Pasta för en sjukling

2012-11-15 17:25:00
 
 
Här kommer recept på vad som måste vara en sjukligt god pasta för en sjukling, för nu har jag ätit den två dagar i rad till lunch. Inte som rester alltså, utan jag har LAGAT den á la minute två dagar i rad. Idag, andra dagen, så förfinade jag receptet ytterligare och nu blev den så god att jag fick lite ståpäls nästan. Så här har ni den. Bästa pastan för en sjukling. Är du inte sjuk just nu så kan du ju laga den i förebyggande syfte så kanske du slipper att bli sjuk.
 
Koka tagiatelle eller spaghetti lagom till två personer. Dela ett broccolihuvud i mindre buketter och skiva ca en halv zucchini i halvmånar. Hacka en halv gul lök och två klyftor vitlök fint. Strimla ca 150gram rökt skinka. Koka broccolin i en kastrull ett par ynka minuter medan du river rikligt med parmesanost och hackar en handfull skalade mandlar. Ställ sedan den kokta pastan och den kokta broccolin åt sidan och ta fram en ny kastrull. Häll ner en rejäl skvätt olivolja i kastrullen och fräs all lök mjuk. Salta och peppra, häll sedan ner zucchinin som får mjukna den med och därefter i med skinkan.
 
På med 5 dl matlagningsgrädde alternativt 2,5dl grädde och resten mjölk. Väljer du det senare alternativet med mjölk lär du dock få reda såsen med maizenamjöl senare. Kör du enbart på grädde så räcker det att koka ner såsen en stund så att den tjocknar lite grann. Smula nu ner en hönsbuljongtärning i såsen, låt koka ner och häll till sist ner broccolin. Smaka av med salt och peppar. Om du behöver reda såsen gör du det nu annars häller du härligheten över pastan i två djupa tallrikar. Rör om och toppa med hackad mandel och parmesanost. Redo av njutas!

Hälsningar
Karolina, mamma till My <3

Låter farligt gott!

2012-11-15 @ 20:32:08
URL: http://Lillamys.blogg.se
Molly Bergström

Gott det ser ut :D

2012-11-15 @ 23:04:17
URL: http://mooollys.se
Marre

Mums!!

2012-11-16 @ 07:33:42

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

BloggadressTrackback