Fänkålste

2012-06-25 09:30:00
 
 
Nu har jag handlat hem fänkålste och hunnit dricka två koppar. Hoppas att detta skall ha en lugnande inverkan på Lias mage. Jag har även provat att ge henne någon tesked kallt te och hon protesterade i alla fall inte. Kanske har det ingen större effekt, men vad fasen man kan ju testa i alla fall! Och faktiskt var det förvånansvärt gott med tyckte jag. Fast det var kanske inte så otippat ändå med tanke på att jag ju älskar lakrits :)

Hälsningar
Yohanna - Väntans tider...

Oj den smaken kan jag knappt föreställa mig.. du får ange rapport sen! ;) Har hon jobbigt med sin mage? Minifom körde jag jämt med till lillan när hon var bebis, men det finns kanske inte i Spanien? Superbra, så hon lätt fick ut gaser å så.

Svar: Ja, hon har en hel del gaser. Funderar på att testa miniform när vi utväderat de första dropparna vi provar nu. De som är som sempers magdroppar och skall bygga upp en naturlig tarmflora. Har testat dem i 1,5 vecka nu...men vet i tusan om de hjälpt alltså. Behöver nog utvärderas längre tid skulle jag tro.
Spanienfrugan

2012-06-25 @ 10:00:35
URL: http://maiplu.se
Carolina

Jag tänkte också köra med fänkålste tills jag hittade den här artikeln:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/varning-for-fankalste--olampligt-for-kolikbarn

Sen är det ju upp till var och en att välja men jag vill bara dela med mig av den till de som provar med fänkål eftersom att det nästan inte är nån som hört att det kan vara så som det står. Jag har ju bara trott att det är bra...

Svar: Ja, jag hittade också den artikeln men beslöt mig för att testa ändå...
Spanienfrugan

2012-06-25 @ 10:16:35
URL: http://cakemaker.bloggplatsen.se
kiwiberries

hoppas det funkar! inte roligt när de små har ont i magen <3 jag gillar däremot inte lakrits så det hade kanske inte varit lika gott för mig att dricka ;)

2012-06-25 @ 11:53:00
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Mia

Mmmm låter gott!:)

2012-06-25 @ 13:39:42
URL: http://trollemia.blogg.se
Jenny - mammaliv i Nashville

Aldrig hört talas om det! Kanske ska man testa när magen verkar krångla lite på lillskrutten. Hojta till om det funkar!

Svar: Will do!
Spanienfrugan

2012-06-25 @ 15:15:38
URL: http://jennybenny.blogg.se
Linn

Ger ni D-vitamin åt Lia? Vår kille som blir 2 månader under veckan hade jätteont i magen en tid och vi kom senare fram till att det till stor del berodde på d-vitaminerna. Provade 3 olika sorter innan vi till sist hittade en sort som passade hans mage! En del droppar innehåller flera tillsatsämnen och t.o.m. alkohol men de vi använde nu innehåller inget sådant!
Kan ju vara värt att testa!

Svar: Ja det gör vi. Har provat att läsa på innehållsförteckningen men kan inte se att det skulle vara några konstiga tillsatser i den...
Spanienfrugan

2012-06-25 @ 17:59:14
Jenna

vart har du läst om fänkålste och dess verkan på små magar? Jag gillar ju verkligen inte lakrits men kanske ska testa när det skulle behölvas, som du säger kan det väl inte skada. Jag vill gärna veta om du tycker det funkar eller om du märker nån skillnad! :)

Svar: Oj, tror jag läst det på en del ställen när jag googlat. Verkar vara någon gammal huskur eller något. Än så länge har jag dock inte märkt någon direkt skillnad...men så har jag inte druckit det varje dag heller.
Spanienfrugan

2012-07-07 @ 23:22:36
URL: http://onlymama.blogg.se

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

BloggadressTrackback