Gårdagens femtimmars lunch

2012-11-26 14:40:00
 
Efter loppet som Vasse avklarade med bravur igår så åt vi lunch i fem timmar. Nej, jag skojar inte. Klockan två anlände vi hungriga som bara den till matsällskapet i gamla stan och strax före klockan sju så lämnade vi sedan med proppfulla magar. Som vi älskar såna här tillställningar! Vasse var lyrisk över att få vara med och kocka i köket. Det var sannerligen inte illa att ha blivit inbjuden som gästkock, den första på fem år som fått vara med våra vänner bland grytor och kastruller där.
 
Riktigt kul!
 
 
 
I köket samsades flera matlag då klubben där vi håller till är öppen för alla medlemmar. Vi hade fått ett bord på nedre våningen där vi satt och åt. På övervåningen satt åtminstonde fyra sällskap till och jag gluttade såklart på vad de åt för gott. På deras tallrikar skymtades allt från ibericoskinka och bläckfisk till anjovis, oliver och risotto. Mycket barn var det som sprang runt och lekte med. Barnvagnarna fick knappt plats i gångarna :)
 
 
 
 
Första rätten som Vasse stod för var en Toast Skagen på kavring. Den fick tummen upp av våra spanska vänner som tyckte det var en spännande kombination med råa räkor och dill. Kul för oss att få bjuda på lite svenska smaker.
 
 
Vår vän Aitor som är den som är medlem av matsällskapet och som därmed officiellt bjudit in oss, lagade den här rätten som vi åt som förrätt. Stekt shitakesvamp i vitlök och olivolja med karamelliserad lök och äggula. Väldigt gott!
 
 
Vidare åt vi en fräsch sallad som Iñigo lagat där vinägretten gjord på olivolja, basilika, salt och peppar verkligen blev pricken över i:et. Och så de rostade pinjenötterna då. Gudars så gott.
 
 
Lia tyckte att det var så spännnade på lunchen att hon körde ett vakenmarathon utan dess like. Det var nog alla barnen och matlukterna som höll henne vaken skulle jag tro. Och så kanske all uppmärksamhet hon fick av gästerna. Det skulle gosas, skojas och hållas hela tiden. Tacksamt värre så att en själv också kunde njuta av maten.
 
 
Även varmrätten hade Vasse gjort. Fläskytterfilé som fyllts med manchegoost, skinka, timjan och dijonsenap och bakats i ugn serverade han med skysås och potatisgratäng. Väldigt ospansk mat som uppskattades massor.
 
 
Sedan åt vi dessert, ungsbakade cognacpäron med glass, som dock inte fastnade på bild. Där till mera vin, kaffe och så Gin&Tonics på slutet. Lia vart nog också sugen på en Gin&Tonic för hon välte hela mitt glas över både henne och mig. Hehe.
 
Tror ni att vi var bra mätta sedan eller? Jisses!
Femtimmarsluncher är helt underbart härligt och med trevligt sällskap så springer timmarna sannerligen iväg. När vi kom hem igår kväll så orkade vi inte göra många knop kan jag meddela.
 
Tack Matsällskapet Ollagorra för ännu en trevlig söndag med er.

Hälsningar
jenny - mammaliv i nashville

Herreminskapare vilken brak-lunch! Härligt!!
Hur orkade barnen med att sitta still? ;)


Svar: Haha, ja det gjorde dem ju inte för de sprang runt och lekte under borden :)
Spanienfrugan

2012-11-26 @ 16:45:43
URL: http://jennybenny.se
karolina, mamma till my ♥

Åh så mycket god mat. vilken upplevelse. *avis*

2012-11-26 @ 19:36:01
URL: http://lillamys.blogg.se
Sarasdiary

Mmmm så mycket god mat! :-)

Jo, när du kommenterar hos mig så kan man inte klicka till din blogg från adressen du uppgett :-( Tror du har glömt någon punkt :-)

Svar: Mhm, tack för upplysningen. Då får jag kolla på det nästa gång :)
Spanienfrugan

2012-11-27 @ 09:43:30
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Angela

Lovely post on a great day with friends. See you soon. xx

2012-11-28 @ 13:00:42
URL: http://valienteamor.wordpress.com/
Therese

Men vilken grej! Här får man vara glad om man får sitta själv och äta i några minuter utan att bli avbruten. Så lunchen på jobbet är bästa stunden. Hoppas ni har det varmt och gott här är det galet kallt, -15 grader, kom in här för att få lite värme ;)

2012-12-03 @ 17:04:06
URL: http://sailorswife.se

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback