Madridresan del 2 - Ambassaden och tapaskväll

2012-07-03 13:40:00
På fredagen vaknade vi tidigt för att g e oss ut mot resan mål, besöket på den svenska ambassaden. Vi köpte croissanter till frukost och sedan gav vi oss iväg med vagnen. Lia var vi gott mod och sov hela vägen dit nästan. Framme vid ambassaden möttes vi av en tung port som var låst, vi ringde på, släpptes in och så började pappersabetet ;) Det var bara 5 stycken passärenden före i kön, men det tog ändå gott och väl 50 minuter innan det blev vår tur. Efter att ha betalt den nätta summan av 158 euro och fyllt i alla papper korrekt så var det dags för fotografering. Då hade Lia börjat tröttna lite smått på att hänga i ambassadens yttepyttesmå lokaler och surnade till lite sittandes i knät på sin pappa. Men vi lyckades få ett kort i alla fall och ett löfte om färdigt pass mest troligt om 2 veckor. Skönt! Semesterresan till Sverige är räddad med andra ord.
 
 
 
 
Mycket nöjda lämnade vi så ambassaden och promenderade till den lite alternativa stadsdelen Chueco. Vädret hade lugnat sig lite och vi hade behagliga 27 grader när vi strosade gatorna upp och ner där. Matställena som vi passerade var många och av varierande slag, men vi hade redan nosat upp två restauranger i området som vi gärna ville prova.
 
 
 
 
Den ena var en mexikansk restaurang som  heter Sabor a mi och dit kom vi strax innan klockan ett, så vi fick vänta en stund på att köket skulle öppna. De hade dock en trevlig uteservering i skuggan så det gjorde oss inte så mycket att vänta. Sean blev det tacos. Mm!
 
 
 
 
Efter maten bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet och ta igen oss lite. Vi hade ju ändå betat av den största och tyngsta punkten på Madridresans måsten denna förmiddag och även Lia var lite sliten. Vi köpte därför med oss mat från den andra resaturangen vi ville prova, Home Burger Bar, med oss hem på rummet. Hamburgarna som serverades med ekologiskt bröd och spännande toppings verkade lovande, men nja....vi var inte så imponerade faktiskt. Köttet var torrt och brödet lämnde en del övrigt att önska. Men så har vi ju börjat att bli lite av några hamburgenördar med.
 
 
 
 
Lite välbehövlig vila senare, nästan lite väl lång då vi han bli riktigt sega på kuppen, så tog vi i alla fall Lia i baby björnen och gick ut i den varma kvällen. Vi höll oss återigen i närheten av där vi bodde och målet var att hitta en uteservering att slå sig ner på. Lättare sagt en gjort säger jag! Herregud vad folk det var ute och överallt var det fullt. Så vi fick vackert sitta inne till slut, men vad gör det när man har så här goda tapas att avnjuta?
 
 
 
 
Spanska köttbullar, Carpaccio och tonfiskpintxo delade jag och mannen på tillsammans med ett glas vin och en öl. Lia som hade fått ett litet uttbrott innan vi gick in på restaurangen, övertrött som hon var, somnade på sin pappas arm inne i den simmiga barmiljön. Hon trivs bra i stoj och stim, vill gärna vara med där det händer liksom ;)
 
 
 
Mätta och goa promenerade vi till sena kvällen och tittade på alla fint upplysta byggnader. Kollade in i foajéerna på tjusiga hotell och drömde oss bort. Fredagen gick lika fort som den kom. Nu var det bara en dag kvar på semestern som börjat så bra.

Hälsningar
Trees, mamma i London

Vilka härliga bilder :) och vad fin du är! Älskar nedersta bilden på dig och lia =)
Behövde ni anmäla lia i swe först, du vet bokföra henne, innan ni kunde fa pass?
Vi ska till ambassaden på fredag! Jäklar vad kul det ska bli att ta hem bebben till swe, eller hur? :)

Svar: Tack, snälla :) Vi fick svensk persnummer direkt eftersom vi fortfarande är skrivna i Sverige.
Spanienfrugan

2012-07-03 @ 16:33:43
URL: http://mangofisk.se
Sandra

Vilken fin Pingvin!! (Ja det var det första jag tänkte på). Tycker också att den sista bilden på dig och Lia var super fin. Lia ser lite rolig ut på bilden men du är supersnygg!!!

Svar: Tack syster yster
Spanienfrugan

2012-07-03 @ 19:31:34
URL: http://parole.blogg.se
carolina

Så st hon är! Totte gillar också lagomt med sorl och bakgrundsstim, däremot hatar han tallriksklirr & dörrknarr, haha.
Blev inte LITE sugen på tacos och pata negra skinka nu, haha. Snart får vi äta äkta mallorcanska tapas :)

Svar: Härligt att ni snart får lite Spaniensemester!
Spanienfrugan

2012-07-03 @ 21:55:26
URL: http://acarolinas.blogg.se
Ellinor

Vilken fin resa ni verkar ha haft! Jag måste verkligen åka till Madrid snart känner jag ;)
Kram

Svar: Ja, gör det! Det var jättebra :)
Spanienfrugan

2012-07-04 @ 13:04:53
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

BloggadressTrackback