Supersvenskt till lunch

2012-06-19 15:36:26
Lia och jag simmar lugnt här hemma och eftersom jag inte orkat gå ut och handlat så blev det en supersvensk lunch idag. Varm blåbärssoppa! Sjukt gott dessutom, så jag klagar inte :) Det är dessutom en lunch som passar in i veckans lågmjölkintag-tänk. Har fått mycket tips om att dra ner på mjölken som jag äter för att minska på mjölkproteinet som överförs till Lia, och som hon eventuellt kan vara överkänslig mot. Så för att se om hennes mage blir lite lugnare så blir det väldigt lite mjölkprodukter denna veckan. Jag kör alltså inte på helt mölkfritt, för bara tanken gör mig deprimerad, men all den synliga mjölken har jag tagit bort. Vi får väl se om det lindrar lite då.



Hälsningar
Jenny - mammaliv i Nashville

Det tar en utlandssvensk för att bli avis på blåbärssoppelunch ;)

2012-06-19 @ 17:35:20
URL: http://jennybenny.blogg.se
Sandra R

Min lilla tös är mjölkallergisk sen hon var 1 månad. Strikt nolltolerans sen dess, nu är det det tredje gången vi provocerar och hon reagerar igen - 22 månader gammal. Jag var utan mjölkprotein i 7 månader och blev allergisk på kuppen. Stor förändring här hemma. Till det en vegetarian och två kräsna barn.
För att Lia ska bli av med allt mjölkprotein bör du avstå från allt som har med det att göra. Tre veckor tar det innan kroppen är ren. Pyssel men bra om lilla tösen kommer att må fint. För din del blir det till att bita i det sura äpplet och lägga egot åt sidan. :) Jag grät för att det kändes så jobbigt och hemskt. När jag sen märkte att dottern mådde bra var det värt det hundra gånger om. Men jag räknade absolut inte med att själv bli allergisk!
Lycka till! Fråga gärna, jag kan kanske komma med tips och annat småvettigt.

2012-06-19 @ 17:35:28
URL: http://www.aresmamma.se
Emma - Mamma till världens finaste prinsessa ♥

Ser gott ut verkligen!!

2012-06-19 @ 19:11:31
URL: http://amamasstory.blogg.se
Emelie

Åh varm blåbärssoppa är ju så fantastiskt gott! Och att hon redan är 8veckor, så fort det går! Åh ja verkligen blev den lyckad babyshowern, blev så överraskad och allt var så fint gjort! Åh det hade ju vart så roligt! Ser verkligen fram emot att få träffa er när ni kommer hem på besök igen! Jag fattar ju inte hur man svarar på bloggen så du får svar på allt nu haha ;) Kram!

2012-06-19 @ 22:23:39
URL: http://slemelie.blogg.se
AnnaMalin

Sv: Kul att jag kunde tipsa dig!

Å vanlig hederlig blåbärssoppa är ju så gott - och nyttigt!

2012-06-19 @ 23:31:00
URL: http://annamalinsrum.blogg.se
Sanna

Mums :)

Jag försöker också avstå från mjölkprodukter, då lille Malte har lite ont i magen. Men det är jäkligt svårt att avstå helt...

Svar: Ja, skitsvårt är det!
Spanienfrugan

2012-06-20 @ 10:59:50
URL: http://sannaerikakarlsson.blogspot.com/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback