Soulfood när den är som bäst, Ribs!

2012-06-28 15:00:00
 
I lördags gjorde vi ribs till middag och bjöd vår danske vän på framför fotbollen. Jag älskar verkligen väl tillagade ribs, en craving som håller i sig ifrån tiden i Florida när vi bodde 10minuter ifrån ett helt fantastiskt BBQ-ställe med lätt de bästa ribsen jag ätit! Eftersom ribsen blev så bra i lördags (och därför inte finns på bild, hehe) så tänkte jag i alla fall dela med mig av receptet och samtidigt uppmana om att laga detta SNARAST. Man blir så lycklig då nämligen ;)
 
Ribs med barbequesås, ca 4 port
 
1,7 kg tunna revbensspjäll
1/2 gul lök
1 vitlök
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 tsk svartpeppar
Rikligt med salt
Rökt paprikapulver (eller vanligt paprikapulver)
Färdig, klassisk barbequesås av god kavlitet (vi körde alltså med Hellmann's)
 
Dela spjällen i tre mindre delar så att de gå ner i stor kastrull. Täck dem med vatten och i med den halva löken som klyftats, vitlöken som delats på hälften, buljontärning, lagerblad, peppar och rikligt med salt. Koka därefter på låg värme i ca 1,5 timme eller tills du ser att köttet lossnar lätt i från benen. Ta upp ur kastrullen och låt svalna på en tallrik. Klappa därefter revbenen torra med hushållspapper eller en handduk och lägg upp på en plåt. Kladda på rikligt med barbequesås på både sidor och pudra på paprikapulvret.
 
Griljera dem sedan i 225 gradig ugn i ca 20 minuter, vänd spjällen efter halva tiden. När barbequesåsen torkat in är dem klara och kan tas ut. Låt dem vila några minuter på en tallrik täckt med folie. Innan servering kladdar du på mer barbequesås så att de blir så där härligt "sticky" och sedan skär du dem i bit för bit eller serverar dem flera i rad. Njut tillsammans med bakpotatis fylld med gräddfil och gräslök samt en sallad med avokado, majs och tomat.
 
Självklart kan man göra sin egna barbequesås om man är ambitiös och det blir säkert helt himmelskt gott då, men vill man hålla det enkelt om helgen och låta maten nästan sköta sig själv så funkar den färdiga varianten utmärkt tycker jag.

Vamos a Madrid!

2012-06-28 08:00:00
 
Nu är väskorna packade och hela familjen är tvättade, snutna, påklädda och klara ;) Så nu drar vi till Madrid! Tåget går kl.08:40 och sedan är vi framme vid 14:00-tiden ungefär. Hoppas att resan går som på räls...höhöhö. Vi får väl se om det blir några uppdateringar här på bloggen under helgen nu när blogg.se appen inte funkar. Har vi internet på hotellet så kanske jag slänger upp något inlägg om tid finnes. Annars får ni hänga med på Istragram (för er som har det) och se vad vi har för oss. Spanienfrugan är mitt användarnamn där. Ciao for now.

Vaccinerad till slut

2012-06-27 21:22:41
 
I eftermiddags blev lillskruttan vaccinerad. Eller ja eftermiddag och eftermiddag, jag känner att jag håller på att bli förspanskad på den punkten, för vi hade faktiskt tid hos läkaren kl. 17:45 och det är väl typ kväll i Sverige :) I alla fall kom vi inte in till doktorn kl. 17:45 som beräknat för precis när det var vår tur så gick det ett larm inne i hela den stora vårdcentralen, så vi alla fick utrymmas. Sen blev vi ståendes ovetande om vad som skulle hända härnäst i 30 minuter. Det tyckte Lia var så där kul när vi hade fuktig, tryckande 30-gradig värme ute. Men, men.
 
Efter att det konstaterats att någon öppnat en larmad dörr i källaren på vårdcentralen så kunde vi gå in igen och det var business as usual på vårdcentralen. Vaccineringen gick fint och Lia skrek bara en kort stund när de stack henne. Jag kände mig som värsta supermamman som klarade av att hålla henne medans de satte tre sprutor i benen på henne. Här vaccinerar de vid 2, 4 och 6 månader med vaccin mot polio, hepatit b, kikhosta, och allt det där. Så lite tidigare än vid 3 månader hemma. Nu har hon varit lite gnällig här på kvällen men vi tror inte att hon har någon feber ännu i alla fall.

Packning pågår

2012-06-27 14:00:00
 
Då har jag satt igång och börjat packa inför resan imon då. Noviser som vi är med att resa med barn (i vårt fall bebis) så känns det ju som att man har typ noll koll på vad man borde ta med sig och hur mycket. Hm, börjar nog med att packa till mig själv eftersom det känns enklast just nu. Det får bli geomgående lätt och luftigt med tanke på den förväntade värmen i Madrid! Till Lia blir det såklart solhatt, solkräm, ett par ombyten, blöjor, våtservetter, vagn och lite andra småsaker. Känns som att det kan ta sitt lilla tag det här...nåväl, alla papper som skal med till ambassaden har jag i alla fall fått samlat ihop och tågbiljetten är utskriven så det skall nog gå bra det här :)

Så mäter man elförbrukningen i Spanien

2012-06-27 09:20:00
Nu för tiden blir det ju mest uppdateringar om Lia här på bloggen, oväntat? Nja, kanske inte för det är ju hon som upptar det mesta av vår tid för tillfället. Konsigt vore det ju annars, men i alla fall kom jag och tänka på en rolig grej som hände igår och som kändes väldigt lustigt.

En gång i månaden kommer de och mäter av elmätaren i lägenheten, så att dem vet hur mycket el de skall debitera oss. Jag vet, sådär lagom gammaldags liksom. I alla fall jag öppnar dörren och släpper in tjejen som skall läsa av mätaren efter att hon ringt på. Hon läser av mätaren, vilket tar typ 5 sekunder, och sedan frågar hon helt sonika om hon får lov att öppna fönstret in till innegården och ropa att det är dags för elmätning. Haha. Superkomiskt. Okej, sa jag. Hon öppnar då fönstret och skriker neråt "La Luz" (ljuset) så att alla skall veta att hon är på väg. Så mäter man alltså elförbrukningen här i Spanienland. Modernt så det förslår ;)
 

Inte direkt lika som bär

2012-06-26 15:00:00
 
Lika? Nja, not so much va. Tror att Lia fått min näsa och ögon men i övrigt så tycker jag inte att vi är särskilt lika som bebisar. Titta så mycket mörkt hår jag hade och ut kom en bebis med jätteljust hår, haha. Det hade jag INTE föreställt mig när jag gick och fantiserade om bebisen i magen under 9 månader. Fast Vasse var visst ljus när han föddes, så det är väl därifrån det kommer. Skall bli spännande att se om det ljusa faller av snart och om det växer ut mörkt hår istället. Tydligen kan det bli så. Det är så synd att vi inte har några bebisbilder av Vasse att jämföra Lia med, men jag tror faktiskt att hon är mer lik honom än mig. Eller vad tycker ni? Det är ju skitsvårt att se sånt här själv alltså.

På träningsläger ;)

2012-06-26 10:11:12
 
Idag känns det som att Lia äntligen mår lite bättre. Härligt! Därför har jag nu på morgonen börjat kunna träna henne i att sova i sin egen säng. Hitills har hon mest sovit i vagnen, på soffan, i duntäcket eller i våra famnar. Ja, lite där det gått att få henne att sova faktiskt eftersom hon sovit så oroligt och vaknar ofta när magen härjar. Men självklart vill vi att hon skall kunna sova i sin egen säng och gärna att hon skall få lite rutiner med förmiddagsvila, eftermiddagsvila osv. Om nu bara magen lugnat ner sig lite mer så skall det nog inte vara en omöjlighet för nu har hon snart sovit i 1,5 timme själv i sängen. Hurra! Det blir alltså träningsläger här hemma framöver och så hoppas vi att turen är med oss. Någongång måste det ju ändå vända för vår lilla skruttis med tycker man.

Lek och sång är kul!

2012-06-25 15:49:59
Då var det eftermiddag igen då. Just nu sitter jag med min kopp fänkålste och slappar lite i soffan. Lia har varit mycket vaken idag och vi har bland annat lekt med hennes sjörövarskepp på lekfilten. Det börjar märkas att hon är mer med i leken nu och studerar både mig och leksakerna ingående, jättekul tycker lekmamman såklart ;) Även sjunga är en hit så krokodillåten, pippi, bamse och snickeboasångerna börjar bli rätt uttjadade här hemma. Får nog utöva min repetoar av barnvisor snart...
 
 

Fänkålste

2012-06-25 09:30:00
 
 
Nu har jag handlat hem fänkålste och hunnit dricka två koppar. Hoppas att detta skall ha en lugnande inverkan på Lias mage. Jag har även provat att ge henne någon tesked kallt te och hon protesterade i alla fall inte. Kanske har det ingen större effekt, men vad fasen man kan ju testa i alla fall! Och faktiskt var det förvånansvärt gott med tyckte jag. Fast det var kanske inte så otippat ändå med tanke på att jag ju älskar lakrits :)

Planering blev det idag

2012-06-24 17:07:59
Äntligen har vi fått i oss lite mat här hemma. God kycklingsallad blev det med, om än aningens sent eftersom dagen har gått åt till planerande. Vi har nu i alla fall fått bokat både tåg och hotell till Madridresan på torsdag. Gud, sån tid sånt där kan ta när man skall klura ut vart som är bäst att bo, hitta något till bra pris och sedan skall ju såklart alltid de där internetsidorna tjorva sig precis när man är redo att boka osv. Suck och Puh. Skönt att ha det avklarat nu i alla fall. Nu kan vi checka av de punkterna på den där listan av saker att göra som ständigt cirkulerar i mitt huvud. Ute skiner solen, men den har vi inte haft tid för ännu idag...kanske kan det bli en kvällstur i friska luften ändå?

 

Rykande hett

2012-06-24 10:00:00
 
Nu skulle man ju kunna tro att detta var rubriken till ett matinlägg från min sida, men icke. Här åsyftas vädret i den spanska huvudstaden som vi alltså styr kosan mot nästa vecka för det där nedrans passets skull. Jag har nämligen kollat väderprognosen för nästa vecka i Madrid och det ser verkligen ut att bli rykande hett! Herregud 38 grader varmt i förväntad medeltemperatur på torsdagen när vi åker dit och sedan fortsatt lika varmt hela helgen låter banne mig inte nådigt. Hoppas att de har luftkonditionering på ambassaden. Resten av tiden får vi väl sitta inne på något svalt museum eller också häcka under ett parasoll i skuggan och sippa lemonad eler nåt. Oh lord! Plötsligt blev det helt sjävklart varför madridborna flyr stan och invaderar San Sebastian hela augustimånad. Här har vi, om vädergudarna är med oss, behagliga 25-30 grader på högsommaren. Och just det, ett stort blött hav med ;)

Vägd, mätt och okejad.

2012-06-23 17:40:00
Lia blev vägd, mätt och okejad igår hos doktorn minsann. Tanken var att hon även skulle ha blivit vaccinerad med det där trippelvaccinet samt vaccin mot streptokocker, men det var inte Lia så sugen på för när vi väl kom in till doktorn så var hon helt hysterisk. Gissar på att det berodde på en kombination av övertrötthet och lite magknip, så vi bestämde oss för att vänta med vaccinen till senare. Hur som helst lyckas de i alla fall väga och mäta henne undertiden hon skrek. Och japp, hon har vuxit på riktigt bra! 5290gram och 56 cm lång har hon hunnit att bli nu vid 2 månaders ålder. Skall påminna mor min om att scanna in och maila mig mitt kort med dessa uppgifter från när jag var bebis, så att man kan jämföra. Det hade ju varit kul! Jag var också en riktig liten knubbis som bebis så jag gissar att hon brås på mig då ;) Hehe. De goa bebislåren och kinderna är i alla falll helt underbara!
 
 
 
Här en en bild från gårdagens nackträning. Inte Lias favoritsysselsättning precis....

Egentid i mataffären

2012-06-23 14:27:02
Goddag. Något senare uppdatering här på bloggen denna midsommardag när hela Sverige ligger hemma bakfulla, eller nåt ;) Fasen vad jobbigt det är att man inte kan blogga från mobilen just nu! Nåväl, vi har haft frukostbesök här i förmiddags av vår trevlige danske vän som köpte med sig färskt bröd och croissanter mums, mums. Sedan har den här mamman fått sig lite egentid i den stora mataffären som ligger tio minuter bort. Jag satte ryggsäcken på och powerwalkade dit, storhandlade och var hemma igen på 45 minter :) Det kallar jag effektivtet! Lia och hennes pappa fick då passa på att bonda lite extra och jag fick rensa skallen lite samt handlat i lugn och ro. Underbart! Nu skall här kokas revbensspjäll till kvällens middag. Hasta luego!
 

En 2 månaders midsommarbebis!

2012-06-22 09:00:00
 
Glad midsommar önskar vi från San Sebastian! Idag blir Liaskruttan 2 månader. En stor dag på många sätt alltså. Midsommarfirandet tar vi som det kommer. Ett är säkert i alla fall, det blir inte med sill, färskpotatis och nubbe i alla all, men kanske äter vi lite jordgubbar åtminstone. Lite trist att missa det klassiska midsommarfirandet för tredje året i rad men det får vi ta igen i framtiden med hejdundrande midsommarfiranden i Sverige. Nu skall jag pussa på min stora tjej här hemma och tala om för henne hur tokiga svenskar hoppar runt en stång idag och flyttar ett bord in från gräsmattan och sedan ut på gräsmattan igen...om, och om igen eftersom de inte bor i Spanien  ;)

Min man ickespanjoren :)

2012-06-21 19:45:25
 
Den här godbiten till man träffade jag för drygt 6 år sedan i min hemstad Göteborg genom en gemensam vän. Han är från skåne med rumänskt påbrå och alltså inte spanjor som man kanske annars kan tro eftersom vi bor här. (Så tror de flesta jag träffar här när jag säger att jag bor här med min man) Men nej, det är Vasses jobb som har tagit oss till San Sebastian för en tid. Han forskar i fysik på ett fysikcenter här och jag flyttade helt sonika med honom utomlands när jag var klar med min utbildning i Göteborg. Hur länge vi stannar här är ännu inte bestämt, det styr vi lite själva över och vi har ännu inte tagit något beslut om att flytta hem till Sverige igen. Tänk vad spännnade att livet kan ta en på såna här äventyr och med bästa sällskapet blir det aldrig tråkigt :)

Svensk forskning levererar

2012-06-21 14:10:00
 
Igår kom pysventilen med posten från vår snälla vän i Sverige och där till dessutom ett litet paket med två dregglisar i. Tack snälla för detta! Nyfiken i en strut och tjorvig bebis innebar testing av denna makapär mer eller mindre på studs samma kväll. Och visst tusan funkade den! Lia såg först lite förvånad ut och sedan blev hon rent vansinnig, men så snart hon lugnat sig så somnade hon ganska fort i sitt duntäcke. Och hon sov i hela 2,5 timme, vaknade, åt lite och sov sedan i 3 timmar till! Det mina vänner är rekord för sammmanhängde sömn från damen under den senaste veckan, både dagtid som nattetid. Halelelujah! Vi konstaterar alltså att svensk forskning levererar. Hur introducerar jag nu denna produkt i Spanien och tjänar storkovan? Jag menar här måste ju också finnas pruttiga bebisar. Tips, någon? ;)

I vårt kvarter

2012-06-21 10:00:00
 
 
Eftersom Lia varit lite tjorvig de senaste dagarna så har vi mest hållt oss inomhus. Men igår när hon somnat gott i babybjörnen så tog vi oss en tur runt vår lilla kvarter bara. Solen sken och det var riktigt varmt, underbar terapi för en trött mamma! När vi var ute köpte vi middagsmat från delikatessen, tittade förbi fiskhandlarn och frukterian, gjorde ett sockerstopp i godisaffären, tog en extra tur runt huset och spanade på vår fasad från baksidan, och sen avslutade vi med att sätta oss på en bänk i skuggan utanför vår entré och smyglyssna på en tysk som pratade i telefon. Så kan en tur i våra kvarter te sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En slocknad stjärna

2012-06-20 15:46:19
Tack för alla fina kommentarer och bra tips angående en liten knorrande bebis. Verkar ju inte som man är ensam om de här problemen i alla fall! Efter vad som kan liknas vid lite bajsfest nu på eftemiddagen så mår mumintrollet lite bättre och den lilla stjärnan har slockat på mitt bröst. Favoritpositionen för hennes mamma det, här kan hon få ligga tills hon blir tonåring om hon vill. Fast då får hon byta sina egna bajsblöjor om det skall vara så ;)

 

Älskade lilla mumintroll

2012-06-20 12:04:07
Förmiddagen har gått åt till att vyssja ett något övertrött litet rosa mumintroll.Stackars liten. Hon är ju som sagt lite orolig i magen, men samtidigt så trött så trött för vi sover ju så uppryckt om natten. Hon bara tittar på mig med sina stora blå ögon och det ser ut som att hon tänker "Mamma, kom och hjälp mig! när magen och hon inte vill samma sak. Fy så jobbigt alltså. Nu har hon i alla fall somnat i babybjörnen och jag hoppasatt hon får vila ett tag. Hon är så duktig i alla fall som inte panikgråter fast det knorrar i magen, hon är ändå lugn och beskedlig. Bara gnyr lite och skruvar på sig oftast, men att vila är ändå svårt tycker hon. Jag har fått en pysventil skickad till mig nu från Sverige och den skall visst vara grym på att hjälpa till att få ut gaser i magen. Hoppas att den kommer snart så att vi kan testa denna svenska uppfinning. Annars får det väl bli miniform nästa, men kör på droppar likvärdiga Sempers magdroppar nu. Älskade lilla mumintroll vi håller tummarna för att du repar dig snart!
 
 

Supersvenskt till lunch

2012-06-19 15:36:26
Lia och jag simmar lugnt här hemma och eftersom jag inte orkat gå ut och handlat så blev det en supersvensk lunch idag. Varm blåbärssoppa! Sjukt gott dessutom, så jag klagar inte :) Det är dessutom en lunch som passar in i veckans lågmjölkintag-tänk. Har fått mycket tips om att dra ner på mjölken som jag äter för att minska på mjölkproteinet som överförs till Lia, och som hon eventuellt kan vara överkänslig mot. Så för att se om hennes mage blir lite lugnare så blir det väldigt lite mjölkprodukter denna veckan. Jag kör alltså inte på helt mölkfritt, för bara tanken gör mig deprimerad, men all den synliga mjölken har jag tagit bort. Vi får väl se om det lindrar lite då.



Premiärtur snart?

2012-06-19 12:20:00

De här snygga sandalerna fick jag av mamma och pappa när de var här på besök. Imorse när jag gick förbi dem där de stod i hallen så slog det mig dock att jag ännu inte varit ute och premiärtrampat dem. Aj, aj bot och bättring där! När det gäller nya skor så tänker jag alltid att jag skall ta på mig dem en dag när jag bara skall göra ett kort ärende, så att man kan gå in dem långsamt. För skoskav är ju typ det oskönaste som finns...hm, kanske får bli att trampa runt i dem här hemma idag då för nu regnar det ute.

De där utvecklingssprången

2012-06-18 22:38:28

Det verkar vara många som har koll på det här med utvecklingssprång under bebisens första levnadsår. Själv hade jag bara hört talas lite grann om detta innan och nu har jag läst lite kort om det på nätet. Tydligen skall det finnas ett utvecklingssprång vid 7-9 veckors ålder som kan pågå allt från någon dag till 2 veckor. Jaha, då vet vi det. Lia blev 8 veckor igår och började bli väldigt klängig, sover oroligt osv sedan förra veckan så kanske kan det stämma då.

Jag vet inte vilken vetenskaplig tyngd den här studien med utvecklingssprången har, men kanske kan den vara till någon form av tröst för föräldrar som förtvivlat undrar varför deras bebis inte beter sig som innan? Jag tror dock att vi nöjer oss med att konstatera att bebisar utvecklas ständigt och väldigt mycket under sitt första år i livet, så slipper vi hänga upp oss allt för mycket på dessa steg och "leta fel". Vi tar varje dag som den kommer. Vissa är enklare än andra och vi trodde väl inte heller att det skulle bli enbart en dans på rosor med en bebis här hemma. Men så länge man har varandra och hjälps åt så klarar man rätt mycket. Mycket mer än vad man trodde att man var kapabel till. Och ett gott skratt emellanåt är grymt underskattat!

Filmslapp

2012-06-18 14:05:10
Idag tar vi det lite lugnt och slappar framför en film på datorn. Jag har just gjort omelett till lunch och Lia får sitt ;) Regnet som föll intensivt i morseverkarha avtagit, men vi fortsätter att slappa ändå. För att vi kan liksom.


Ofrivillig weekend i Madrid

2012-06-18 10:00:00
Helt ofrivilligt kommer vi näst, nästa vecka att ta en tripp till Madrid. Jag har visserligen velat besöka den spanska huvudstaden länge, för jag har aldrig varit där förrut, men jag hade hellre väntat tills Lia blivit lite större. Men nu måste vi åka dit för att fixa pass till lillan på svenska ambassaden, så det är bara att packa väskorna och ta tåget 5 timmar och 20 minuter dit om vi vill kunna flyga hem till Sverige i sommar. Eftersom ambassaden bara har öppet på vardagar (hela 2,5 timme för passansökan) så planerar vi att åka en torsdag till söndag, så att vi kan få till ett pass på fredagen. Sedan har vi fredag eftermiddag/kväll och lördagen till lite turistande innan vi åker tillbaka med tåget på söndagen.

Egentligen ville vi åkt redan denna veckan, men så är det ju midsommar på fredag så då har dem ju inte öppet. Tänk vilket litet äventyr det kan bli av att skaffa sig ett pass liksom. Och dyrt dessutom! Bara passet går på 1600kr, lägg sedan till tågresor och hotellnätter. Och just det ja. Sedan måste vi åka en tur tillbaka till Madrid för att hämta ut det färdiga passet med. Men då får nog Vasse åka själv. Så jävla typsikt att konsulatet i Bilbao lagts ner, hade det funnits kvar så hade vi kunnat spara lite tid och pengar i alla fall :(


Lia är nöjd i alla fall :)

Sommarvärme och pigg bebis

2012-06-17 18:21:51

Vi har sommarvärme här nere och därför tog vi oss ut på en liten promenad, trots att vi gillar slappesöndagar ;) Lia åkte i babybjörnen på sin pappa och tog till och med napp en stund. Men sova ville hon inte. Tror hon slöt ögonen max 5 minuter under tiden vi var ute. Hon sov nog tillräckligt igår på eftermiddagen och kvällen då hon var stört omöjlig att väcka. Haha, hon lever och far verkligen som hon vill den lilla dockan. Och hon blir bara sötare och sötare dessutom, så hon kommer undan med det mesta :) Nu skall vi äta tonfiskbaguette och ladda inför danmarksmatchen. Sen är helgen slut för denna gång.

Plock, plock...

2012-06-17 14:40:00

Gör man något annat än plockar hemma med en liten bebis? Eller också är det just det man inte gör...för varje dag när jag lyfter blicken så har nya pinnaler (de flesta Lias, men även våra såklart) kommit fram ur sina bättre gömmor och ligger framme på stolar, bord, golv m.m och bara sittar på mig. Stirrar och säger "Plocka upp mig och lägg mig där jag skall ligga!". Typ. Bebis=stökigt helt enkelt och plocket verkar aldrig ta slut. Nu är jag ingen städnazi egentligen men just det här med att ha saker framme överallt stressar mig. Det känns liksom stökigt, ostrukturerat och ja, irriterar mig en smula. Så idag skall här plockas. Igen.

Välkommen söndag

2012-06-17 10:32:26


Söndagen kom utan att vi knappt fattat att lördagen passerat. För tredje natten i rad har Lia vaknat kl.01.00, kl. 03:30 och kl. 06:00. Sen runt kl. 07:30 så tycker hon att det är morgon och plirar stort med sina blåa ögon på mig. Då är det lekfilten som gäller :) Tycker mig kunna ana något typ av möster här...för någon vecka sedan kunde hon sova 7 timmar med bara en matning vid kl.04:00. Så gissar att hon blivit hungrigare nu. Och nu är mamma hungrig. Äggröra nästa!

Vår gosing

2012-06-16 18:00:00

Det bästa som finns är att sova på mamma eller pappa. Helst i våra armar eller på vårt bröst. Och jag kan inte låta bli att älska det. Så mysigt att ha en varm (alltid jättevarm!) bebis på sig. Hon har ju blivit så mycket mer bebis nu också med sina goa bebislår och fluff-fluffkinder. Underbart att du växer sötisen! Även om det kan bli lite jobbigt med en klängig bebis vissa dagar så är det ju ändå så genomhärligt att man kan ge dem den tryggheten på något vis. När du vilar på min arm så sitter jag länge och studerar dig in i minsta detalj. Vill försöka minnas varje drag i ditt ansikte och din bebislukt. Glädjs så över att du är vår, skatten.

På stan med goingarna

2012-06-16 14:25:15
Efter en mycket trevlig pintxosrunda i gårkväll tillsammans med våra vänner som idag åker tillbaka till Sverige, så började vi denna lördag med brunch på en uteservering. Lite småkyligt i skuggan var det men så fort man kom ut i solen igen så kändes det skönt. Sedan kollade vi lite i Vasses favoritklädbutik, satt en stund i en park, handlade mat och sa hej till våra vänner på frisörsalongen. Nu är vi tillbaka hemma i soffan igen och slappar. Jag njuter verkligen av att ha båda mina goingar hemma idag. Det är så skönt när man är två om Lia och man kan glädjas åt hennes små nycker och framsteg tillsammans. Nu skall vi fortsätta av fira helg :)


Kinatjej

2012-06-15 14:00:00

Dem här två fina dräkterna från Kina fick Lia i present av några vänner som varit här och hälsat på denna veckan. Även om det lär dröja länge innan hon kan ha dem så kommer hon ju bli så cool i dem när hon skall sova. Då kommer man att kunna pussa en liten kinatjej godnatt :)

Sommarklädda

2012-06-15 09:14:42

Morrn, morrn. Här fortsätter visst solen att stråla och det är riktigt hett ute. Vi har fått sommarkläder på oss och förhoppningsvis kommer vi ut en stund här på dan. Lia är otroligt klängig just nu och vill helst bli buren hela tiden. Så jag antar att det får bli babybjörn på i så fall. Till kvällen tänkte vi ta med våra svenska vänner som är här på Pintxorunda och så planerar vi att se Sverigematchen på en bar i närheten.Härligt med fredag hörrni!

Soffhäng

2012-06-14 15:24:00

Vår lilla kämpe har slocknat på min arm i soffan. Gosingen. Det blev en kort tur på stan i alla fall innan vi vände hem för lite slapp i soffan istället. Jag har sovit nästan 7 timmar i natt och känner mig därför som lite av en ny människa. Så mycket enklare det är att tackla en stundom gnällig bebis då. Riktigt mysigt har vi det i soffan nu. Lia snosar och jag äter lösgodis och vi struntar faktiskt i att det är strålande sommarväder ute. Ibland behöver man lite soffhäng med.

Så mycket bättre

2012-06-14 10:36:51
Idag mår Lia så mycket bättre och vi har börjat morgonen med mysfrukost. Vi skall få 30 grader varmt idag så det är klänning på som gäller. Nu skall jag ta med lilldamen ut i vagnen och se om hon somnar. Hej, hej på länge.


Dopplaner

2012-06-13 19:28:41


Vi har börjat att planera för dop till sommaren när vi är hemma i Sverige på semester. Morups kyrka och dess dpofunt som ligger ett stenkast från mamma och pappas landställe hade vi tänkt att Lia skulle få doppa huvudet i och slippa vara hedning;) Jag skickade ett mail till deras församling i början på maj och fick svar direkt nästan. Jodå, det skulle nog gå bra att hålla dop där i augusti. Och ja, man kan ha dop senare än kl.10 (Hallå klockan 10 på en söndag!) om man vill. Tack för det. Kl. 10 på en söndag hade vi inte tänkt att dra dit släkt och vänner. Så nu verkar vi har dealat till oss kl.12 istället. Gött. Hoppas att gud har tid att välsigna Lia då med.

En tuff dag

2012-06-13 16:14:09

Hua, dagen artade sig till en tuff en. Lite psykbryt hemmavid som säkerligen utlösts av sömnbrist och sen kom Vasse hem och avlöste mig lite. Lias mage verkar vara i uppror och därför var vi hos läkaren nu på eftermiddagen. De hittade dock inget "fel" på henne, men vi skall i alla fall testa några magdroppar nu och se om hon blir bättre. Inte kul när lillfisen har ont både natt som dag. Kanske håller hon bara på och växer, vem vet. Vi kämpar på i alla fall och sänker helt enkelt ambitionsnivån en smula. Skönt med lite sol ute i alla fall.


Godmorgon från köket

2012-06-13 10:16:48

Morgonen har börjat i köket. Jag lagar moussaka till kvällen då vi antagligen får middagsgäster. Oavsett är det aldrig fel att ha en plåt mat redo när man har en liten bebbe hemma. Och moussaka var inte igår så jag är riktigt sugen. Känner annars att jag haft svårt med middagsinspirationen det senaste. Är liksom inte sugen på någonting. Det måste vara för att fokuset ligger någon helt annanstans för tillfället ;)


Prepping

2012-06-12 17:02:29

 

Då har jag börjat att preppa inför middagen. Känns vansinnigt tidigt att stå och förbereda maten kl.17 eftersom vi sällan äter förrän kl.20, men så här i fotbollstider så får man planera lite extra. Jag vill se båda matcherna på tv sedan och har då inte varken tid eller lust att stå och fräsa mat emellan matcherna. Idag tänkte jag göra någon pasta med biff, svamp, fransk senap och creme fraische. Så nu förbereder jag svampen och så tänkte jag bryna köttet i förväg. Då tar pastan max 10 minuter att fixa till sedan. Lia sover räv i sin säng för tillfället, för jag hör ända in i köket hur hon stånkar, vänder sig och har sig. Men svampen skall jag nog hinna med innan hon vaknar :)


Vart tog förmiddagen vägen?

2012-06-12 12:56:07

 

Jaha är klockan redan 13. Vart tod förmiddagen vägen egentligen? Inget bloggande har det blivit av heller. Illa. Jag vet inte hur ofta man kollar på klockan numera och frågar sig vart tiden sprungt hän. Typ, jaha är klockan redan 15? Och vi som varken klätt på oss eller ätit lunch ännu. Nähä, där ser man. Inte undra på att man börjar bli hungrig liksom...detta är spädbarnslivet i ett nötskal känns det som. Vasse går till jobbet vid 09.00-09:30 på morgonen och sedan vips är klockan kväll och han är hemma igen. Däremellan känns det som att man inte hinner med speciellt mycket alls.

 

Nu har jag i alla fall lyckats roffa åt mig lite egentid till att ta en dusch. Längre tid än så vill Lia inte ligga ner själv just nu. Hon verkar vara inne i någon slags fas nu när hon sover mer oroligt och därför vaknar ofta när hon ligger för sig själv. De långa tretimmars slumrarna i soffan som hon tog på förmiddagen för några veckor sedan är borta med vinden. Tur då att man har babybjörnen att bära runt henne i. Men den kan man ju inte ta med sig in i duschen ;) Well, well. Nu skall här trollas fram lunch. Hej på er så länge.


Empanadillas, något nytt till ditt tapasmys?

2012-06-11 14:45:00



På begäran kommer här recept på hur jag gör de här små fyllda smördegsknytena, så kallade empanadillas, som vi haft på vårt tapas bord ett par gånger nu. Det är verkligen löjligt enkelt så länge man köper färdig smördeg och egentligen är det bara att testa sig fram med olika fyllningar i. Bara fantasin sätter gränser!

Just de här knytena som vi åt när mina föräldrar var här fyllde jag med chorizo, koriander och fransk senap. Vilket var något av en kylskåpsresning, men det visade sig vara en mycket bra smakkombo :)

Empanadillas
Detta behöver du till ca 12 knyten:

  • 2 plattor smördeg
  • 4 små chorizokorvrar eller också ca 150 gram chorizo som smörgåspålägg
  • 3 matskedar hackad koriander
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 tsk paprikapulver

 

Sätt ugnen på 200 grader lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut den ena smördegen och dela sedan in i 6 lika stora fyrkanter. Bred på lite fransk senap i mitten av degrutan, lägg sedan på skivad påläggschorizo eller också stekt och hackad chorizokorv. Toppa med koriander och blöt sedan kanterna på degrutan lätt med ditt finger som du doppat i vatten. Vik ihop degrutan till en trekant och tryck därefter ihop kanterna med en gaffel för att få ett dekorativt mönster. Gör lika dant med den andra smördegen och lägg sedan upp dina 12 knyten på plåten. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och pudra dem sedan lätt med paprikapulvret innan du ställer in plåten i ugnen. Låt stå i ugn ca 10 min, eller tills knytena blivit vackert gyllenbruna. Ta ut för att svalna, ät och njut.


Ödslig lägenhet

2012-06-11 10:40:41


Då var det visst måndag igen och lägenheten känns lite ödslig nu när besöket lämnat oss. Dessutom regnar det och är allmänt grått ute, vilket bara gör det hela ännu mer påtagligt kallt och öde inomhus. Jag och Lia åt i alla fall frukost med Vasse i morse och nu har vi återgått till sängen. Fröken har lite magknip som jag försöker att råda bot på och just nu har hon äntligen somnat om. Därför så tänkte jag krypa ner tätt intill den där varma lilla tjejen och snosa lite på hennes blonda kalufsen, stilla be en bön att vi får sova en timme eller två och sedan kanske jag kollar in här igen. Undertiden bjuder jag på ett collage från veckorna som gått med mor och far här. Många goa bilder blev det och självklart fina minnen där till.

Lunchmumma på en söndag

2012-06-10 18:20:00



Dagens lunch gick inte av för hackor. Men så besökte vi också en riktigt bra restauraung här i stan där vi ätit en avsmakningsmeny tidigare och varit väldigt nöjda! Idag gick vi till restaurang Ni Neu tillsammans med mina föräldrar och ett vänpar till familjen som är här och semestrar denna veckan. Regnet öste ner när vi gick dit så det var riktigt mysigt att få slå sig ner kring barbordet i ena hörnet, smutta på ett glas vin och låta smaklökarna få sitt på en söndag.

Vi beställde en tallrik med tre olika pintxos som kombinerats att passa ihop. Det var en miniversion på ceasarsallad med salladshjärta istället för romansallad, kokt spindelkrabba på San Sebastianvis med persiljeskum och så en fantastiskt god mussel- och saffransrisotto kokt i skaldjursbuljong. Efteråt beställde vi in marinerade jordgubbar med mascarponekräm och kaffe till det. Mascarponekrämen var helt grymt god, undrar verkligen vad de hade i den. Allt var bra tillagat och det var kul att mina föräldrar fick sig en riktigt trevlig sista lunch innan de lämnade stan, tycker jag.


 


Bye, bye mormor och morfar

2012-06-10 16:23:15

 

Hejdå morfar och mormor, tack för denna gång säger vi. Det har varit roligt att ha er här i 12 dagar. Inte klokt vad fort tiden har gått...känns som att det var igår ni rullade in med bussen ju. Vi hoppas att ni har fått gosa ordenligt med Lia nu så att ni klarar er tills början av augusti när vi kommer hem och hälsar på. Det blir hårt förstår vi, så ävan för oss men nu skall vi först ha vardag i några veckor till och så ses vi snart igen! Då håller vi tummarna för vackert svenskt sommarväder :)


Tudelat bloggande

2012-06-10 09:20:00


Jaha, numera kör man alltså aktivt både med blogg och Istagram (heter spanienfrugan där med). Vart skall detta sluta? Uppkopplad dygnet runt? ;) Haha. Näh, men jag måste faktiskt säga att det här med Istagram är rätt kul. Har haft appen länge på telefonen men aldrig kommit in i det och fattat grejen, förräns nu. Det är ju skitkul att få sig små korta uppdateringar om vad folk är och hittar på i detta nu. Twitter i all ära, men med bilder till är det ju så mycket roligare. Nu har jag även märkt att många av er, mina favoritbloggare, också kör med Istagram och det är så roligt att kolla in där hos er dagligen. Men bloggen är ju såklart prio ett för det är den som är främsta länken mellan oss här nere och vår familj, vänner där hemma, er andra sköna bloggare och såklart min dokumentation för framtiden om vår tid här i Spanien. Så även om det känns lite tudelat ibland, så släpper jag inte bloggen. Var så säkra på det.

En eftermiddag i ett vintält

2012-06-09 16:33:53


Idag var det vinfestival i stan och vi såg minsann till att halka in där en sväng i eftermiddags. Ett otroligt kul och prisvärt evenemang får vi säga! I ett stort tält som byggts upp enbart för denna dag så stod utställare från olika bodegas runt om i Navarra (grannregionen) och bjöd viner mot drinkbiljetter. För 5 euro fick man ett vinglas, 3 drinkbiljetter och 2 pintxosbiljetter. Sa vi prisvärt? ;) Lia hängde på i sin babybjörn och sov gott helt ovetandes om att hon befann sig på vinfestival. Tacksamt när vi ville roa oss en stund.

Två timmar senare hade vi hunnit med att testa vit sparris som anses speciellt god från Navarra, en getostsallad med valnötter, minihamburgare med senapsdressing, tonfisk och röd paprika i vinägrett och så bröd med lagrad fårost och marmelad. Mums! Där till fick vi då provat många glas vin för det var till och med vissa utställare som inte ville ha någon drinkbiljett när man kom med glaset. Jag tog mig en munfull vin här och där, så jag kände också att jag var med på vinprovningen. Alltid kul att kunna testa lite viner som man inte dricker vanligtvis och så fick vi ju oss 4 nya vinglas med hem också. Trevligt. Vi gör tummen upp för vinfestivalen!

Sötis i kvadrat

2012-06-09 10:30:00


Så har vi lördagsförmiddag då och jag bjuder på en liten sötis i kvadrat ;) Idag är mamma och pappas näst sista dag här med oss för imon eftermiddag tar de flyget tillbaka till Göteborg. Tiden går lika fort som alltid när man har kul och jag hoppas verkligen att de känner att de fått klämma ordentligt på sitt barnbarn nu. Om inte så får de passa på nu sista dagarna, för sedan ses vi inte förrän i augusti igen. Tänk vad stor sötis har blivit då!

Tapas, tapas

2012-06-08 18:20:00


Alltid lika gott, alltid lika enkelt. Tapas, tapas. Vi fläskade på med godsaker igår kväll och åt i all enkelhet lite tapas till middag. Nersköljt med champange som mamma och pappa hade med sig från flyget, vart det dock riktig vardagslyx!

Trött tjej

2012-06-08 16:25:33

Har just nu en trött liten tjej som inte alls vill sova. Protest, protest. Kanske en slurk mjölk till kan lösa problemet? Så kan hon somna så gott som på bilden nedan sen. Ja, vi säger väl så. Hörs en annan gång :)


Lite fredagssega

2012-06-08 10:59:33

Fredag och idag startar fotbolls EM. Det är vi såklart taggade inför och vi har planerat att se båda matcherna här hemma. Men annars är vi nog lite fredagssega idag. Lia var så ledsen, så ledsen igår och hade ont i magen. Stackaren. Idag mår hon bättre och sover just nu gott i stora sängen. Förmiddagskaffet är uppdrucket och nu tänkte jag ge badrummen en omgång. Hoppas att ni får en go fredag!


Vår lilla nattuggla

2012-06-07 15:35:14

Lia har sovit en bra stund i sin egen säng idag. Duktiga lilla tjejen! Annars sover hon mestadels fortfarande mellan oss på natten. Om hon sover alls...jo 2-timmars pass får hon allt till men annars känns det som att hon lite smått vänt på dygnet. På dagen vill hon nämligen sova mest hela tiden. Äta lite och så sova lite till. Idag har jag försökt att väcka henne men hon är så trött så trött hon. Lilla nattugglan där! Det måste hon ha efter sin pappa ;)


På inrådan

2012-06-07 11:27:51

På inrådan från mamma och pappa kryper jag nu ner i den här goa obäddade sängen en stund igen. De har tagit med sig Lia ut i vagnen för en promenad i blåsten. Duntäcket, här kommer jag!


Skatteverket förvånar

2012-06-06 23:36:43

I förrgår blev det äntligen klart med Lias svenska personnummer. Hurra! Nu finns hon registrerad som Partillebebis :) Skatteverket visade på förvånansvärt god service när det visade sig att vi fyllt i namnansökan fel också. Efter lite tjat så slapp vi nämligen att skicka en ny ansökan med rekommenderat brev till Sverige, istället fick vi lov att scanna in och maila en ny. Jo, det är sant. Det trodde jag aldrig om en sån trögtuggad myndighet som Skatteverket. För vår del innebär det att ett personbevis till fröken kan vara på väg redan nästa vecka. Personbeviset som vi sedan skall ta med till ambassaden i Madrid där vi skall ansöka om pass. Vilken lättnad! För sedan tar det 2-6 veckor att få klart passet och vi skall ju flyga till Sverige i början av augusti. Det finns alltså inte så mycket tid att spela på så därför är vi nu extra glada över att personnumret är klart :)


Mätta och belåtna

2012-06-06 15:19:41

Med magarna fulla av italiensk mat pustar vi nu ut på en bänk i en park vid stranden. Nationaldagen firade vi med trerätters på en italiensk restaurang i gamla stan. La Raviolina heter den för er som snart har vägarna förbi ;) Mycket god mat och bra service. Svamprisotto, kalvschnitzel och äpplekaka blev min meny för dagen det. Gottigt. Nu tränger solen svagt genom molnen och vi funderar som bäst på vad eftermiddagen har att erbjuda...


Nästan en rockbebis

2012-06-06 11:35:21

Halloj! Idag har vi hunnit med ett läkarbesök här på förmiddagen. Idag var det min tur att träffa doktorn och Lia och mommo var med och väntade utanför. Det gick jättebra och nu är vi hemma igen. Lia testade sin Bruce Speingsteen body som moffa köpte i lördags när han var i stan och spelade, men än är den lite stor. Lia får bli en rockbebis till sommaren istället ;)


Den gamla bergbanan

2012-06-05 17:25:11
Idag har vi varit på utflykt högt över San Sebastian. Närmare bestämt 170 meter över havet och dit tog vi oss med den gamla bergbanan som löper från foten av berget Igeldo, som ligger längst bort åt väster längs med strandpromenaden. Det blev första turen någonsin för mamma, pappa och lilla Lia det. Själv har jag åkt ett par gånger upp och ner vid olika tillfällen, men det är faktiskt nästan lika rolig varje gång, för det är något så himla charmigt med den här bergbanan i trä från 1912. Det lilla nöjesfältet för barn som ligger längst upp på toppen är väl inte så mycket att hänga i granen kanske, det är rätt nerslitet och tacky, men hey barnen verkar gilla det ;) Nu på eftermiddagen var nöjesfältet stängt, men vi åkte såklart bara upp för den fina utsiktens skull såklart. Vi åt lunch överblickande hela den turkosfärgade bukten och så tittade vi in i lobbyn på det fyrstjärniga hotellet. Där hade man inte tackat nej till att bo en natt eller två. För utsiktens skull alltså.



Mormorsmys

2012-06-05 15:20:00

 

Förmodligen det bästa av de bästa av alla mys säger Lia :)


Bebisar och sol

2012-06-04 19:36:33

 

Inför sommarens stundande semesterresor fick jag fick frågan om jag inte kunde skriva lite om det här med bebisar i solen och hur vi löst det för Lia hittills. Så visst nu skriver jag ett sådant inlägg, utan att alls försöka leka någon form av expert på området. Vi har ju som bekant ännu bara en tjej på 6 veckor, så vi provar ju oss fram fortfarande. Men en sak är säkert. I Spanien är det varmt, så oftast även i norra Spanien även om det överlag är klart mildare klimat här, och vi kan inte bara sitta inne i en varm lägenhet om dagarna. Så då måste man ut i solen ibland, om inte annat för att handla och gå sina vardagliga ärenden.

 

De rekommendationer som vi fått ta del av härifrån angående barn och sol verkar vara ungefär som hemma när det gäller användade av solkräm, heltäckande bomullskläder osv. Sedan verkar alla rörande överens om att små barn och bebisar inte har i solen att göra alls. Det köper jag, men man måste kunna leva med. Så som vi gjort och så som vår eminenta barnmorska (ni minns väl hon med de röda lackskorna) rådit oss, är att undvika stranden och för mycket sol mitt på dagen. Men annars, så länge man såklart söker mycket skugga och ser till att Lia har solhatt på sig så vistas vi ändå en del i solen, av naturliga skäl. Vi klär henne bara i bomullskläder när det är varmt, oftast i klänning eller kortärmad body, annars får hon värmeslag i vagnen. Skall hon upp och åka i babybjörnen en längre stund så får hon dock ha långbyxor och en tunn kofta på sig. Armar, händer, fötter och ben brukar jag smörja in med solfaktor 50 om jag vet att vi skall ut i solen. Solkrämen har jag köpt från apoteket här och den är rekommenderad för små bebisar. Den är förresten den dyraste solkrämen jag köpt i hela mitt liv! ;)

 

På stranden har vi bara varit någon timme åt gången, men då har Lia fått sitta med mig under ett parasoll och känna vinden svalka henne lite. Det gillar hon! När vi är ute och promenerar så försöker vi att stanna till vid bänkar i skuggan och ta upp henne ur vagnen då och då, så att hon inte skall bli för varm. Hittills har det gått väldigt bra tycker vi och vi har inte direkt märkt av att hon klagar över värmen. Kanske för att hon redan börjat vänja sig vid ett varmare klimat? När det är varmt så vill hon också amma oftare för att släcka törsten, så det får man ju ta i beräkning när man är ute. Ja, ungefär så har vi alltså tacklat Lia och solen hittills.


Oh vilken härlig dag

2012-06-04 18:07:28
Ted Gärdestads låt "Oh vilken härlig dag" hade verkligen varit det perfekta soundtracket att tonsätta vår dag med. Den var nämligen just det, oh så härlig. Lia var jättesnäll på stan och sov sig igenom nästan hela dagen i sin vagn. 5 timmar spatserade vi runt i butiker, tog en sväng ner till hamnen och så fika på vägen hem. Det var precis lagom varmt så att man slapp svettas i solen, men samtidigt inte frös i skuggan. Nu känner oss lagom eftermiddagsmosiga och tar igen oss i soffan. Skönt.






Lunch i hamnen

2012-06-04 14:20:20

Vi har tittat lite i butiker nu på förmiddagen och fått köpt lite småsaker :) Solen fortsätter att skina på oss och vi har nu parkerat oss i hamnen för lite lunch. En pastasallad smakar inte dumt till lukten av hav och med solen som smeker kinden. Underbara måndag!


Glassigt med lite hjälp

2012-06-04 10:00:00


Nu har mamma och pappa en vecka kvar här hos oss. Det har har varit riktigt roligt att ha dem här och väldigt glassigt att kunna få lite hjälp ett bära, vyssja och gosa med vår lilltjej emellanåt. Även om jag vet att de är oroliga för att vara i vägen så hoppas jag att de vet att deras besök är otroligt uppskattat. Vi har tagit dagarna lite som det känts bra hittills och självklart låtit Lia styra mycket i vad vi tagit oss för. Allt som oftast har det blivit lyckat, men ibland går man bet och får en jättearg bebis i något läge där man helst hade haft en lugn, harmonisk bebis. Så är det, men vi är av den åsikten att man måste våga. Våga ge sig ut, ta med henne överallt och så får det gå som det går helt enkelt. Tror jag skulle bli tokig av att bara sitta inne i lägenheten och stirra för att det känns tryggt och bra. I alla fall. Nu har vi en hel lång vecka kvar att umgås med Lias mommo och moffa, vilket känns fint. Vi har några småutflykter som vi skulle vilja få till och så skall vi göra stan och gå ut och käka lite mer med. Det blir kanon det.

Söndagkväll och dax att möla

2012-06-03 19:05:56



Lia, mommo och jag har slappat tillsammans i lägenheten efter dagens glasslunch. Pappa och Vasse var ute på en löparrunda och kom tillbaka svettiga och goa för en timme sedan. Nu skall vi snart börja med middagen och idag slår vi på stort och öppnar den där berömda bearnaisesåsen. Whoho! Till det skall vi ha marinerad fläskfilé och ungbakadpotatis. Så gott det skall bli. Här skall verkligen mölas ;) Sedan tar vi nog en omgång Pondus som är vårt favoritkortspel när vi ses. Det är ungefär som en enklare variant av Gin Rummy. Mycket underhållande.


 

Lia i vagnen på väg mot glasslunchen


Nu tar vi glasslunch

2012-06-03 15:21:22

Vädret har vänt och nu har vi till och med lite sol den här söndagseftermiddagen. Efter två timmars nap för mig och Lia så kändes en liten promenad runt floden och glasslunch helt rätt.


Dripp, dropp, dripp, dropp

2012-06-03 09:58:55

Idag regnar det och vi har planerat för en innedag i fall att det inte spricker upp. Ost- och skinkfyllda, varma croissanter till frukost, massa kortspel, allmänt Liagos i överflöd och så skall vi möla kött med bearnaisesås också. Vilken söndag vi har framför oss, Polkagrisen som sömnvägrat rätt bra i natt, verkar inte ha något emot en innedag där hon har möjligheten att hoppa mellan famnarna. Var så säker.


Omstyrd utflykt

2012-06-02 17:55:34

Idag var planen att åka på utflykt till en mysig fiskeby, men när vi kom utanför dörren så blåste det så mycket så det fick styras om. Kanske tar vi den utflykten nästa helg istället. Dagen har vi gjort åt på köpcentret istället :) Nya sandlar till mig, massa sommarkläder till Vasse, lite plagg till mor med och så ett par flaskor vin att sedan frakta till Sverige kom vi över. Nu skall vi ta bussen hem och ikväll skall vi försöka smyglyssna på Brucan som är istan och spelar! Antar att det blir lite tryck, vi bor ju bara några hundra meter från arenan...


Fredagens solbadare

2012-06-02 13:30:00


En fredag med strålande väder var verkligen välkommet när vi har besök och allt. Bukten glimrade som aldrig förr och vi spatserade hela den långa strandpromenaden fram till stranden allra längst bort. Vi fick köpt oss ett rödrandigt solparasoll, en keps till min hårlösa far och sen så var vi redo för stranden. Vasse tog lunchrast på stranden och kunde därför hänga med oss också. Roligt. Badandet stod pappa och Vasse för i uppskattningtsvis 17gradigt vatten. Brr. Vi andra höll oss på land. Lia verkar klara värmen rätt bra tycker vi, hon klagar inte allt för mycket så länge hon får komma upp ur vagnen då och då bara, och det får hon såklart. Innan vi promenerade hem åt vi lunch på en bar i närheten. Mozzarellasticks med senapsdipp, rostat bröd med ibericoskinka, getost och ostronskivling samt potatistortilla toppad med tomat, ost och svampröra delades med kall öl till. Men det var så gott just då, så det finns det ingen bild på. Ni får ta oss på orden där ;)


Lia och Moffa

2012-06-02 10:00:00

 

Kärlek vid första ögonkastet.


Oj, så mycket sött

2012-06-01 19:07:00
Lia har fått nästan en halv ny garderob i strl 56 och 62 i present ifrån mormor och morfar, gammelmormor och gammalmorfar och så från sin mammas farbror med familj. Helt tokigt mycket söta små plagg rymdes i de där resväskorna som anlände hit i onsdags. Det får nog bli så att kläderna visas upp här lite efterhand som lilldamen sportar dem. Här kommer kvällens Lia i den gulliga muminbodyn som hon fick av min farbror med familj. Gulle :)



Pimpad vagn

2012-06-01 16:16:05

Mormor och morfar hade med sig ett rött solparasoll till Lias vagn i packningen. Så nu är vagnen pimpad och passar in bland alla de andra vagnarna. Det verkar vara väldigt inne med parasoll på vagnarna här. Är det så hemma i Sverige med om somrarna? Min kompis från Melbourne, där dem ju har riktigt fint väder oftast, sa att det inte alls är lika populärt med parasoll där. Snobbiga San Sebastianbor? Eller bara smarta? Efter en dags utvärderande måste jag dock säga att det var riktigt käckt. Kan därför varmt rekommendera Ullareds solparasoll för 99kr. Som hittat! Vi kollade på ett här i stan för nästan det femdubbla priset...


Morgongymnastik i värmen

2012-06-01 11:52:06

Nu har lilldamen morgongymnastiserat med Barbapappa, vi har ätit en mysig frukost och jag har fått mig en skön dusch. I gårkväll var vi ute på restaurang och åt hör och häpna 6-rätters! Allt var supersmarrigt och det är nästan så att man hade kunnat hoppa frukosten idag faktiskt. Rena matkoman på vägen hem ju! Idag skiner solen och vi väntas 30 graders värme. Så nu har vi rullat ner mot havet med vagnen packad för några timmar på stan och kanske lite på stranden med. Vi får se vad vi mäktar med i värmen...


Napp vore fint ibland

2012-06-01 09:30:00


Lia gillar inte napp. Vi har provat ett par olika varianter av nappar redan, och den här rosa som hennes mamma köpte senast trodde hon såklart skulle uppskattas direkt. Den är ju ändå rosa ;) Men icke. Ibland vore det faktiskt fint om hon vill ta nappen. Som när hon vevar upp sig själv och blir hysterisk för att magen kniper eller när hon blivit övertrött och inte kommer till ro, fast att hon redan har ätit sig mätt. Då är det istället jag som får agera napp åt henne. För hur mycket man än försöker att lugna henne då, så är det bara bröstet som duger. Nappen kan hon i bästa fall acceptera en halvminut eller så. Jaha, då har man blivit en livslevande napp då också.

Tur att det inte är varje dag som hon blir sådär arg och gnällig, men dagarna kommer ju och går. Och när väl dagen är där så känns det såklart stundom rätt tufft. Så hjälplös man känner sig emellanåt när de små liven skriker eller har ont. Nu är det ju kanske bra att hon inte gillar napp i och för sig, men samtidigt så kanske hon hittar tummen istället...och den kan man ju inte "ta bort" sedan när hon blivit en stor tjej. Nåväl, än är hon ju bara knappt 6 veckor gammal så tiden får väl utvisa om hon blir en nappbebis eller ej och om jag måste fortsätta att agera napp åt henne framöver. Jag hoppas att hon växer ifrån det.