Ett kakrecept till frukost

2012-04-18 09:30:00



Godmorgon. Onsdag idag. Vi har kommit halvvägs genom veckan och jag har redan hunnit att lämna lite prover på vårdcentralen i morse jag. Idag har jag annars planerat att socialisera en stund med Vasses kollegor på jobbet. Jag har inte varit där och visat upp mig med kulan på ett bra tag nu, så det är väl dags kanske. Framförallt sekreterarna, bestående av nästan uteslutande pratglada spanska kvinnor i 40-50års åldern som Vasse delade kontorsbyggnad med innan, är väldigt intresserade av hur det är med mig och magen. Ja, så det är väl bäst att vi åker dit på lite uppvisning och fika då innan magen försvinner...fast sedan vill de nog gulla med bebisen istället kan man ju misstänka ;)

Jag har i alla fall bakat en kaka att ta med till kontoret och eftersom den är så himla god och dessutom enkel att göra så får ni receptet här.


Prästen i Bovallstrands kaka


3 ägg
3 dl socker
3dl vetemjöl
125gram smör
1 dl mjölk
1 dl kokande vatten
4 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Smöra och bröa en springform och sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret i mjölet och tillsätt blandningen i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör smeten luftig och häll sedan ner i formen. Låt stå i mellersta delen av ungen i ca 30 min.

Under tiden gör du krämen som skall ligga i kakan sedan. Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken och låt blandningen koka lätt under 2 minuter. Häll sedan ner vaniljsockret, blanda och låt stå medans kakan bakas färdigt.

När kakan är klar i ugnen tar du ut den och lossar kanterna på formen. Låt den nu svalna ordentligt innan du skär kakan itu på tvären och sedan häller krämen över botten på kakan. Sätt på "locket" igen och voilà, kakan är klar! Godast är den efter ett par timmar i kyl, eller ja rent av dagen efter faktiskt när den fått sätta sig lite.

Kakan i sig ser kanske lite tråkig ut, men den är sååå god och brukar alltid ta slut snabbt när den bjuds! Den händige bakglade kan dock säkert toppa kakan med någon smarrig frosting eller något om man nu vill göra den lite vackrare för ögat.

Hälsningar
Sanna mamma till Skrutt o lillebror ♥

Hejsan!



Först o främst grattis den lille i magen, spännade o snart dags ju :) skoj!



sv, JA det är helt underbart med en liten bebis i familjen igen, var länge sedan sist o helt sjukt vad fort man glömmer..



Snart får ni också mysa med en liten bebis ;)

2012-04-18 @ 10:40:16
URL: http://susannahlundberg.blogg.se/
Sanna ;D

Ser gott ut! :D

2012-04-18 @ 12:05:47
En chic mammas bekännelser

men fy då :S vad har hänt med jordens väder :S det är verkligen upp och ner !!



skall ni göra idag ? god frulle :)

2012-04-18 @ 12:44:43
URL: http://frureinhold.se
Susanne Svensson

Vet du att det är mitt recept?

2012-04-18 @ 12:56:17
Maria

Åh den kakan brukar jag också baka, så himla god! Jag bakade den till min killes jobb en gång när de skulle ha någon slags fest och alla skulle ha med sig en kaka (han kan inte baka, hehe). Den var kvar sist eftersom som du säger, den ser ganska tråkig ut. Sen var det en som smakade...och sen en till och helt plötsligt var den slut för alla älskade den:)

2012-04-18 @ 12:59:24
URL: http://marou.blogg.se/
Linda

va gott:D

2012-04-18 @ 17:48:22
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
SjungandeMamman

Tack för kaktipset! Gillar sånt som är lätt som en plätt :)

2012-04-18 @ 21:38:31
URL: http://sjungandemamman.blogspot.com

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback