I backspegeln, april 2011

2012-05-01 18:28:24
Årets fjärde månad under 2011 bjöd på en hel del roligheter och bland annat vårt första besök hos oss. Det vill ni väl inte missa? Fortsätt då att läsa detta inlägg om vad vi hade för oss i april för ett år sedan...vi tittar i backspegeln lite, så att säga.
Med april kom det verkligt fina vädret till San Sebastian. Vi kunde kasta jackan och gick nöjt omkring bakom våra solglasögon och spanade på folk längs med strandpromenaden.
Snart eskalerade det fina vädret i något som får betraktas som en värmebölja ändå. Över 30 grader varmt i början av april och folk flydde till stranden. Vi var såklart där med. Vi solade, brände oss lite lätt och blev mer eller mindre tvingade till några dopp på grund av värmen. Men varmt i vattnet var det då ännu inte...ynka 13 grader! Det är nog baske mig mitt rekord i lägst badtemperatur vid årets första dopp det. Värmen gjorde mig sugen på greksallad med ;)
Vi njöt också till fullo av sköna hemmakvällar i soffan med något gott att dricka och lite avkopplande musik. Vet ni att man faktiskt kan köpa vin på flaska för sisådär 2 euro här? Okej, kanske inte de bästa av viner då och inte riktigt den prisklassen som vi brukar hålla oss vid, MEN ÄNDÅ! Ungefär här någonstans så gick det också upp för oss hur snuskigt god en välblandad Gin&Tonic kan vara. En drink som San Sebastianborna för övrigt är helt tokiga i. Skinkkroketter blev min nya favorit i pintxosbarerna med och jag testade därför att göra egna hemma...typ två gånger. Sedan kom jag på att det är alldeles för mycket jobb för något som man hittar till en billig peng i närmsta bar runt hörnet :)
Tillsammans med Vasses kollegor så blev vi invigda i Siderkulturen som råder här från feb-maj runt omkring San Sebastian. Då träffas man i stora sällskap i i enkla byggnader på landet och dricker många glas sider direkt från stora tunnor. Den traditionella menyn som oftast intas ståendes runt bord, består alltid av stekt torsk med grillad grön paprika och chorizokorv i bröd till förrätt. Därefter kommer det in stora, mycket lättgrillade köttstekar som hängt på lagring över vintern. Måltiden avslutas sedan med en baskisk osttallrik, kvittenmarmelad och valnötter. Vi gillar konceptet och har varit på ganska många sidertillställningar sedan den här första gången.
Sedan kom då första besöket från Sverige till oss i San Sebastian. Fast allra första ut, ett par dagar före de andra gästerna, så kom Syster S med flyget från Paris. Vi fick några fina dagar ihop innan resterande gäng av härliga vänner slöt upp för att fira påsken tillsammans med oss. Vasse var väldigt nöjd över att ha fått sig en leverans med snus dessutom!
Resten av april ser vi mest ut att ha spenderat mycket tid utomhus och ätit mängder med glass. Inte så konstigt kanske när solen skiner och det finns ett glasstånd i var och vart annat hörne? Och så gick april 2011 förbi oss.Hälsningar
Ylva

åh blev så sugen på glass i san sebastian nu!!!!! eller ciderhouse

2012-05-01 @ 22:08:03
URL: http://lovelive.blogg.se/
Sofie

oj vilken april ni hade det förra året, så varmt och så härligt!! Man blir hiskligt sugen på att dra utomelands när man ser alla bilder!

2012-05-01 @ 22:41:48
URL: http://blomstertappan.blogg.se/
carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 39!

vilka underbara bilder, blir lätt avundsjuk på ditt liv nu, haha ;)

2012-05-02 @ 09:30:33
URL: http://acarolinas.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

BloggadressTrackback