Vi vänder blad och prövar något nytt

2012-07-13 20:45:33

Idag har det varit tyst här på bloggen, som ni kanske märkt. Jag har haft lite annat för mig som har upptagit hela min dag och all energi. När man har en bebis som inte riktigt verkar må bra och tillvaron är lite smått kaotisk, så får man helt enkelt hitta på något. Det har vi gjort idag, hittat på något alltså. Jag bestämde mig idag efter en tids noga analyserande och övervägande att börja ge Lia ersättning. Det finns många anledningar till detta beslut och det tänker jag inte älta fram och tillbaka här, men jag tror helt enkelt att det får räcka med amning för vår del nu. Trist, men förhoppningsvis så leder det till en nöjdare och mer välmående bebis (och mamma för den delen) Okej, än är vi nog långt från i hamn med att lämna amningen bakom oss, men vi har i alla fall påbörjat en alternativ väg att gå. Det skall gudarna veta att det är inte lätt att neka en bebis det bröst som den är så van att få efter snart 3 månaders tid, men hon har faktiskt varit jätteduktig och tagit flaskan hela dagen. Jag behöver kanske inte nämna dock att dagen varit rätt så upprivande och tuff med många hjärtskärande skrik, men vi kämpar på här. Tur att Lia har världens bästa pappa som alltid ställer upp gör sitt yttersta.


Hälsningar
Thérèse

Man ska alltid göra det som känns rätt för en själv och ens bebis! Hugo fick ersättning efter att ha gått på tomgång i två veckor från födseln..jag hade ju oturen att mjölken inte ens kom igång ordentligt.. Men den ångesten och känslan av att vara sämsta mamman någonsin, som inte kunde mata sitt barn, var inte att leka med. Tur man har mer kött på benen nu och vet "bättre" inför nästa barn.

2012-07-13 @ 20:55:04
URL: http://www.theresesjosten.se
AnnaMalin

Ni gör rätt som gör det som känns bäst för er! Vi började med ersättning vid 4 månaders ålder och när vi väl kom igång med det hade vi en nöjdare Liv och med andra ord kändes det så mycket bättre för oss med. Men jag förstår dina känslor och hur det känns i hjärtat!

2012-07-13 @ 21:00:16
URL: http://annamalinsrum.blogg.se
Mia

Man måste känna efter själv vad som är bäst för alla i familjen. Alla skall ju må bra!!!
Slutade själv amma min som när han va ca 4 månader pga av olika anledningar!!
Hela familjen blev mer harmonisk när vår lille prins blev det !!!

Lycka till och hoppas det går bra!!

Kram

2012-07-13 @ 21:05:34
URL: http://trollemia.blogg.se
Lina- mamma till Gustav

Så synd att det inte riktigt fungerar med amningen, oavsett om det har med matmängd att göra eller om det har med hennes mage att göra. Men att ge ersättning är absolut inget dåligt och jag fick själv ge upp efter två månader då Gustav inte alls var nöjd med mängden mat som kom, och jag mådde inte heller bra av alla fighter vi hade vid varje måltid. Men så fort vi började med ersättning på heltid fick vi världens nöjdaste och gladaste bebis :) så jag håller tummarna på att Lia också blir den glada tjej hon egentligen är ;) kram

2012-07-13 @ 21:47:21
URL: http://vardagslivochbarn.blogspot.com
Isa

Ja du, välkommen i klubben. Vet PRECIS vad du gått igenom. Vi gjorde exakt samma sak för bara 3 veckor sen. Det är tufft som mamma att ta det beslutet, för det är inpräntat långt in i oss att man SKA amma. Att ersättning är fel. Har fortfarande den känslan varje gång jag blandar till en flaska och bannar mig själv för att amningen inte funkar av xyz skäl. Men en glad mamma är en glad bäbis. Gå gärna med i vår grupp på fejan så får du tips och råd.
http://www.facebook.com/groups/236597469794190/

2012-07-13 @ 23:06:17
URL: http://www.sladdisa.wordpress.com
Jenna

Åh du vet nog vad som fungerar bäst för Lia och er familj, det finns inget rätt sätt. bara vad som är rätt för en själv :)
Vi har lite tvärt om och skulle vilja ge Vendela lite ersättning som komplement till min helamning så hon skulle gå upp lite mer men hon vägrar flaskan, men så är det ju mjölkfritt också som inte smakar så gott.
Hoppas detta kommer bli toppen för er! Kram

Svar: Tack, ja det blir nog bra till slut :) Vad jobbigt med mjölkallergin, hade Viggo det med?
Spanienfrugan

2012-07-14 @ 00:05:03
URL: http://onlymama.blogg.se
Jenna

Ja, Vendela är ju mjölkallergiker så vi måste köra helt mjölkfritt med henne. Jag får ju inte heller äta eller dricka nått mjölkprotein då jag ammar.

2012-07-14 @ 00:58:53
URL: http://onlymama.blogg.se
Camilla- mamma till Isabella

Jag slutade helt med amningen när min dotter var 3 månader och jag märkte direkt en stor skillnad på hennes humör. Hon blev mycket mättare och mätt bebis=glad bebis. Lycka till med allt!!

Svar: Visst är det så, vi märker också stor skillnad. Hoppas det fortsätter så här br
Spanienfrugan

2012-07-14 @ 20:40:30
URL: http://Http://millag.blogg.se
Sara-Ebbes mamma

Hoppas att det går fortsatt bra! Man brukar ju känna bäst själv vad som gör ens barn glada och nöjda. Lycka till med övergången :)

Ha en fin kväll!

Svar: Tack! Det har faktiskt gott väldigt bra än så länge...
Spanienfrugan

2012-07-14 @ 21:52:06
URL: http://saaaraaasblogspot.com
Morfar :)

Är Lia glad och mår bra så mår hela familjen bra :)
Go whit the flow ;-)

Stora KRAMAR Morfar ;-)

2012-07-14 @ 22:08:17
Anna-Mamma och Socionom

Hoppas alla får må riktigt bra!:) Det är viktigast. Kram

Svar: Absolut! kram
Spanienfrugan

2012-07-15 @ 21:32:21
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Karolina, mamma till My ❤

Vet precis vad ni går igenom, men det kommer att funka tillslut, även om det ibland känbs hopplöst. My Vägrade flaskan och det var skitjobbigt i 3 dagar men sedan var hon lixom tvungen att ta den, jag hade ju infen mjölk. Tycker ni gör så rätt i att följa din magkänsla, det är viktigast. Det finnsmassa fördelar med ersättning också, vilket du kommer märka spsmåningom, även om det är jobbigt att sluta amma.

2012-07-18 @ 01:02:37
URL: http://Lillamys.bligg.se

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

BloggadressTrackback