fram till kl. 20 dem ;) Här ligger jag utsträckt i soffan iklädd mysbyxor med en skål glass på magen. Himla praktiskt att magen även tjänar som bord numera, så att man knappt behöver anstränga sig för att tjoffa in glass i truten ens. Är fruktansvärt nöjd med att jag packade ner den där lakritssåsen som stelnar och tog med till Spanien alltså, det är så gott på lite vaniljglass!

Idag har jag lunchdejtat mannen igen i den där gröna parken som vi alltid hänger i numera känns det som. Det är nog baske mig världens bästa fredagssysselsättning det! Vi hade hela 17 grader och sol under lunchen...sittandes i lä kan jag meddela att det kändes rätt hett för en höggravid i klädd svarta leggings och svart långt linne. Bra planerat med klädseln där känner jag ;) Well, nu skall jag fredagsflöta lite till här i soffan och sedan bär det av hem till några vänner för att umgås lite innan de åker på semester till Australien imon. Over and out.

Den kassa spanska andrahandsmarknaden

2012-03-30 14:15:00
Det är verkligen synd att andrahandsmarknaden här är så knaper. Jag köper väl inte jättemycket begagnade saker i vanliga fall, men när det kommer till bebisar och barn så växer de ju så snabbt och det är så mycket som de behöver. Hemma på Blocket och Tradera kan man ju fynda en massa fint, ibland knappt använda prylar, och hade vi bott i Sverige så hade jag verkligen utnyttjat andrahandsmarknaden mera.

Här verkar det vara så att man av tradition inte köper och säljer så mycket begagnat, utan till en nyfödd skall allt vara nytt...och gärna rosa eller ljusblått ;) Lite synd det tycker jag. De prylar som man ändå hittar begagnade här är dessutom inte så billiga heller. Ofta kostar det minst dubbelt så mycket med exempelvis en begagnad spjälsäng, barnvagn eller babysitter här som hemma i Sverige.

Men, nu har jag i alla fall fått köpt en begagnad spjälsäng till Pyret av min svenske vän som bor här och det är jag så himla glad för. 40 euro för säng, madrass och madrasskydd och dessutom levererad till dörrn mot en fika i vardagsrummet :) Helt perfekt för oss som saknar bil och dessutom bor långt från Ikea...så tack snälla Anneli för det! Hur har ni tänkt eller tänkte när ni väntade barn? Köpte ni mycket begagnat eller det mesta nytt?


 

Här står nu den fina sängen i hallen och väntar på att bli monterad :)


Veckor som dessa

2012-03-30 09:30:00



Veckans väder har verkligen bjudit in till att spendera mycket tid utomhus. Jag tycker att jag har tagit tillvara på det rätt så bra faktiskt och oftast slinker jag ut några timmar om eftermiddagen. Men det är också under veckor som dessa som man så önskar att man hade en balkong! Det hade varit så smidigt att bara öppna upp och sätta sig där för att äta frukost eller njuta en stund på kvällen när det är så där behagligt varmt ute. Det saknar vi verkligen, men man kan ju inte få allt och vi trivs så himla bra i den här lägenheten i övrigt. Nu hoppas jag att resten av våren och sommaren fortsätter vara så här fin så att vi kan hänga på stranden och uteserveringarna runt omkring i stan. Lite regn emellanåt vet man ju att det kommer bli såklart, men när vädret där emellan är som denna veckans var, då förstår man varför man bor i Spanien :)


 

Här nere i hamnen satt jag och mös en stund i onsdagseftermiddags. Ljuvligt!

 

 

 


Vi längtar och längtar

2012-03-29 18:15:00



Idag har vi gått 34 fulla veckor med kulan och går in i v.35. Jesus! Även om det känns som att tiden flyter på rätt fort just nu så kan vi ändå inte låta bli att längta och längta lite till. Det märks att Pyret växer sig allt större och starkare där inne. Hela magen flyttar sig nämligen i sidled när den rör på sig och det är svårt att inte sitta med handen på kulan precis hela tiden när man får så bra gensvar på beröringarna.

Jag måste erkänna att jag nu börjar så smått förstå att det är möjligt att faktiskt få separationsångest från en gravidmage. Den här sköna kulan sjunger ju trots allt rätt snart på sista versen och även om man är sååå sugen på att träffa den lille som bor där inne, så är det nåt så fascinerande och mysigt med denna växande mage. Men okej, 6 veckor till tycker jag ändå blir rätt lagom. För den 10 maj låter väl som en ypperlig dag att fylla år på? Sedan skall vi ju ha skön sommar i lätta blusar och luftiga klänningar, utan stora kalaskulan i vägen. Ja, så säger vi tycker jag.

Igår hade jag ett "Plötsligt så händer det-moment"

2012-03-29 13:00:00
l


Finn ett fel på det här frukostbordet som vi dukade upp i morse? Hallå?!? Det står ju en smoothie där till höger!
Haha, helt fantastiskt gott smakade den med. Igår när jag var och handlade en sväng på Lidl så hade jag ett riktigt sånt där "Plötsligt så händer det-moment". På 1,5 meters håll skymtade jag något i frysdisken som såg ut som frysta bär. Det var verkligen så att jag inte trodde mina ögon och blodet frös till is en hundradelssekund. Jag närmade mig disken och mycket riktigt, där låg prydliga påsar med vardera 500gram hallon eller skogsbär och bara väntade på mig. Vilken lycka!

För er som är flitiga läsare här på bloggen så vet ni ju hur irriterad jag har varit på att det inte finns frysta bär här. Jag skrev till och med ett inlägg om att detta för ett tag sedan och såg stor potential i att börja importera frysta bär till den spanska marknaden. Nu kanske jag slipper ge mig in i handelssektorn om bara Lidl bestämmer sig för att ha dessa bär i sitt ordinarie sortiment ;) För att vara på den säkra sidan så slog jag dock till med en påse bär av varje sort nu direkt, i fall i fall det bara är ett tillfälligt parti. Med frysen full av tyska bär är magen nöjd och jag räknar med att dricka smoothies så att det sprutar ur öronen framöver!

Strejk var det här

2012-03-29 09:00:00



Idag är det strejk här i Spanien. Det är arbetarna som strejkar mot de reformer som regeringen infört, vilket innebär sämre anställningsvillkor ur fler aspekter för de anställda. Samtidigt som jag förstår att arbetarna protesterar, eftersom de fått ett sämre skydd, så förstår jag även regeringen som försöker göra något för att stimulera ekonomin (företagen) för att kunna minska den enorma arbetslösheten som råder i detta land. Men, sånt där är ju aldrig lätt....


Vasse går dock till jobbet som vanligt idag, han jobbar ju på ett självständigt forskningscenter som inte påverkas av dessa reformer. Min spanska kompis som är anställd på ett företag här i stan har inte heller tänkt deltaga i strejken utan planerar att gå och jobba ändå för att inte förlora en dags inkomst. Men hon räknar med att bli kallad för svartfoting av de strejkare som skall parkera sig utanför ingången...oj, oj. Själv påverkas jag mest av att alla affärer håller stängt idag, så det var ju tur att man fick handlat lite mat igår då. Kollektivtrafiken står såklart också still så Vasse får vackert promenera till jobbet han :)

Spanskinspirerad pyttipanna

2012-03-28 18:00:00


Pyttipanna är bästa kylskåpsrensarmaten anser jag. Igår behövde några skivor bacon, två stekta champinjoner, lite upphackad lök, röd paprika och koriander hitta ett bättre ställe att göra sig dugliga på än i vår kyl...så då blev det pyttipanna! Det enda jag köpte till var några potatisar som jag förkokade på dagen och lät kallna till kvällen. Sedan stekte jag upp dem tillsammans med några slantar god chorizokorv som också fanns i kylen och vips hade vi en middag för två färdig. Två stekta ägg var till detta och kvällen var räddad. Dessutom känner jag mig vansinnigt nöjd när jag slipper slänga något överblivet ur kylen. Win, win med andra ord.

Så mycket bättre

2012-03-28 13:26:56


Gårdagen var riktigt låg rent energimässigt för min del. Jag var bara så himla trött och somnade därför rätt tidigt efter middagen. Tack och lov så har jag ännu inga problem att sova under graviditeten i alla fall och ett tecken på det måste ju vara att Vasse hört mig snarka ljudligt hela natten ;) Stackaren! Men de där snarkningarna verkar i alla fall ha gjort underverk för i morse vaknade jag utsövd och pigg som en mört.

Hela förmiddagen har jag känt mig positiv och fylld av energi. Så underbart att känna att man är tillbaka i sitt vanliga jag igen. Den där lågenergidamen jag facade igår kändes bara inte som jag. Efter lite skön gravidpilates på min yogamatta här hemma och ett varv med dammsugaren har jag nu dansat ner i soffan med en tallrik broccoli- och kycklingpasta. Nom Nom.

Fina vagnen i alla dess skepnader

2012-03-28 10:00:00


Som utlovat kommer här lite fler bilder på fina vagnen som numera står parkerad i vårt vardagsrum. Jag har testkört den runt i lägenheten och tycker den känns prima. Är så himla nöjd med den stora varukorgen undertill och så tycker jag att det blev toppen med den grönblåa skötväskan till. Det är superenkelt att byta från liggdel till sittdel eller till babyskyddet och alla delar kan vändas mot föraren eller utåt. Jag tror att vi har fått tag på en toppenvagn jag! Dessutom klarade den det stora hissprovet, vilket var tur för annars hade det nog blivit lurigt för oss som bor på 8:e våningen...


Det känns smart att alla hjulen är låsbara samt att det finns möjlighet till lufthål i sufletten för vår lilla Spanienbebis. Än har vi inte bestämt oss för om vi skall skaffa ett sånt där solparasoll på vagnen som nästan alla verkar ha här.


Vasse är extra nöjd med de stora bakhjulen och eftersom det blev en vagn med plasthjul till slut så slipper vi att oroa oss för punktering i alla fall. Ryggen i sittdelen går att fälla hela vägen ner i fall man vill ha fullt ryggläge till en sömnig bebis. Då bockar vi av punkten vagn på listan av alla förberedelser då. Levererad, monterad och provkörd, check! Nu saknas bara ett Pyre att lägga i.

Seg eftermiddag

2012-03-27 18:41:49

Nu har jag fixat till mig på två minuter för att springa ner på stan och möta upp en vän. Upptäckte på soffan för 30min sedan att jag ju snart skall vara där! Eftermiddagen har varit extremt seg för min del, känner mig vansinnigt trött just nu...men conversen är nu knutna och scarfen på. Jacka lär knappast behövas. Dags att vara lite social!


Mammakurs i källaren del 2

2012-03-27 13:20:00



Efter att ha missat två tillfällen på den spanska mammakursen, då jag var i Sverige, så hoppade jag idag in i gruppen igen. Tydligen hade de noterat att jag varit borta i alla fall för barnmorskan, som hör och häpna har lärt sig att säga mitt namn rätt bra, trodde att jag hade slutat. Jag förklarade dock snällt att jag varit på semster och sedan var det inget mer med det, dagens föreläsning kunde börja. Det mesta var sig rätt likt. Samma blå madrasser, samma dåliga luft, lika många gravidmagar i vädret men barnmorskan hade bytt de röda lackskorna mot bruna pumps, bara ben och kjol. Verkar som att hela stan känner av att det är sommarvärme ute.


Idag pratade vi förlossning, ur en rätt så teknisk utgångspunkt men också en hel del om smärta och den känslomässiga upplevelsen. Helt klart intressant och ja, barnmorskan var lika teatralisk i sina utsvävningar och demonstrationer idag med. Fantastisk tisdagsunderhållning alltså! Nästa vecka har det utlovats förlossningsfilm för den som vill, annars är man välkommen 30 minuter senare än vanligt om man inte ville titta. Jag tror att jag tar tjuren vid hornen och kommer dit som vanligt nästa vecka jag. Jag menar förlossningsfilm kl. 09:30 på förmiddagen, precis efter en stadig frukost måste ju vara nåt alldeles extraordinärt som man inte vill gå miste om? ;)

En ny dag gryr

2012-03-27 08:53:56

Och jag äter frukost med älsklingen. Solmogna jordgubbar i flingorna känns som en bra start inför två timmars mammakurs som börjar om en timme. Igår hade vi lite spontan middagsbjudning här hemma med två vänner, efter att vi suttit på en uteservering tillsammans tills solen gått ner bakom bergen. Härliga tider!


Om man skall lita på skrock

2012-03-26 18:07:03
Så väntar vi en liten pojk :) Eller ja, det är tydligen 69% chans att det är en pojke, baserat på de svar som jag gett på detta test nedan, som jag hittat här. Well, inte mig emot om det skulle bli en liten påg, men helt ärligt så tror jag inte mycket på det där med skrock. Ringtestet har jag också gjort och då visade det på en tjej, men alla säger att magen ser ut som en riktig killmage. Så nej, vi lägger nog ingen större vikt vid det där men lite roligt tidsfördriv är det. Och om ca 45 dagar har vi förmodligen svaret ändå :)

Kommer det att bli en Flicka eller en Pojke ?
Om en fråga inte stämmer in alls så hoppa över den. Är det något alternativ som båda förslagen stämmer på så kryssa för bägge





Dona lite här och dona lite där...

2012-03-26 14:15:00



Det är så skönt att vandra runt i leggings och en lång t-shirt med fönstren öppna på vid gavel här hemma i lägenheten. Ute har vi strålande sol och 20 grader varmt. Vilket också är prognosen för hela veckan. Snacka om att man får sommarkänslor alltså! Än så länge har jag inte varit ute idag, men jag njuter så av att bara känna de ljumna vindarna svepa förbi här inne medans jag donar lite här och lite där. Första ensamma dagen på länge och jag njuter verkligen av lugnet.

Pyret buffar runt i magen och tycker det är roligt att lägga sig lite halvt på tvären emellanåt. Jag har fått tvättat en maskin tvätt och vikt gårdagens som hängt på tork över natten, sedan har jag läst ikapp mig bland mina favoritbloggar, förkokat bönorna till kvällens chili con carne samt gått och plockat lite allmänt. Mycket skönt. Snart tänkte jag dock bege mig ut i det fina vädret och känna på solens sköna strålar. Hasta luego!

Frukost á la Kanada

2012-03-26 10:18:05



Måndagmorgon idag och jag skyndar långsamt med lite müsli, banan och yoghurt till frukost. Andra bullar var det dock i helgen när vi tillsammans med Syster S och Mikael provade frukostutbudet på Café Québec nere i gamla stan. På tips från vår kanadensiske vän som bodde här innan så begav vi oss äntligen dit och vi blev inte besvikna. Vilka goda färskpressade juicer de hade till att börja med! Dem är värda ett återbesök bara dem. Merparten utav oss satsade på salta crepes fyllda med ost, skinka och ägg men vi beställde också en söt variant med nutella, grädde och färska jordgubbar. Konstaterat: Inte alls dumt med kanadensisk frukost emellanåt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Och så var vi bara två...

2012-03-25 20:04:45

 

 

Det har nu gått nästan tre veckor sedan det bara var vi två själva här hemma i lägenheten. Lite skumt faktiskt. Jag har blivit så van vid mitt lugna, makliga tempo här nere att de senaste veckornas alla intryck, kärlek som flödat och massa roligheter har satt sina spår. Först nu när lägenheten är tom och resväskorna uppackade så känner jag hur trött jag ändå är. Lite matt och lycklig på något vis. Nu har vi dryga 6 veckor kvar till Pyret beräknas komma och om 1,5 vecka kör vi sista sociala racet med 4 kära vänner som kommer hit och hälsar på över påsken. Det skall bli riktigt skoj med påskbesök, men först en vecka av lite återhämtning tror jag bestämt.


Sista anhalten, delikatessen!

2012-03-25 14:31:30
Usch och fy vad trist att Syster S och Mikael satt sig på bussen till flygplatsen nu. En helg går ju alldeles för fort! Ett gott betyg till oss och staden dock måste i alla fall vara att de absolut inte ville åka hem idag. De hade nog lätt kunna stanna en vecka till eller så och det hade inte varit oss emot! Men så kallar ju plikten där hemma och allt sånt där ni vet...sista anhalten innan hemresan blev en tur i delikatessbutiken på vår gata. Så nu har de väskan full av skinka och andra godsaker med sig hem. Hoppas bara att de får en bra resa hem med och så håller vi tummarna för att vi ses i juni igen. Stor kram till er båda!


 

 

 

 


Upp för ett berg för att tjinxa på Jesus

2012-03-25 09:30:00



Något som starkt bidrog till trötta fötter igår var det faktum att vi bestämde oss för att bestiga ett mindre berg dessutom. Syster S som varit i San Sebastian tre gånger nu har nämligen aldrig fått träffa Jesus på toppen av berget Urgull, så det behövde det bli ändring på. Jag hade först inte tänkt att gå med hela vägen upp, men så kände jag mig stark och vi pausade såklart många gånger undertiden vi klättrade uppåt. Utsikten är ju helt enastående från dessa höjder över staden så pauserna kommer ju faktiskt rätt naturligt ändå ;) Ja, så här såg det alltså ut när Syster S med flera mötte Jesus.















Chill med tärning

2012-03-24 19:10:49

Två timmar kvar till vår middagsreservation och vi fördriver tiden med att spela lite tärning. En fördrink smakar gott efter ännu en härlig dag i solen. 26 grader i solen på eftermiddagen tog vi till vara på i sanden på stranden :) Lite mer fönstershopping för våra gäster och så stans godaste hamburgare efter det. Vilken underbar sista heldag vi har haft tillsammans!


Pintxos såklart

2012-03-24 14:30:00
När vi har besök här så är en riktigt ordentlig Pintxoskväll tillsammans självskrivet. Igår, trots trötta fötter ifrån en lång dags vandring på stan, var det så dags för lite barhoppning i jakten på några av de godaste Pintxosen som gamla stan har att erbjuda. Fredagkväll innebär alltid lite högre puls på barerna och mer folk ute vilket ger en härlig inramning till hela Pintxosupplevelsen tycker vi. Gästerna verkade uppskatta våra val av Pintxos och mätta blev vi. Vad det någon som trott något annat? Minihamburgare, grillade räkor, svamprisotto, oxkind, vitlöksdränkta champinjoner och en desserttrio slank bland annat ner under rundan som tog ca 2,5 timme. Sedan sa rejält putande magar (inte bara min alltså!) och ömmande fötter stopp för vidare aktiviteter den fredagskvällen ;)


 

 

 

 

 


Allt smakar bättre utomhus

2012-03-24 09:15:00



Att ta med frukosten ut igår visade sig vara ett riktigt genidrag. Eftersom solen sken så fint så ville vi inte förspilla för mycket tid hemma i lägenheten. Därför packade vi en kylväska full med croissanter, kokt ägg, färsk frukt, baguette, juice och några kalla öl innan vi gav oss iväg. En mysig promenad längs med strandpromenaden och så var vi framme vid favoritparken, Miramar. Där bredde vi ut får filt, lapade sol, åt för glatta livet och var mycket nöjda med vårt val av frukostmatsal för dagen. Man borde baske mig äta utomhus oftare för allt smakar ju så mycket godare då!











Trötta fossingar

2012-03-23 18:42:56

Oj, oj vilken härlig men lång dag på stan som vi har haft idag. Jag kan meddela att jag äger ett par rejält trötta fötter just nu! Dagen som bjöd på stundtals nästan sommarväder har spenderats i park, på uteserveringar och högst upp på ett berg. Dessutom han vi klämma in lite shopping på slutet med. Nu skall vi vila upp oss och snacksa lite innan kvällens Pintxorunda i gamlastan.


En första lunch i solen med gästerna

2012-03-23 15:15:00
Vasse hade varit en klippa och städat hela lägenheten, handlat hem mat och tvättat sängkläderna innan vi kom hit igår. Gullisen. Dessutom stod han och lagade carnitas när vi kom hem så att vi kunde äta tacos senare på kvällen. Efter att vi packat upp lite lätt och satt carnitasen att puttra på spisen så gav vi oss ut på stan tillsammans. Solglasögonen på och jag bytte till min lättare vårjacka istället för den svarta tjocka som jag dragits med hela vintern. Termometern visade 15 grader i skuggan men i solen där vi sedan slog oss ner på en uteservering var det betydligt varmare än så.


 

Alla fina träden (tror det är Magnolia?!?) har slagit ut här nu och är så vackra att man dör lite varje gång man ser dem. Ja, våren har sannerligen gjort entré på riktigt medans jag varit borta!

 

 

Min stora halsduk åkte snabbt av i värmen kan jag tala om

 

 

Sandra och Mikael beundrar träden

 

 

I dessa omgivningar runt Plaza de Bilbao slog vi oss ner vid en uteservering och beställde in lite gott både i ätes- och dryckesväg.

 

 

Ciderkokt chorizo

 

 

En glad man

 

 

Och en nöjd Mikael

 

 

 

Jag drack bubbelvatten och åt en smörgås med tortilla i

 

 

Syster S såg allmänt cool ut i sina fräna brillor

 

 

En smörgås med Serranoskinka i går inte av för hackor

 

 

Och den vackra, lite romantiska arkitekturen runt omkring torget gjorde inte det hela sämre. En riktigt bra lunch fick vi till.


En smygtitt på barnvagnen

2012-03-22 22:30:19



Godmorgon! Vi har sovit gott hela gänget efter en händelserik gårdag. Lite sovmorgon tyckte vi att vi kunde unna oss och nu förbereder vi för att ta med frukosten ut till en park. Vädret den här helgen är så underbart att vi inte vill ödsla dyrbar soltid inomhus. Därav förmiddagens inplanerade utomhus frukost!

Undertiden vi fixar till lilla frukostkorgen så får ni en smygtitt på barnvagnen som numera står upppackad i vardagsrummet. Jag blev så glad när jag kom in och fick syn på den igår och självklart så blev det ett testvarv runt i lägenheten :) I nästa vecka skall jag testa den mer och montera på och av alla delar med mera. Så då får ni se lite fler bilder på den. Detta blir som sagt bara en liten smygtitt ;)

Vår resdag

2012-03-22 19:32:30

 

Här började vi dagen tidigt, tidigt ack så tidigt i morse på Landvetter flygplats. En kaffe latte satt dock extremt bra innan vi började resandet som gick väldigt smärtfritt utan större förseningar. Nu har vi äntligen kommit fram till San Sebastian och vi har hunnit ha en riktigt mysig eftermiddag med dessutom. Jag har kramat och pussat på fina mannen och vi har ätit lunch på en uteservering i strålande solsken. Helt underbart! Ikväll tänkte vi stanna inne och äta chorizotacos. Vi känner oss faktiskt rätt möra efter allt resande och den aktiva eftermiddagen som vi hade. Här kommer några bilder från vår resdag...

 

 

Framme i Bryssel och Mikael tog sig en öl. Vi andra två i sällskapet åt dagens andra frukost :)

 

 

Här har vi semesterfirarna på planet. En pocketbok i handen på den ena och solglasögon på den andra, jodå visst är det semester ;)

 

 

Flyget landade 10 minuter sent i Bilbao men det var ändå så att vi han med bussen till San Sebastian som bara går en gång i timmen. Skönt det.

 

 

På bussen sjönk vi ner än en gång för den sista timmen av resande till vår slutdestination. Vi var rätt trötta på att sitta ner då och ville bara ut i det fina vädret! Och det fick vi ju också till slut, men dem bilderna får ni se imon :)


Här skall lekas!

2012-03-22 13:30:00

 

 

Jag är så himla glad för den här tjusiga lekfilten som än en gång händiga mamma (blivande mormorn) har sytt till Pyret. Ganska tidigt la jag in en beställning på ett stort vadderat lapptäcke som man kan använda som lekfilt och vips så var det klar :) Vi har mycket av öppna golvytor i vår lägenhet i San Sebastian så det kommer vara perfekt att lägga ut den här filten för Pyret att kräla på så småningom. Tycker verkligen att den blev jättefin i de här glada färgerna med och så gillar jag att den är vändbar med blommigt tyg på baksidan. Alla borde ha en sån här händig mamma i bebistider tycker jag.

 

 


Vamos a España otra vez!

2012-03-22 05:45:00



Nu är resväskorna nästan sprickfärdiga. Allt från blöjhink, febertermometer och babykläder till handdukar, smågodis och Lingongrova har jag fått ner. Oh yes! Jag börjar bli lite av en masterpacker faktiskt. Kan förresten varmt rekommendera att inhandla en sån här handvåg om ni är ute och reser ofta med begränsat bagage. Jag håller alltid på att väga resväskan på grammet här hemma innan jag åker för att verkligen kunna maxa packningen. Och jag måste säga att handvågen är förvånansvärt pricksäker för det stämmer alltid när man kommer till flygplatsen sedan.  

Nu har vi fått i oss varsitt glas hallonsmoothie här på tidiga morgonkvisten och snart tar vi bilen mot Landvetter. Kaffe tänkte jag inta på flygplatsen, så att jag orkar med hela resan ;) Skulle dock tro att de två semesterfirarna som jag har med mig avböjer kaffe och istället tar en öl eller ett glas vin när vi kommit till Bryssel, och jag klandrar dem inte. Nu drar vi!

Smörgåstårtan är klar

2012-03-21 18:54:00

 

 

Då var ett stycke smörgåstårta med (typ) extra bacon klar :) Nu är det bara att invänta gästerna och sedan äter vi! Smörgåstårta är goa grejer minsann och har man en syster som inte är så förtjust i räkor så passar det extra bra med kycklingfyllning istället. Och så lite grönt på toppen för att väga upp den feta majonäs/färskost/crème fraichefyllningen ;) Hoppas verkligen att den skall smaka. Sedan lägger vi upp bena i soffan och så har jag planerat tidig sänggång så att man vaknar hyfsat fräsch och utvilad inför resan imon. Hej på ett tag.


Lyxiga bjudningar och kvällens Grand Finale

2012-03-21 13:50:03

 

 

Det här trevligt uppdukade frukostbordet fick jag slå mig ner intill i förmiddags när jag var hemma hos min vän Maria som väntar barn endast 9 dagar före mig i maj. Solen bara flödade in genom deras köksfönster och det kändes riktigt lyxigt att få äta frukost borta idag. Hehe, det blir mycket matbilder här på bloggen förtillfället, men det är också för att jag ätit som en drottning under hela Sverigeresan. Vart jag än åker så blir jag bjuden på goda luncher, fikor och middagar. Det är inte klokt!

 

Sedan är jag inte så dålig på att själv se till att vi ständigt äter gott här hemma med ;) Undra vad vågen kommer att visa vid nästa invägning hos doktorn efter de här två gottiga veckorna i Sverige?!? Som grädde på moset har jag dessutom till kvällens Grand Finale förberett en version av den här smörgåstårtan till gänget här hemma. Det skall bli sjukt gott!


Imorgon flyger vi till Spanien

2012-03-21 09:10:00
Snortidigt imorgon (06.55) tar vi planet ner till Bryssel för att sedan byta plan till Bilbao. Mitt resesällskap kommer att bestå av spralliga och tjötiga Syster S samt hennes alltid glada men lite tankspridda sambo. Det blir nog en underhållande resa, haha! Så länge jag slipper resa själv så är jag i vart fall nöjd. Jag menar finns det nåt tråkigare?

Denna gång har jag väsentligt mycket bättre flygtider, så redan kl.12 kommer vi att ha landat i Bilbao och då lär vi vara i San Sebastian runt tvåtiden. Detta blir Syster S tredje besök hos oss, hon är vår mest frekvente besökare, men för hennes sambo blir det första gången. Dem är tokladdade över att få komma ner och äta Pintxos, dricka öl/vin, shoppa, eventuellt surfa lite och bara promenera runt i den mysiga stadskärnan. Det skall bli väldigt roligt att ha dem där över helgen tycker vi och det bästa av allt med att få dem med mig på planet imon är att det blir några färre att säga adjö till. Snyft.

Idag är alltså sista dagen i Sverige på ett bra tag för mig nu. Nästa gång vi kommer hit blir i början av augusti och då räknar vi med att ha en liten söt knubbis som resesällskap! :) Det känns så märkligt att tänka att detta förmodligen blir sista resan ensam, utan barn, på säkert mycket länge...

 

 

Här har vi mitt resesällskap för morgondagen.


Tisdagsmys med gottigheter

2012-03-20 18:50:55

Nu har jag inte bara fått packat min resväska, jag har också hjälpt Syster S att packa sin :) Det var väl snällt?
Ikväll skall hon, jag och mamsen ha lite egentid tillsammans hemma i huset. Det blir filmtajm, grillad kyckling och potatissallad. Jag handlade en stor påse lösgodis i mataffären som också skall ner i resväskan. Lösgodis är nog lite av Sveriges stolthet faktiskt. Nu blir det tisdagsmys!

 

 

 


Shoppingkavalkaden fortsätter....

2012-03-20 13:49:49



Två amningstoppar har jag också fått köpt under min shoppingkavalkad här i Sverige. Jag får försvara min gedigna shopping med att utbudet av mamma- och amningskläder samt babykläder till humana priser i vår lilla spanska stad är rätt magert. Mycket märkligt kan jag tycka, för gott om gravida verkar det ju finnas! Det som retar mig mest är nog att H&M inte har varken underkläder, mammaavdelning eller barnavdelning i San Sebastian. Jag är ett riktigt H&M fan nämligen, så det är jag lite bitter över. Zara har visserligen fina barnkläder, men inte så mycket könsneutralt till nyfödda. Där är det rosa eller blått som gäller hela vägen.

De två amningstopparna som jag köpt i randigt och mörkblått kommer just från H&M och dem lyckades jag till och med fynda när det var clubdag, så jag fick 10% rabatt. Helst hade jag sett att tröja nr 2 (det var en 2-pack) hade varit beige eller vit istället för mörkblå, men detta blir nog bra det med. Jag har inte tänkt köpa så mycket amningskläder annars. Jag tror nämligen att det funkar utmärkt att amma i linnen och klänningar i varma Spanien, men någon topp kan ju kanske vara bra att ha och så var dem sköna med :)

Dags att börja nedpackningen av pinalerna...

2012-03-20 10:17:50

 

Hua, vad här var grått och tråkigt ute idag då. Vart tog gårdagens stora sol vägen??? Den fina påskliljan som vi fick av Linda i förra veckan har slagit ut så fint nu och piggar i alla fall upp i rusket. Efter att ha betat av Barns Utveckling från 0-1 år under duntäcket i morse så har jag nu hittat ner till frukostbordet. Kokt ägg, två smörgåsar med leverpastej och saltgurka, lite filmjölk och en klyftad apelsin står uppdukat framför mig. Skall bli gottigott gott!

 

Planen för dagen är annars att börja projekt nedpackning av pinalerna i resväskan. Det har ju shoppats en hel del under Sverigevistelsen och dessutom har jag några gamla grejer som jag skall ta med ner till Spanien också, så det kan bli intressant att försöka stänga resväskan sedan. Som tur är skall ju Syster S och hennes sambo resa ner tillsammans med mig på torsdag så jag räknar kallt med att uttnyttja deras bagagvikt också :)


Hemma hos Syster S

2012-03-19 16:23:07

Nu har jag åkt hem till Syster S och hänger lite i hennes lägenhet. Solen flödar in genom fönstren och jag håller på att somna i värmen nästan. Ute var det dock mindre trevligt med de där kalla stormvindarna! Syster S är viktig av sig och skickar mail till höger och vänster. Jag äter upp hennes sambos Toffifee och mumsar russin :)


En 80-talsklassiker till lunch

2012-03-19 13:26:18



Idag kockar jag ihop en riktig 80-talsklassiker till lunch. Flygande Jacob med mycket kärlek (läs vispgrädde) blir det till lunch. Jag har varit jättesugen på detta länge nu men inte fått lagat det de två senaste gångerna som jag varit i Sverige och hälsat på, främst då Syster S inte alls gillar denna rätt. I Spanien har jag inte lyckats hitta chilisås och jag har varit för lat för att försöka tillverka en egen variant på såsen. Därför har det inte blivit av där hemma heller. Men nu jädrar blev det av! Ikväll skall jag på middag (igen!) till en mycket kär vän, så när mor och far kommer hem får de mumsa Flygande Jacob till middag. Win, win med dagens lunchplaner alltså. Jag får min efterlängtade 80-tals klassiker till lunch och dem får äta den samma till middag. Ibland är livet bra enkelt.

Den gamla vaggan

2012-03-19 09:00:00

 

I den här gamla, fina vaggan sov min mamma för si så där 45år sedan. Den har stått i mormor och morfars källare i en herrans massa år tills den alldeles nyligen fick se dagens ljus igen. Hade vi bott i Sverige så hade nog Pyret med all säkerhet legat i denna vaggan de första månaderna, men det är ju tyvärr lite problematiskt att få med sig den till Spanien. Eventuellt får Pyret sova där i lite till sommaren när vi kommer till Sverige och hälsar på. Vi får väl se. Mamma tycker i alla fall att det är hemskt roligt att göra i ordning den gamla vaggan igen och hon har tänkt att sy ett volangtyg att fästa runt utsidan på den med. Sött åt sött.


Våffelmingel på en söndag

2012-03-18 15:34:17

 

Våfflor, våfflor, våfflor med sylt på. Och grädde såklart. Gästerna uppskattade vårt lilla våffelmingel runt lunchtid idag i Linda och Calles härliga lägenhet och jag med. Det var ju länge sedan man åt våfflor och med bara en vecka kvar till själva våffeldagen så var vi ju ändå inte helt ute och cyklade med vår våffelträff heller ;) Vi konstaterade att det gamla, snudd på antika, våffeljärnet helt klart gräddade de godaste våfflorna. Det nya järnet i teflon höll då inte samma mått! Verkligen superroligt att träffa dessa kära vänner igen, nu har jag fyllt på med massa härlig positiv energi. Tack för det.

 

 

 

 

 


Gårdagens räkfrossa

2012-03-18 08:56:03

Gissa hur bra dessa satt igår kväll? Räkmacka är ju faktiskt lite av ett måste när man är i Göteborg. Dock var vi lata som få och orkade inte skala våra egna räkor, så vi köpte hem färdiga från Heaven 23. Gott, gott! Lite smågodis och film på det och lördagen vart en superduperdag. Klockan elva väntar vi 10-12 vänner över på våfflor och kaffe. Trevligheterna bara fortsätter!


I Haga

2012-03-17 15:41:23

Efter en lång skön fika med min trevliga vän Lina, har jag och Linda nu förflyttats oss till underbara Haga. Trots att vädret inte är det bästa så är det aldrig fel att flanera runt lite i ett av Göteborgs mysigaste kvarter. Nu skall vi inhandla godis och räkmacka till kvällen :)


Kvalitetstid innebär Pyjamasparty

2012-03-17 09:30:00

 

Idag har jag vigt hela dagen och natten åt den här lilla ärtan. Vi skall ha pyjamasparty hemma i hennes härliga lägenhet i Linné och jag ser barnsligt mycket fram emot detta. Finns det nåt roligare än att spendera en helkväll i soffan tillsammans med en riktigt god vän, smarrig mat, en film och bara tjöta skit tills natten blir sen? Nä, jag tror inte det. Vi börjar med att promenera hem till några kära vänner som bor i närheten för att inspektera deras nya lägenhet och så skall vi äta lunch med dem där. Sedan får vi se vad vi hittar på under eftermiddagen innan vi hittar in under den där filten i soffan. Det blir sann kvalitetstid i Göteborg idag med andra ord.


När jag var liten...

2012-03-16 12:27:30



Igår hade jag och mamma en riktig liten nostalgitripp här hemma när vi bläddrade igenom albumet med mina bebisbilder. Jag har alltid, sedan jag var liten, fascinerats av dessa bilder för det är ju nåt speciellt med att se sig själv så där ytte pytte liten. Och nu när man själv väntar en liten så blir det ju såklart extra roligt att kolla på dessa gamla foton igen.

Den 15 maj 1986 föddes jag på Östra sjukhuset i Göteborg. 2 veckor försenad anlände jag 3450gram tung och 49cm lång. En riktig mönsterbebis till måtten ;) Någon gång i maj 2012 (mest troligt i alla fall) så kommer alltså "minime" att komma till världen. Fantastiskt!

Undra om den lille kommer att ha lika mycket mörkt hår på huvudet som jag hade som nyfödd? Sånt där kan man ju spekulera kring i det oändliga. En sak är jag dock säker på. När vi så småningom skall sammanställa Pyrets foton från det första bebisåret så lär det ju knappast räcka med ett album i alla fall ;) Kameran kommer nog att gå varm där hemma i sommar, höst, ja för att inte säga de närmsta åren framöver. Jag lovar ni kommer se bilder på den där lillkrabaten till leda. Var så säkra.


 

 

 

 

 

 


Fredagsfina i v.33

2012-03-16 12:14:38

 

Då har jag och kulan gjort oss lite fredagsfina och nu känner vi oss redo att ta oss an dagen. Först skall jag svänga ner om köpcentret igen och eventuellt byta amningsbh:n till en mindre storlek. Jag hade vissst inte sån tur som jag hoppats på ;) Men det går nog snabbt, för så här mitt dagen så brukar det ju vara lite lugnare.

 

Idag är jag annars bortbjuden både på lunch och middag. Lyxigt så det förslår! När jag är klar på köpcentret så åker jag till min extramormor och extramorfar för lite lunchmys. Skall bara försöka att äta lagom mycket till lunch så att jag orkar med middagen sedan med...det märks att man inte klarar så stora portioner längre nu när magen växt! Igår gick vi in i v.33 och det är bara 55 dagar kvar tills den 10 maj nu enligt min nedräknare här på bloggen. Tur att jag har den så att man kan gå in och kolla då och då. Haha, glömmer ju så fort! Hur som helst så känns tillvaron ljus, magen är lagom tung att släpa på och jag hoppas på sju sista hyfsat behagliga veckor ändå. Tjingeling så länge!


Lite shopping och flötmiddag

2012-03-15 19:58:02

 

Så där värst näringsriktig och vitaminrik var väl inte direkt kvällens middag, men den satt fint efter lite shopping. Flötmiddag från Mc Donalds blev det idag för mig och mamma. Man får unna sig lite ibland ;)

Jag hämtade upp mamsen på jobbet i eftermiddags och sedan tog vi ett varv på Allum tillsammans. Mysigt! Jag köpte amningsbh (två pack) som jag inte provat men håller tummarna för att de skall bli bra. Det var sån jäkla kö till provrummen och jag orkade bara inte stå där och vänta, men de går ju att byta om det skulle vara helt tokigt. Dessutom fyndade vi ett par jättesöta snickarbyxor i strl 62 på rea till Pyret, bara 75kr, och dessutom världens gulligaste lilla snuttefilt. Nu hägrar soffan.


Ett livstecken från Alperna och slappisdag

2012-03-15 13:30:00
Idag slappar jag lite och det känns rätt gött i och med att vädret blivit till det sämre. Dock tänker jag inte klaga på att solen försvunnit, för det har ju faktiskt varit helt fenomenalt väder den här första av mina två veckor i Sverige. I morse fick jag skypat lite med mannen som fortfarande befinner sig i Alperna. Han började känna sig rätt sliten från den intensiva skidkonferensen och hade tagit förmiddagen ledig för att vila lite och hinna prata med mig. Gulle han!

Det verkar som att han saknar oss (mig och Pyret) en massa även om han haft en helt underbar vecka med sol och plusgrader i backarna. Själva konfererandet har också gått bra och imon är sista skiddagen innan de far hem igen på lördag. Härligt att höra tycker jag och skönt att det ännu inte rapporterats om några brutna ben! Men imon förmiddag var det visst skidtävling i backen, så än finns det väl en risk...nej, fy det hoppas jag verkligen inte.

Senare i eftermiddag skall jag köra Syster S sambo till flygplatsen då han åker till Luleå över helgen. Fram tills dess tänkte jag fortsätta att läsa mina låneböcker och titta på amerikanska tv-program, som man förmodligen skulle kunna vara utan. Sedan kan det nog hända att jag vägrar laga middag idag efter veckans alla bjudningar och istället tvingar familjen att köpa hem något gott och färdiglagat till kvällen. Det känns lite som en sån dag faktiskt.


 

Så här fint stod solen in i uterummet igår, nu är den borta och det är gråmulet ute.


Smulpaj och en vecka kvar

2012-03-15 09:15:00

 

Det är inte mycket i bakväg som går upp mot en saftig smulpaj med vaniljsås, tycker jag. Tror inte att jag har ätit det på säkert ett år minst, så när jag hade gräddat färdigt pajen igår förmiddags så var det nästan så att jag ville sätta en sked i den direkt. Fast det hade ju kanske inte varit så gentilt mot våra gäster som skulle komma senare på kvällen. Därmed fick jag vackert ge mig till tåls framåt åttatiden och sedan njöt jag i fulla drag med bärblå läppar :)

 

Nu har jag avverkat halva min Sverigevistelse. Det en vecka sedan jag kom hit och en vecka återstår innan jag tar med mig Syster S och hennes sambo ner till San Sebastian. Jag behöver kanske inte tillägga att tiden går rysligt fort när man har roligt, det vet ni nog redan, men jag planerar hur som helst att ha minst lika roligt den sista veckan av semestern med. Så det så.


Jag tänkte förkovra mig lite

2012-03-14 14:40:11

 

Nu är det lunchdags och jag är åter från förmiddagens tur runt staden i ärenden. Jag har hämtat ut en gratis gravidbox på apoteket (Baby to be) och så har jag varit på biblioteket och lånat hem några böcker. Lite smått och gott om förlossning, amning och första tiden med bebisen lånade jag och därmed fick jag även skaffat lånekort här i Partille :)

 

Förresten, luktar det inte hemskt gott på biblioteket? Läste för ett tag sedan i tidningen att fler och fler bibliotek lägs ner. Skamligt tycker jag! Det är ju nåt alldeles underbart med tysnaden och lukten inne på biblioteket. Gamla nötta böcker i pryda rader och bibliotekarier med helskägg eller också iklädda batiktunikor. Allt är precis som det skall vara och som det alltid har varit. Underbart ju! När jag var liten gick vi ofta dit för att låna böcker och det fanns inget roligare än att få välja vilka man skulle ta med sig hem den här gången. Så biblioteken måste allt få finnas kvar tycker jag, för jag vill kunna ta med mina barn dit i framtiden! Ja, detta var bara en liten parantes i dagens inlägg.

 

I alla fall så tänkte jag att det kanske var dags att börja förkovra sig lite mer i bebis- och mammalitteraturen nu. Innan har jag läst den här boken som jag för övrigt tyckte var superrolig och lagom informativ. Att skumma igenom de här tre lånade böckerna under veckan, nu när jag är i Sverige, tror jag blir alldeles lagom förberedande utan att man för den sakens skull hamnar i något läge av "information overload". Dock hade jag även hoppats på att få med mig Gudrun Abascals bok "Att föda" hem också, eftersom jag har fått uppfattningen att den boken närmast beskrivs som bibeln för havande kvinnor. Tyvärr var den utlånad på biblioteket jag var på, men den fanns visst på ett annat 10 minuter bort. Det återstår alltså att se i fall jag trotsar och inte läser Gudruns bok eller om jag kryper till korset och lånar eller köper den med ;)


Härliga Barbapappa och befarad magsjuka

2012-03-14 08:55:00


Det blev en jättetrevlig middag tillsammans med kusinen och hennes sambo igår kväll och titta vilket gulligt litet set de hade med sig till Pyret. Jag älskar Barbapappa så gissa om jag blev glad för den här bodyn, byxan och hakklappen :)

Faktiskt kände jag mig lite allmänt konstig igår, magen var inte riktigt i takt och jag hade dålig aptit. Alltså inte likt mig alls ;) När natten kom så fasade jag nästan det värsta. Magsjuka ?!? Nä, inte nu det har jag då inte tid med under min Sverigevistelse. Jag var uppe en gång i natt och kastade upp, men nu här på morgonen så känner jag mig mycket bättre och jag har fått i mig frukost. Mystiskt.

Snart skall jag slänga ihop en smulpaj med hallon och björnbär som jag tänkte bjuda kvällens middagsgäster på. Ikväll kommer nämligen min bästa vän och hennes sambo hit. Tjohoo! Sedan har jag tänkt mig en tur ner till köpcentret för att fixa lite ärenden idag. Låter rätt lagom tycker jag.

Två omgångar besök idag, en social vecka på schemat!

2012-03-13 12:30:00


Idag skall vi ha besök två gånger om i vita villan här i Partille. Först kommer min goa vän Erica hit. Jag har planerat att bjuda henne på frallor med tillbehör och hon har lovat att ta med fika. Eftersom vädret är strålande även idag så tar vi nog en promenad runt i omgivningarna här med innan jag skall köra henne till ett möte hon har i eftermiddag. Vi har inte setts på jättelänge och hon har bott i L.A ett bra tag så det skall bli fantastiskt roligt att ses!

Till kvällen sedan kommer min kusin och hennes sambo på middag. Kusinen är också gravid och väntar smått i juli så det skall bli roligt att gravidtjitttjatta lite och umgås. Jag skall fixa till en stor kycklingsallad till middag och hoppas att det skall smaka. Så här ser förövrigt veckans dagar ut i stort sätt. Vara social står överst på schemat och ofta blir det en date på dagen och sedan en till date på kvällen. Lite hektiskt, men samtidigt så roligt att träffa alla fina vänner och familjen med. Där emellan gör jag faktiskt inte så fasligt mycket, så jag har ju tid för återhämtning med...eller borde i alla fall ha. Idag känner jag mig rätt trött faktiskt, så nu blir det nog en powernap innan Erica kommer.


Lakritsmumma!

2012-03-13 09:30:00

 

 

Varför har ingen tipsat mig om den här helt fantastiska lakritssåsen från O'hoj? Eller har jag bara missat den bland er sköna bloggare som jag följer? För visst finns det en och annan lakritsälskare ibland er? Det vill jag minnas att det finns. Jag testade den här, i alla fall för mig nya, lakritssåsen som stelnar över en skål vaniljglass häromdagen och höll nästan på att ramla av soffan. Herregud så gott! Perfekt lakritssmak som blir knackvänligt hård när den kommer i kontakt med glassen. Jag fick starka lakritspuckvibbar (GB:glass bästa glass genom tiderna!) och dessutom nästan lite ståfräs på armarna. En sån här tub skall definitivt med ner i resväskan nästa vecka, punkt slut. Jag kan också meddela att jag redan hunnit avverka Marabou's saltlakritschoklad och den var föga imponerade. Men så är jag ju inte någon chokladfantast heller ;)


Barnvagnen kom fram till slut

2012-03-12 15:30:00


Glömde ju uppdatera er om statusen på barnvagnen som vi beställt och som skulle levereras i förra veckan. Det blev lite mycket där med resan hem och allt i samma veva. Tyvärr han inte barnvagnen fram på onsdagen som jag hoppats, den kom på torsdag eftermiddag istället. Så jag han med andra ord inte packa upp den och provköra som jag hoppats på. De uppgifterna överlämnades istället till mannen. Vet inte om han provkört något, men packat upp har han i alla fall gjort och han har försäkrat mig om att den ser fin ut. Babyskyddet fick omdömet: "Det ser riktigt skön ut". Haha, nästan så man undrar om han provsuttit det?

Vi hade faktiskt riktigt tur med leverensen för Vasse var bara hemma två timmar på eftermiddagen där på torsdagen och just då kom de med vagnen. Vilken flax! Annars hade han nog behövt hämta ut den på nåt utlämningsställe under fredagen innan han åkte till Alperna på lördagen, men det var ju tre stora paket så han hade ju knappast klarat av att bära hem dem själv. Det var ju kanon att vagnen kom 3 veckor tidigare än beräknat, men med tanke på att vi båda skulle ut och resa just den veckan, så var det ju inte helt optimalt för vår del. Jag är så glad att det hela ändå löste sig så pass smidigt och nu känns det himla bra att veta att vagnen står där hemma och väntar på mig, och sedan på Pyret såklart!

Utmärkt väder för en träff med de bästa

2012-03-12 12:32:22

Vad glad man blir när solen skiner i Göteborg. Och kaffesugen med. Vad hittar man inte bästa bryggkaffet med mycket mjölk och en lunchsmörgås med mycket smör om inte hemma hos de bästa? Nu tar jag bilen och kör hem till fina mormor och morfar :)


Små fyndigheter

2012-03-12 09:15:00


Många små fyndigheter, med betoning på små, blev det från Ullaredsshoppingen i lördags. Det inhandlades mest kläder till Pyret faktiskt, men det kändes bra för vi behövde fylla på med lite mer i strl 56-62 och även köpa någon gosig pyjamas i stl 50. Det var inga problem att hitta om man säger så ;) Totalt blev det 14 plagg och en dregglis till lilla Pyret som nu har en välfylld basgarderob till sommaren. Sedan slank det även ner en barbapappaskallra som jag inte kunde motstå, den blivande mormorn köpte en bok om djur och så fick en söt kanin att hänga i vagnen också följa med hem. I övrigt köpte jag en t-shirtklänning och en långarmad tröja till mig själv på mammaavdelningen. Vasse fick lite strumpor och så blev det lite bra att ha saker som solkräm och fryspåsar. Som sagt bara bra saker med hem såklart ;)

 

Bra att ha saker

 

 

Och så fynden till mig själv

 

 

En pyjamas till Pyret i stl 56. Älskar verkligen Pettson och Finduskläderna de har i Ullared just nu!

 

 

Den söta ugglebodyn kostade 10kr, så jag köpte en sådan i stl 62 med, fast att jag redan köpt den i stl 56. Den randiga bodyn var Syster S favorit, så den var jag tvungen att köpa :) Stl 56 blev det på den.

 

 

Den här var den blivande mormorns favorit och jag kan inte annat än att hålla med. Hur söt är den inte liksom?

Perfekt med korta ben och korta armar till vår lilla Spanienbebis med :)

 

 

Dregglisen med igelkottar var ett måste! Sedan köpte jag tre par relativt tunna mjukisbyxor i stl 56 som jag tror blir perfekta. Tog ett par svarta, ett par vita och ett par röda för totalt 90kr, så det var ju inte mycket att orda om!

 

 

Här är dem vita byxorna tillsammans med en skön sweater i stl 62

 

 

Och här är de röda tillsammans med en body i stl 50. Första minibodyn med omlottknäppning inhandlad. Check.

 

 

Den här kunde jag inte heller motstå. Tror att det var stl 56 på den här med. Pyret kommer nog mestadels att ha bodys på sig...om ens det med tanke på hur varmt vi har det på somrarna i San Sebastian. Så vi har laddat upp med mycket bodys.

 


Vi fick tag på en pyjamas i stl 50 med, som dessutom hade dragkedja hela vägen ner i benet. Kanon! Den gråa pyjamasen i stl 56 gillade jag med, fast tror nog att den är mer som en stl 62 för den ser skitstor ut.

Bye, Bye Halland

2012-03-11 14:38:00

 

Nu är vi redo att rulla hemåt mot Göteborg igen efter en riktigt härlig helg i Halland. Några dagar i det här sommarhuset kan verkligen göra underverk för själen. Lugn och ro, shopping, fasanspaning genom fönstret, sol, hav och en massa god mat. Hela livets goda i ett svep. Imon skall ni få se vad jag fyndade för fint i Ullared, jag lovar. Nu åker vi nämligen hem för att spöa varandra i lite Wii och förmodligen äta lite till innan vi kollar på Så skall det låta. Supersvenskhelgen fortsätter med andra ord ;)

Kulstatusen i v.32

2012-03-11 09:00:00


Pyret i magen har mer och mer gått över till att omnämnas som kulan av mig. Det har blivit så naturligt i och med den påtagligt riktigt runda kulan som sticker ut. Den ser verkligen klotrund ut! Fast jag säger fortfarande Pyret när jag pratar om den lille som rör sig där inne såklart. Reaktionerna från familjen nu när man kommit hem är att magen verkligen växt och de tycker att den står rätt ut nu. Hehe. Ja, det gör den väl. Och med all rätt också kanske? Det är ju faktiskt mindre än 8 veckor kvar nu och bebisen förväntas vara ca 40cm lång och väga strax runt 1800gram. Lite fostervatten med mera på det, och man får nog en rätt stor mage vid det här laget :) Men det är klart att för dem som inte sett mig "live" sedan i v.24 så är det ju såklart en stor skillnad.

Jag tycker magen är superfin och trivs faktiskt väldigt bra med att ha den i vädret :) Klart att det börjar märkas att tyngdpunkten har förflyttats en del och att det får konsekvenser för ryggen om man inte vilar den med jämna mellanrum, men så är det. Jag tror att Pyret har vänt på sig nu och ligger med huvudet nedåt. Det kände jag indikationer på redan förra veckan och dessutom gillar den att gosa upp sig långt ut till höger i magen om kvällarna. Det känns som att det är en liten rumpa som trycker sig utåt där då och ett litet knä som brukar hamna någonstans mitt på magen, vid naveltrakten ungefär....men helt lätt att veta är det ju inte. Den håller mest på att vrida sig nu, sträcker på sig och jag känner hur den skruvar sig till och från. Ibland kommer det en rejäl spark men annars så våbblar oftast hela magen till bara, när den hittar på nåt explosivt där inne ;) Det är en underbar känsla att bära på denna lilla skatt!

Stört omöjligt!

2012-03-10 17:38:38

 

Det är nåt magiskt med det här blågula varuhuset alltså. Min familj är riktiga fyndsuckers och att få vältra sig bland hyllorna på GeKås är nog bland det roligaste vi vet. Det är stört omöjligt för oss att bara gå in där en timme eller två. Nu är det nog konstaterat en gång för alla. Ingen utav oss skulle ha något särskilt inför dagens shoppingrunda, vi hade väl mest tänkt oss en trevlig utflykt, men seriös shopping blev det. I nästan 5 timmar! Hehe. Ändå måste vi alltid intala oss på vägen in i varuhuset att vi skall ju inte ha så mycket, så det här går nog rätt fort och smärtfritt för plånboken. Det har hittills aldrig hänt. Jahopp, dags att kolla igenom alla fynden nu då och sedan pusta ut lite innan vi börjar med middagen :)

 

 

Snygga Syster S på väg in i varuhuset. Solen sken, men vi prioriterade shopping idag ;)

 

 

Faktiskt inte överdrivet mycket folk inne i varuhuset, trots att parkeringen var nästan full. Hur går det ihop?

 

 

En vagn full av bara nödvändiga fyndigheter i kassakön :) Ni vet väl vad som definierar ett fynd? "Ett fynd är något du inte visste att du behövde till ett pris du inte kan motstå" =D Då förstår man att GeKås är platsen att fynda på!


Lägesrapport från landet

2012-03-10 10:46:51

 

Lördagförmiddag och jag är utvilad, mätt och hopfull inför dagen. Jag undrar dock vart den utlovade solen tagit vägen? Det blir inget altanhäng under den här igenmulnade himlen kan jag tala om. Kanske skall man ta sig en lite promenad runt området innan man gör Ullared i eftermiddag? Vi har menyn klar inför den stora Mellofinalen i alla fall. Det blir Syster S föreslagna recept på fläskfilé med mozzarella och tomat i ugn. Låter gott tycker jag. Jag trodde att jag hade lyckats undkomma spektaklet Melodifestivalen i år med jag, men icke sa nicke. Ikväll skall jag sitta bänkad i soffan tillsammans med familjen med chipsskålen nära till hands ;) Det blir säkert en trevlig kväll, precis som vi hade igår. Det är bra skönt att vara på semester folk!

 

 

 

 

 


På plats i stugan

2012-03-09 19:00:27

Nu är vi framme i stugan och kylskåpet är uppfyllt till bredden. Syster S har börjat med guacemolen och jag skall snart hjälpa till med resten av tacosen. Närmast på schemat står alltså tacomöl och sedan gör vi inte mycket mer idag. Det gäller ju att ladda upp inför morgondagens Ullaredsbesök. Närheten till detta shoppingmecka är nästan lite av det bästa med detta sommarställe faktiskt :) Trevlig fredagskväll!


Svenskt så det förslår i helgen

2012-03-09 14:40:00


Så lyxigt det kändes att spendera förmiddagen med en svensk morgontidning uppslagen, en kopp té och blåbärssoppa. Svenska små lyxgrejer som man kanske inte saknar ordentligt förrän man blir utan dem ett tag. Jag menar en prasslig morgontidning som man kan tappa ner lite frukost på slår ju dess nätupplaga alla dagar i veckan.

Sverigevistelsen har med andra ord börjat mycket bra och i eftermiddag packar jag, mamma, pappa och Syster S in oss i bilen för att köra ner till sommarstugan utanför Falkenberg. Där stannar vi sedan hela helgen och myser ikapp bland filtar framför öppna spisen. Misstänker att det blir så klassiskt svenskt som det kan bli med fredagstacos, kanske ett Ullaredsbesök (!), korsord och fikor samt mellofinal med gottigheter på lördagen...allt detta i en liten ljusgrå sommarstuga vid havet på västkusten. Hehe, mer svenskt än så blir nog inte en vanlig helg i mars för gemene man, och inte för mig heller. Förbannat härligt skall det bli med!

Framme i Götet

2012-03-09 09:55:51

Godmorgon från ett kyligt och mulet Göteborg. Det här med snön som föll här i förrgår var ju inte riktigt enligt planerna va? Hehe, vi får väl se hur min tunna nedpackade garderob står sig på semestern här nu då.

Resan hit gick jättebra, men visst var jag trött i ryggen och rätt seg när jag äntligen kom fram...12 timmar efter att jag lämnat lägenheten i San Sebastian. Alla var så vänliga på resan, så den stora kulan gjorde nog sitt ;) Jag slapp visa mitt intyg, men de kanske är intresserade av att se det på hemresan sedan? Vi får väl se. I alla fall så fick jag hjälp med att bära allt genom säkerhetskontrollen och på första flyget erbjöd sig mannen bredvid att flytta på sig så att jag fick mer plats. Flygvärdinnan frågade om jag ville ha en kudde att lägga i ryggslutet och folk var så där lite allmänt extra trevliga mot mig och kulan under hela gårdagen. Så det här med att flyga som gravid var ju inga problem, men det var bra skönt att ta av sig stödstrumporna sent i går kväll vill jag lova.

 

Nu blir det frukost och jag skall se vad jag hittar för gottigt i kylskåpet här hemma....:)

 

 

 

Här har ni mig på resan igår :)


I backspegeln, februari 2011

2012-03-08 16:00:00
Idag när jag befinner mig på resande fot så blir det lite glest med blogguppdateringar, så istället har jag förberett det här kuliga inlägget åt er. Jag har valt att kalla det "I backspegeln, februari 2011" och tanken är att detta skall bli ett stående inslag varje månad här på bloggen från och med nu. Delvis för att jag tycker att det är så roligt att frossa i våra fotoalbum, men också för att ni läsare skall få se mer av San Sebastian...och oss då. Dessutom är det ju först nu som vi har en februarimånad i San Sebastian att blicka tillbaka på, så här efter dryga året i staden, för innan var ju varje månad som kom något nytt för oss. Därmed är det ju såklart lite extra roande att gå tillbaka och jämföra med! Jag hoppas att ni skall tycka att detta är lika skoj som jag tycker :) Varsågoda, här kommer februari 2011 i backspegeln.


 

En blå himmel mötte mig när jag precis flyttat ner till San Sebastian och det är faktiskt mer eller mindre så jag minns hela våren 2011. Haha, jag har nog förskönat det hela en smula i minnet ;)

 

 

Men staden förälskade jag mig åtminstone i omgående och många timmar gick åt till att utforska den till fots.

 

 

Jag blev snart varse om att San Sebastianfödde konstnären Eduardo Chillidas storhet, i alla fall hans storhet just här, även om jag är beredd att hålla med om att många av hans verk verkligen är vackra. Hans många skulpturer finns att skåda över i stort sett hela San Sebastian tror jag.

 

 

Vasse visade mig hur man hänger tvätten över innergården, så där åtta våningar upp i luften, när man tvättat en maskin. Det dröjde inte allt för länge innan vi tappade ner det första plagget och faktiskt vet vi fortfarande inte hur man kommer in på den där innergården. Så vi försöker att inte tappa tvätten helt enkelt ;)

 

 

Vi fortsatte att nöta på promenadskorna tillsammans. Vasse tyckte det var roligt att äntligen ha någon att upptäcka staden tillsammans med. Han bodde nämligen nästan 3 månader själv här innan jag flyttade ner. Påfåglarna i Christina Eneaparken är en verklig attraktion här tycker jag. De springer runt där mer eller mindre helt fria och har skrämt slag på mig mer än en gång när jag kommit joggandes.

 

 

Jag fick mig ett nytt kök att husera i, i och med flytten till San Sebastian, och för att vara här så anses det vara ett rätt stort kök. Mycket märkligt med tvättmaskin i köket tyckte jag, men det är tydligen också standard här. Tortilla blev nya favoriträtten att laga till, brunch åt vi lika ofta som innan och så fick vi provat äkta Valenciaapelsiner med för första gången. Gud så saftiga och söta dem är. Det är helt underbart när Vasses kollega på jobbet tar med sig såna hit! Dessutom började jag bekanta mig med stadens alla marknader. Det finns en för frukt och grönt, en för kött, en för fisk o.s.v

 

 

Sen ser jag, om inte annat på bilderna ur fotoalbumet, att det nog måste ha regnat en del under februari 2011 med...men det har jag som sagt förträngt ;)


På väg...

2012-03-08 12:09:03

Då har jag kommit fram till flygplatsen i Bilbao och dagens långa resdag har bara börjat. Flygplatsen fullkomligt svämmar över av fotbollssupportrar från Bilbao på väg till Manchester. Har aldrig sett så mycket folk här på denna lilla flygplats förrut! Hoppas resan går hyfsat smidigt och att man kanske får sig en tupplur...snart är jag i Göteborg gott folk! :)



Jag unnar dig det här ;)

2012-03-07 18:43:48

Vad är väl en vecka i Alperna? Pudersnö i St Anton, sejdelstora iskalla öl, långa branta backar, trevliga middagar, solande i underställströja, hotellfrukostar och sprakande brasor. Tja, säkert fruktansvärt långtråkigt…dötrist... tråkigt och alldeles, alldeles underbart. Men visst jag unnar min fina man detta som väntar honom nästa vecka. Det gör jag verkligen, jag lovar ;) Hehe. När han åker på skidsemester förklätt till konferens så åker jag till exotiska Göteborg för lite kramkalas och hetsätning (?!?) av svenska delikatesser. Skall bli underbart mysigt och faktiskt förstår jag att ni andra utlandssvenskar som läser den här bloggen är lite avundsjuka. Det blir man, inget konstigt med det. Hemma är alltid hemma. Gällande mannens lilla äventyr så hoppas jag bara på att få hem honom i ett stycke, gärna lite brundbränd, nöjd med sin prestation på konferensen och allmänt lycklig. Vi ses om två veckor babe!

 

 

 

 


Packa sin kappsäck

2012-03-07 15:00:00


Gud vad mäckigt det är att packa alltså. Knappast favoritsysselsättningen för min del, jag packar hellre upp resväskan jag...för då slipper man tänka så mycket i alla fall. Jag har försökt att spana på väderprognosen för Göteborg nästa vecka och det ser ju ut att bli fint vårväder. Hoppas att min lite tunnare garderob skall räcka då. Vinterjackan tar jag med oavsett och lämpar av där hemma sedan. Lär inte behöva den mer här förrän tidigast i oktober sedan :) Skor är också ångestladdat när man packar tycker jag. Det slutade med att jag bestämde mig för att packa ner ett par converse och så åker jag i de bruna favoritstövlarna på bilden ovan. Ja, nu får det baske mig vara packat och klart. Det finns ju roligare saker att göra!

Sovmorgon med skönt, grönt till bords

2012-03-07 10:15:43

 

God förmiddag gott folk. Idag tog vi oss lite sovmorgon efter en mycket lyckad middagsbjudning igår, som slutade en bra bit efter midnatt. De mycket exemplariska gästerna bidrog inte bara med cheesecake till gårdagens tillställning, utan vi fick även en fin flaska vin och en härligt vårig blomma som nu så vackert pryder vårt köksbord. Det är faktiskt den allra första krukväxten som lyckats leta sig in i det här hemmet (ja, mamma det är sant). Att inhandla lite skönt, grönt till denna lya står definitivt på vårens att-göra-lista.

 

Vasse drog upp persiennerna för att väcka mig i morse och in flödade solskenet. Nu har vi ätit frukost tillsammans bestående av min vanliga favorit  med banan, jordgubbar, hasselnötter och grekisk yoghurt. Mums. Planen för dagen är att umgås lite på tu man hand med Yvonne som var här igår kväll, packa resväskan inför morgondagen och med lite tur kanske även mottaga ett stycke barnvagn. Håll tummarna för att den dyker upp idag!

 

 

 

 

 


Fika med en svenska och exemplariska middagsgäster

2012-03-06 18:42:16

 

I eftermiddags har jag fikat på stan med en svenska som bor här i San Sebastian. Anneli heter hon och vi träffades första gången precis när jag flyttat ner hit för ett år sedan. Nu var det väldigt längesedan vi sågs, men då hon har en dotter som är född här i San Sebastian så tyckte jag det var roligt att ta upp kontakten igen. Det blev en himla trevlig fika och hon hade såklart massa matnyttigt att berätta om förlossningen här, pappersarbetet som följde efteråt, jämförelser Sverige-Spanien emellan o.s.v. Dessutom verkar det som att vi kan köpa lite begagnade bebisprylar av henne med, som vi ännu saknar. Kanon!

 

Nu har jag tagit en svängom med dammsugaren och snart skall jag börja att förbereda middagen som vi skall servera våra gäster om knappt två timmar. Det blir ett kärt återseende av Vasses kollega och hans flickvän som är på besök ifrån Danmark ett par dagar. Jag hade planerat att bjuda på lax, men så igår så ändrade jag mig när jag bestört insåg att jag annars kommer att bli utan chorizotacos under två veckor framöver. I Sverige kommer jag ju ha fullt upp med att äta annat ;) Så därför avstyrde jag den lilla laxen och köpte hem 1 kg chorizokorv istället. Ni förstår dessa tacos, som på bilden ovan, vill man absolut inte gå utan allt för länge. De exemplariska gästerna har dessutom lovat att ta med sig efterrätt och det ryktas om cheesecake. Jag tror vi har en gottig och mysig kväll framför oss.


Mammakurs bland blåa madrasser och röda lackskor

2012-03-06 14:01:03


Då var första tillfället på mammakursen avklarat och jag känner mig bra mosig i huvudet efter 2 timmars föreläsning på spanska, i en vad som kan beskrivas som närmast tropiskt tempererad källarlokal. Jisses. Om det överhuvudtaget fanns luftkonditionering där inne så hade de sannerligen glömt att slå på den. Vi var 20 st magar (och kvinnor såklart) som trängdes i denna lilla lokal, utplacerade på blåa små madrasser som pimpats med färgglada kuddar. Där fanns en och annan basklugg i skaran minsann och många var nog runt 35år, men visst fanns det även ett par med mammabonding-potential åt mig med. Skoj!

Ungefär hälften av gruppen väntade barn nummer 2 eller 3 och det verkade som att alla var beräknade till någon gång i maj. Fråga mig inte vad dem hette, lyckades inte snappa upp många namn förrutom de allra enklaste som Maria eller Lucia då. Mitt namn gav som vanligt upphov till en hel del huvudbry och barnmorskan frågade nog tre gånger hur man egentligen uttalar Pernilla. Jag tror att det slutade med något i stil med Parnija ;) Fasen jag skulle nog ha kört på mitt spanska alterego istället, som jag så ofta nyttjar här. Helena, eller Elena som dem säger, funkar nämligen alltid utmärkt i alla sammanhang och då det är mitt andranamn så heter jag ju faktiskt så också.

Nåväl, åter till kursen. Barnmorskan som föreläste var fullkomligt lysande. Denna späda 50-åriga kvinna, med kort flygigt mörkt hår som för dagen sportade röda klackskor lite á la cirkusstil, förhöjde helt klart totalupplevelsen. Hade det inte varit för henne så tror jag inte att två timmar i den där källarlokalen hade flugit fram så fort och kvinnorna längs madrasserna utmed väggarna hade nog inte vågat säga särskilt mycket heller. Hennes entusiasmerande sätt att föreläsa på, kombinerat med härligt spanskt gestikulerande, ett välnyanserat minspel och stundtals snudd på skådespeleri, var verkligen uppiggande. Hon fick i alla fall mig att dra på smilbanden flera gånger när hon bland annat ståendes på alla fyra, eller liggandes på rygg med de röda klackskorna i vädret, gladeligen demonstrerade stretchövningar för rygg och bäckenbotten. Detta för att stunden senare ha rest sig upp och teatraliskt fortsatt understryka gravitionens inverkan och förbannelse på den havande kvinnans svulstiga kroppshydda. Underbart!

Tempot på kursen var rätt intensivt, eller också så bara upplevde jag det så eftersom hon pratade fort och kastade sig mellan ämnena. Till min stora glädje så märkte jag att jag i alla fall hängde med bra och förstod det mesta som sades. Yeey! Skönaste inslaget var helt klart avslappningen på slutet. Då fick vi sjunka ihop på madrasserna, det släcktes ner och hon satte på ett avslappningsband, som verkligen var ett gammalt kassettband! Dock var volymen lite låg tycke jag så det enda jag lyckades uppfatta var frasen "Un poco más y un poquito más" som den mullriga mansrösten verkade upprepa gång på gång. Strunt samma, behagligt var det i alla fall.

Annars så fick vi oss en detaljerad beskrivning av livmodern och hur denna muskel egentligen fungerar. Mycket fokus under dagens kurs lades på sammandragningar och den karismatiske barnmorskan gick halva laget runt och tryckte på våra magar. Sedan vidrörde hon ämnen som motion, kost, vikten av vila sig och lite kort om förväntningarna på förlossningen samt några andningsövningar. Och sedan sades förmodligen en massa annat med som jag inte uppfattade eller också glömt. Som sagt det var rätt tvära kast!

Summa summarum så var kursen klart över förväntan för min del och jag ser fram emot att fortsätta att gå dit. Synd att jag nu missar de två kommande tisdagarna när jag är i Sverige, men sedan planerar jag att hoppa in i gruppen igen. Jag menar jag måste ju bara se vad de där röda klackskorna hittar på härnäst och håller vi dessutom det här tempot framöver så lär vi vara färdigcertifierade blivande mammor långt innan kursen är slut om 8 veckor ;)

Idag börjar mammautbildningen

2012-03-06 09:00:00



Idag skall jag börja en förberedande mammautbildning på vårdcentralen här. Jag säger mammautbildning, även om dem kallar den föräldrautbildning trots att de blivande papporna inte är välkomna. Japp, ni hörde rätt. Detta är alltså en 8 veckor lång förberedande kurs bara för havande kvinnor. När en av mina vänner hemma i Sverige fick höra detta så höll hon på att gå i taket. Hon tyckte att detta var väldigt kränkande för de blivande papporna och menade att det för tusan är som 50-talets Sverige! Och ja det kanske det i och för sig är, men man får helt enkelt ta seden dit man kommer.

När jag frågade min barnmorska varför inte de blivande papporna skulle vara med så svarade hon bara att kvinnorna brukar prata och öppna sig mer om männen inte är med, så de tycker helt enkelt att det är bättre så här. Jaha, så var det alltså med den saken.

Nu skall jag i alla fall påbörja den här mammutbildningen idag, som sträcker sig mellan den mycket udda tidpunkten 09:30-11:30, och det skall bli fasligt spännande! Spännande att se hur många vi blir, spännande att se om jag hänger med (allt är såklart på spanska), spännande att se om alla kvinnorna är alternativa 30-plusare med baskiska helluggar (standardfrisyren i den här stan) och såklart extra spännande att se vad vi skall göra/prata om! Det hade ju varit himla roligt om man skulle ha turen att träffa någon trevlig och lika rund som en själv numera att börja umgås med också, men vi får väl se. Nu är det bara 30 minuter tills det börjar så jag skall nog ta och röra på mig. Känslan är att det här nog kan gå lite hur som helst, så räkna med en utförlig rapport i eftermiddag :)

Rännande på stan

2012-03-05 16:47:24

Då har jag precis besökt andra mataffären för dagen i jakten på middagsmaten. Det blir ett jäkla rännande på stan emellanåt då det är snarare regel än undantag att en affär inte har allt jag behöver. Lite tröttsamt sådär ibland, men nu skiner i alla fall solen så det är skönt utomhus. Nu styr jag stegen mot mataffär nummer tre för att se om de har soppblandningen jag söker, på den förra var den slut :( Nedrans otur!


Doktorsbesök i v.31

2012-03-05 13:00:21

 

Det gick så bra så bra hos doktorn i morse. Intyget är nu fixat så att jag kan resa hem på torsdag...om de nu vill se ett intyg på flygplatsen vill säga. Det känns i alla fall skönt att vara på den säkra sidan, för det hade ju varit bra snopet om man blev nekad ombordstigning! Den trevliga doktorn var riktigt trevlig idag med, han skrattade mycket och jag behövde bara fråga en gång efter intyget, så det blev inte mycket till strid ;)

 

Annars så fick jag recept på nya vitamintabletter och så fick jag även kikat till lilla Pyret en snabbis med. Det hade jag inte räknat med så det var skoj! Jag han se ett hjärta som slog och en liten hand som vinkade åt mig. Sötisen! Alla värden såg fina ut och tydligen så klarade jag även sockerbelastningen som jag gjorde för en månad sedan.

 

Nu blir nästa besök ett tillväxtultraljud som vi skall göra i v.35. Det är standard att göra 3 st ultraljud här under graviditeten. Normaltsätt gör man ett i vecka 12, ett i vecka 20 och sedan ett i v 35, fast vi har av olika anledningar redan hunnit med ett par extra :) Hur som helst så skall det bli väldigt skoj att få glutta på Pyret igen om 4 veckor. Tänk då är den ju så gott som färdigbakad nästan!


Kortvecka och idag tar jag strid

2012-03-05 09:00:00

 

Då var det måndag och jag har 3 ganska späckade dagar framför mig innan jag åker till Sverige på torsdag förmiddag. Från början skulle jag åkt på fredag med ett eftermiddagsplan som var helt perfekt, bara 1 timmes väntan i Bryssel, men det flyget ställdes in. Kasst! Istället måste jag nu flyga vid lunchtid och sedan spendera 5 långa timmar själv på Bryssels flygplats innan planet till Göteborg går. Inte lika optimalt. Självklart blev jag även erbjuden pengarna tillbaka, i och med att flyget ställdes in, men så här nära in på så finns det inga billiga biljetter kvar och hem vill jag ju. Det kommer säkert att gå bra, men så värst roligt är det inte. För att känna att jag ändå "vann något" på den här tråkiga ombokningen så såg jag i alla fall till att få flyga hem en dag tidigare. Så det blir en extra dag hemma i Göteborg!

 

Nu väntar doktorsbesök här på morgonen. Det är ett viktigt sådant eftersom jag måste övertyga herrn om att skriva ett intyg åt mig så att jag faktiskt kan flyga till Sverige på torsdag. Sjukvårdspersonalen här har nämligen fått för sig att det minsann räcker med min graviditetsbok (typ journal) när man flyger från det här landet. Detta eftersom de menar att den är ett officiellt dokument och att allt viktigt ju står där i redan. Det tyckte jag lät himla märkligt, för hur skall flygplatspersonalen kunna tyda det där kluttret i den där boken? Det är ju knappt så att jag förstår! Mycket riktigt när jag hörde mig för med flygbolaget så vill de såklart ha ett riktigt intyg från min läkare med, utöver den där boken. Så det är dagens stora uppdrag att se till att få det fixat. Jag räknar med att det blir en liten strid men då min doktor är en väldigt trevlig liten lustigkurre han, så jag skall nog lyckas lura till mig ett intyg på nåt vis. Önska mig lycka till!


Bärsjal hemklickat

2012-03-04 17:45:00


Vi njuter av den slappa söndagseftermiddagen i soffan. Med varsin dator i knät och en kaffetermos på lagom avstånd, regn utanför fönstret och lite skön musik i högtalarna så är man mer än helgnöjd. Och kanske liten shoppingsugen? :) I alla fall så klickade jag nyss hem en fin bärsjal på Tradera till Pyret. Jag har haft bevakning på ett gäng bärsjalar nu det senaste och idag var det min tur att bli lycklig vinnare av en Moby Wrap i olivgrönt. Halva priset mot nypris kändes helt okej, bärsjalar verkar vara rätt hett eftertraktat på andrahandsmarknaden! Sjalen är i 100% bomull och verkar superskön tycker jag. Tror att den kommer bli guldvärd när Pyret är precis nyfödd och inte kan åka i babybjörnselen ännu. Sen verkar det bra mysigt, för att inte säga praktiskt(!), att kunna vira in den lille sådär nära och därmed få händerna fria till annat ibland. Som att blogga tillexempel ;)

 

 

(Bild lånad från www.stellaris.se)

Lördag, och det var glassiiigt!

2012-03-04 14:00:00

 

 

 

Glass i stora lass tycker vi om! Nu var det längesedan vi var nere på huvudgatan och smaskade glass från vårt favoritställe, men igår slank det ner en goding i rån på eftermiddagen. Det var ju så himla varmt här igår och vi hade suttit ovanför hamnen och solat ett bra tag när vi blev glassugna. Glassen här är väldigt krämig och mer av den italienska typen om ni förstår vad jag menar. Det bästa med vårt favoritglasställe är att man får lova att blanda två smaker i en kula. Eftersom det brukar vara en rätt rejäl kula man får, så är två smaker i en helt perfekt. Jag körde på jordgubbscheesecake och skogsbärsblandning. Vasse valde vuxenklassikern pistage och romrussin ;) Vilken solglassig lördag vi fick!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Annorlunda söndagsmorgon

2012-03-04 09:55:45


Godmorgon! Här har man sovit gott och just nu äter jag en liten yoghurt för att snart kunna starta igång ett gravidpilatespass så här på söndagsmorgonen. Vasse gick upp tidigt idag och joggade bort till jobbet för någon timmes arbete. Igår fick han nämligen svar på några beräkningar som han gjort och det var tydligen väldigt exalterande resultat som framkommit, så han ville absolut ta sig in till jobbet idag för att fixa med dem. Jag är mer avis på själva joggingturen än på jobbandet jag, men får vackert hålla mig till min gravidpilates och promenader ett tag till.

Okej, nu kör vi då. Sedan blir det brunch runt tolvtiden när mannen är tillbaka igen, så egentligen är väl allt som vanligt här på en söndag...vi bara startar lite annorlunda idag ;)

Vagnen har lämnat Tyskland!

2012-03-03 19:10:00


I går fick jag ett mail om att vår beställda barnvagn nu är på väg från Tyskland till Spanien med DHL. Spännande, spännande! Det betyder nog att den mest troligt kommer att levereras här på tisdag eller onsdag, om allt går som planerat. Härligt! Det blir alltså uppackning av vagn, provkörning i lägenheten och hissmått-test innan man lämnar landet för ett tag då :) Från början var det sagt 6 veckors leverenstid, så det var ju verkligen en rolig överraskning att det bara tog 3 veckor nu då. Bra service där. Här har ni vagnpaket som vi med spänning inväntar, för er som inte redan sett det.



Årets första picknicklunch

2012-03-03 15:00:00

 

Sol. Picknick. Grönska. Värme. Ljumna vindar. Kärlek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4kg italienska kaffebönor...

2012-03-03 10:31:55

 

...tror jag inte att vi kommer att klämma redan nu till frukosten, men det känns kanon att en ny laddning till vår kaffemaskin kom med posten igår! De brun/gula påsarna med indianen på, Mehari från Passalacqua, är vår favorit så den sorten köpte vi 2kg utav. Meharin ligger dock underst i kaffeberget på bilden, så de syns inte så bra ;) De andra två påsarna är wildcards från små rosterier i Florens och Napoli. Skall bli mycket spännande att testa dem.

 

Förr släpade vi kaffebönor från Göteborg, där vi visste vart de fanns att få tag på, men numera köper vi dem via en tysk återförsäljare. De har mycket bättre priser, stort utbud och så får vi dem levererade direkt hit till Spanien med. Kan ju inte bli bättre! Mm, idag kanske det blir två cappuccinos då...eller två latte. Eller vänta....jag tar nog en av varje ;) Sedan är dagens kaffekvot fylld för den här gravida damen.


Det blev lyckat

2012-03-02 17:57:03

 

Då var man hemma igen efter en lyckad eftermiddagspicknick. Solen höll på att spela oss ett spratt till en början, då den gick och gömde sig bakom en slöja av moln. Sedan försvann dock molnen lika snabbt som de kommit och vi fick en fin stund i solen. Vasse var allt annat än sugen på att gå tillbaka och fortsätta att jobba sedan ;)

 

Jag promenerade längs strandpromenaden hem och passade även på att få handlat lite till helgen. Herregud så skönt det skall bli med helg! Det känns faktiskt lite extra mysigt just inför den här helgen, för det blir vår sista gemensamma helg på två veckor sedan. Nästa vecka, på torsdag, åker jag ju till Sverige på semester. Nu blir det snart fredagsmys med filmkväll för hela slanten. Got to love it!

 

 

 

 

Det är så fint att det nästan gör ont. Helt omöjligt att sluta ta kort på denna fantastiska bukt!


Dimhöljd stad, men nu blir det picknick!

2012-03-02 13:15:43


I förmiddags så trodde jag på allvar att den här tjocka dimman, som låg som ett täcke över hela staden, skulle sätta käppar i hjulet för mina mysiga lunchplaner idag. Fast nu verkar det ha klarnat upp och väderleken håller vad som utlovats. 16 grader och sol innebär utomhuslunch med fina mannen idag.

Jag har precis fixat till två stora tonfiskbaguetter, packat ner en kall öl till Vasse och en läsk till mig. Lite frukt och ett nygräddat bakverk från bageriet på det och jag anar en verkligt förstklassig picknicklunch. Den första för året! Vilket underbart sätt att runda av veckan på :) Lite vårkänslor i kroppen och en redan puttrande Boeuf Bourguignon på spisen till kvällens fredagsmys känns ypperligt. Det är fredag och vi njuter i fulla drag.

Enkel och krämig kycklingpanna

2012-03-02 09:45:00

 

I veckan lagade jag en krämig, god och enkel kycklingpanna till middag. Jag hade byggt upp nåt begär efter krämiga såser som behövde mättas och jag blev inte besviken. Dessutom passade jag på att testa ett recept på bräserade endiver från Matrepubliken, som jag varit sugen på att testa ett tag nu. Endiverna fick en väldigt god smak och bitterheten blev lite mildare efter att de ungsbakats i 30min. Dem kommer vi nog att laga snart igen! Här kommer receptet på min ihopjoxade kycklingpanna för den som är nyfiken:

Kycklingpanna ca 3-4 port.

  • 3 stora kycklingfiléer
  • 3dl visp/matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vitt vin eller sherry
  • 1 medelstor gul lök
  • 1stor eller två små vitlöksklyftor
  • 1 rågad tsk dijonsenap
  • 1 tsk timjan eller franska örterblandning
  • 1/2 kub kycklingbuljong
  • 1 ask cocktailtomater
  • Salt och peppar

Skär kycklingfiléer i lagom stora munsbitar och fräs dem gyllenbruna i en stekpanna med smör. Ta upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan så länge. Finhacka den gula löken och pressa vitlöken. Pytsa ner lite olivolja i pannan och fräs all lök glansig. Tillsätt vinet/sherryn samt timjan. Smula ner den halva buljontärningen och späd med grädden. Häll ner dijonsenapen, blanda väl och låt såsen sjuda lite. Om du använder vispgrädde och såsen tjockar för mycket kan du späda med lite mjölk, matlagningsgrädden behöver i regel koka ner lite mer för att tjockna. Mot slutet lägger du i kycklingen igen så att den får ge smak åt såsen, saltar, pepprar och vänder ner halverade cocktailtomater. Servera med ungsbakad klyftpotatis och varför inte de bräserade endiverna? ;)


Att förstå, men ändå inte

2012-03-01 15:51:05
När magen liksom hoppar till helt av sig själv och kläderna i garderoben mysteriskt nog bara blir trängre och trängre, så är det klart att man ändå börjar ana vad som är i görningen. Och samtidigt inte. Idag är det 70 dagar kvar tills den lilla skapelsen, hälften mig och hälften älsklingen, beräknas se dagens ljus. Så mycket tid man ägnar åt att fundera på hur du ser ut, hur du kommer att vara, om du är en liten tuff tös eller en snäll liten pöjk...och ingenting utav det vet man.

Det är som att hjärtat har en aning, men hjärnan kan inte rent logiskt knäcka tankenöten att det faktiskt skall komma ett vackert, självständigt litet liv ut ur en. Om 70 dagar tror jag att vårt liv kommer att bli något helt annat mot vad det tidigare varit, något som faktiskt inte går att föreställa sig, starka små magsparkar till trots. Vår fina lilla skatt <3


 

Tänk att så här liten var du när vi fick se dig på ultraljudet för första gången, ynka 3,5 cm lång. Och nu är du mest troligt nästan 40cm lång. Vilket mirakel.


Jag tar mitt ansvar som gravid jag

2012-03-01 08:50:00



Ingen skall komma och säga att jag inte tar min ansvar som gravid kvinna i trimester tre inte. Nu växer bebisen i magen med i snitt 27gram/dygn och kroppen behöver därför ca 500 kcal extra om dagen, har jag läst. Jo, jo jag tackar jag. Det märks! Jag är så himla hungrig numera och frukost är det absoluta favoritmålet :) För det är ju så mysigt att börja dagen med en rejäl frukostbricka i fåtöljen här hemma, med datorn framför sig och ena handen vilandes på kulan. Detta samtidigt som solen skiner in snett genom vardagsrummet och jag klurar på vad jag skall hitta på för dagen.