En frossarhelg utan påskmat

2012-04-09 14:20:00



Oj, vad vi har ätit gott hela helgen alltså. Ni som har tittat in här de senaste dagarna har väl knappast kunnat undgå detta. Det har bland annat blivit många pintxos, lufttorkad skinka, ostar, pasta, hamburgare, stora frukostar och en högklassig lunch med diverse spännande rätter. Vi och våra gäster har varit lite i sjunde himlen över all god mat och vi har frossat rätt hämningslöst. Mat förgyller verkligen livet! Punkt slut.

Den traditionella svenska påskmaten har dock lyst med sin frånvaro denna helg, liksom de senaste åren för vår del. Jag insåg att senast vi åt påskmat var påsken 2010, när vi bodde i Florida jag och Vasse. Då hade vi handlat hem lite sill och knäckebröd från Ikea och gjort en liten, liten påsklunch för två. Visst, någon ägghalva med majonäs, lite köttbullar, ett par prinskorvar och en påsktårta hade jag väl kunnat tänka mig så här i påsktid, men annars kan jag inte säga att jag direkt saknat påskmaten. Den svenska högtidsmaten är ju faktiskt nästan den samma oavsett vad vi firar, känns det som. Eller är det inte så? Ja, ja vi får se om det kanske blir lite mer ordentlig påskmat nästa år.

Hälsningar
Marie

Vi har inte heller ätit speciellt mycket påskmat, jag gjorde det en av dagarna, det vart jansons och köttbullar och prinskorv och rödbetssallad, men de andra dagarna vanlig mat =D

2012-04-09 @ 15:27:39
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
SjungandeMamman

Håller med om att det är samma mat vi äter på högtiderna. Fr a jul & påsk är same same men gott är det ju! :)

2012-04-09 @ 16:12:43
URL: http://sjungandemamman.blogspot.com
En chic mammas bekännelser

roligt att du vill synas :) håll utkik ikväll eller under dagen imorgon :) när är bebis beräknad? :)



kram

2012-04-09 @ 16:13:27
URL: http://frureinhold.se
Yohanna i Las Palmas

Det ser ut att ha varit jättemysigt. Jag Hållet precis med om det om mat, mat ÄR livet.



Hälsningar

Yohanna

2012-04-09 @ 16:35:09
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Jenny - mammaliv i New York

Svensk påsk & jul-mat är lite underlig tycker jag. En massa olika småplock som inte smakar värst gott när man blandar. Jag saknar det då inte! Men jag skulle inte säga nej till lite renskavsgryta, älg-biffar, bearnaise sås eller pizzasallad ;)

2012-04-09 @ 17:00:36
URL: http://jennybenny.blogg.se/
Hanna

Ja den lilla vespan(moppen) är grym! Men det måste väl finnas i varje hörn även i Spanien? Inte så smidigt med barn kanske, eller finns det barnstol ;)



Det där lugnet efter att gästerna åker hem är verkligen något alldeles extra. Vi njöt i fulla drag igår vi också av att få lite tid själva. Hur kul det än är blir det ju lite påfrestande ändå!



2012-04-09 @ 17:07:27
URL: http://hemmahohanna.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback