De där utvecklingssprången

2012-06-18 22:38:28

Det verkar vara många som har koll på det här med utvecklingssprång under bebisens första levnadsår. Själv hade jag bara hört talas lite grann om detta innan och nu har jag läst lite kort om det på nätet. Tydligen skall det finnas ett utvecklingssprång vid 7-9 veckors ålder som kan pågå allt från någon dag till 2 veckor. Jaha, då vet vi det. Lia blev 8 veckor igår och började bli väldigt klängig, sover oroligt osv sedan förra veckan så kanske kan det stämma då.

Jag vet inte vilken vetenskaplig tyngd den här studien med utvecklingssprången har, men kanske kan den vara till någon form av tröst för föräldrar som förtvivlat undrar varför deras bebis inte beter sig som innan? Jag tror dock att vi nöjer oss med att konstatera att bebisar utvecklas ständigt och väldigt mycket under sitt första år i livet, så slipper vi hänga upp oss allt för mycket på dessa steg och "leta fel". Vi tar varje dag som den kommer. Vissa är enklare än andra och vi trodde väl inte heller att det skulle bli enbart en dans på rosor med en bebis här hemma. Men så länge man har varandra och hjälps åt så klarar man rätt mycket. Mycket mer än vad man trodde att man var kapabel till. Och ett gott skratt emellanåt är grymt underskattat!

Hälsningar
Therese

Sötisen då!!! Jag har haft noll koll på sånt faktiskt och det har gott bra i alla fall, vet bara att de kan börja drömma och sova dåligt vid 8-9 månader. Men nu faktiskt börjar det nog bli dags att hitta en bra bok om trots ;) sov sött!

Svar: Låter bra att höra att det kan gå bra ändå ;)
Spanienfrugan

2012-06-18 @ 22:44:54
URL: http://sailorswife.se
carolina

Nej, leta inte fel :-) Ibland kinkar dom, ibland inte. ed Lo trodde vi allt var fel och skulle "rätta till" hela tiden. Det är skönare och lugnare att gilla läget :-)
Söt hon är, skruttan!
Hoppas ni får trevligt i madrid, trots utgifterna ;-(

2012-06-19 @ 09:20:26
URL: http://acarolinas.blogg.se
Sara *SARASDIARY*

Fiiiiina Lia :-) Hon är ju för söööt!

Kan vi inte få trycka på en pausknapp nu innan de utvecklas för mycket ? ;-)

2012-06-19 @ 10:20:00
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Yohanna

Det är bara naturligt, de går igenom så oerhört mycket. Finns superbra pedagogiska böcker om utvecklingssprången, jag kände igen vår dotter i vartenda ett av dem, men ibland kom de tidigare än vad det stod dock. Det är ju så individuellt.

2012-06-19 @ 10:29:57
URL: http://maiplu.se
*SARASDIARY*

Sv: Undra varför hon inte tycker om det ? Men alla barn behöver ju inte tycka om att åka vagn, så är det ju .

Det är inte för varmt i vagnen ? Eller för hård dyna ?

2012-06-19 @ 11:12:45
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary
Caroline

Sv; ja även om det bara var ett skratt så var det kul hehe. Tänk va roligt när de skrattar mer på riktigt! :)

Jag har hört om både 5-veckorssprånget och 8-veckorssprånget. Tror Hanne den senaste veckan vart i 8 veckorssprånget. Gnäll, trötthet och allmänt orolig från 18-21 ungefär. Men vi tar det med ro, är hon sjuk eller det är magknip så märker vi väl det :)

2012-06-19 @ 12:24:43
URL: http://evacarolinen.blogg.se
Jenny - mammaliv i Nashville

Håller med! Onödigt att "skylla" ledsna dagar på utveckling. Är ganska övertygad att dom utvecklas varje dag ;)

2012-06-19 @ 17:33:44
URL: http://Jennybenny.blogg.se
Amanda

Gud så söt hon är!:-)

2012-06-20 @ 11:39:29
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback