20 veckor är nästan 5 månader det

2012-09-12 12:20:00
 
Lia har hunnit att bli drygt 20 veckor gammal nu och närmar sig därmed 5 månader. Precis som många av er verkar vara förvånade över att hon redan blivit så stor så är vi minst lika förvånade. Vart tog vårt lilla knyte vägen? Nu börjar hennes personlighet att visa sig allt mer. Det är en riktigt bestämd lite tjej detta med en vilja av stål, precis som sin pappa ;) Hon är himla härlig och ler alltid så fort man ler mot henne nu förtiden. Skrattar gärna till om det händer något roligt eller om mamma sjunger något skoj. Det skall vridas och vändas, snurras och gymnastiseras precis hela tiden. Och så skall hon stå eller sitta upp så ofta tillfälle bjuds. Mycket tröttande för hennes arma mor som går hemma med henne om dagarna. Ett helt varv från rygg till mage har hon ännu inte fått till, armen är liksom i vägen men hon försöker ständigt så det är nog inte långt borta nu.
 
Att sjunga med mamma, pilla på iphonen och titta på tv är riktiga höjdaraktiviteter. Till och med åka vagn börjar bli lite roligare, nu ser man ju massa spännande saker! Höga ljud och gurglingar kommer hela tiden och nu är hon vaken mer och mer om dagarna. Skulle tro att hon sover ca. 4 timmar på dagtid och sedan 10-11 timmar nattetid med en matning vid kl.03-04:00 snåret. Det bökas en hel del kring matningarna med flaskan och ibland skall madame inte alls äta. Då får man lirka, pocka, distrahera och truga för att få henne att äta. Hm, dags för lite smakportioner måntro?

Hälsningar
Isa

My är likadan med flaskan ibland. Men BVC sa att vi inte ska pocka. Tydligen så är dem inte hungriga då. Utan har ändrat sina matrutiner och vi föräldrar har inte hängt med. :)
Så vi inväntar alltid till hon blir gnällig innan hon får flaskan. Skitjobbigt, men hon blir ju nöjd så fort hon slukat hela flaskan. Sen tar det tydligen en stund innan man ser ett mönster igen. :) Aja, gäller kanske inte alla kids.

Ska bli spännande att se om moroten funkar. My ratar allt utom sötpotatis, banan och avokado. :)

Svar: Ja så kanske det kan vara, att hon inte är tillräckligt hungrig. Skall tänka på det framöver och se om det kan vara så. Kul att hon gillar avokado, känns ju lite udda. Fast det är ju snällt i smaken kanske.
Spanienfrugan

2012-09-12 @ 13:33:20
URL: http://www.sladdisa.wordpress.com
Renata

Söta Lia så stor hon blivit! Hon bökar med flaskan och Iris med bröstet (och mig). Biter, skrattar, drar mig i håret, klappar... Så det tar ju lite tid. Men så är det väl när världen är så spännande :)

Du måste uppdatera När du börjar med smakisar ska bli kul att följa så jag får lite tips. Kram

2012-09-12 @ 15:14:59
URL: http://renatas.blogg.se
Elin

Gillar din blogg, så spännande att läsa om Lias utveckling! Vår lilla Hedvig är exakt en månad yngre, tre veckor för tidig även hon ;)

2012-09-12 @ 16:27:33
URL: http://www.skruttmamma.blogspot.com

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback