Helgens smaskiga Carnitas

2012-01-23 09:00:00


Måndag idag. Det känns som sagt som att vi haft en väldigt lång helg här och det är väl alldeles riktigt också, så måndag idag känns helt okej får jag säga. Fast när man inte jobbar är väl i och för sig varje dag helg, eller? ;) Idag tror jag faktiskt att jag skall vara en riktigt duktig hemmafru och städa lägenheten ordentligt. Japp, så får det bli. Med lite trallvänlig musik, sköna kläder på och med ett glatt sinne så skall nog den här lyan blir skinande ren!

Undertiden bjuder jag på lite härliga matbilder från helgen. Mannen lagade ju som tidigare nämnt mexikanskt, Carnitas, och det mina vänner gick inte av för hackor! Fläskköttet som fick koka två timmar på spisen tillsammans med kummin, apelsin- och limejuice, salt och lite chipotlepulver påminde om amerikanskt "Pulled pork" när det var färdigt. Väldigt goda tacos blev det av köttet tillsammans med de rätta tillbehören, men köttet gjorde sig även exemplariskt i baguette, lite "Steak and Cheese style", som blev dagens lunch. Receptet som han följde hittar den nyfikne här. Tjingeling så länge!

Det färdigkokta köttet. Mycket saftigt blev det!

 

Majsmjöl och en liten degboll förberedd för tortillapressen

 

En sån här manick är inte fel att ha. Vi är mycket tacksamma ägare av denna fina tortillapress som våra kära grannar lämnade efter sig när de flyttade.

 

Lövtunna majstortillas redo att rostas i panna

 

Sedan var det bara att avnjuta dem en efter en i soffan!


Hälsningar
Karin

Mmm ser gott ut:)

2012-01-23 @ 09:33:11
URL: http://karinolofsson.se
Emilia

Varsågod! :) Jo tanken är att jag och min karl ska bege oss över till Sydamerika efter jul. Så det planeras ju och sparas inför detta. En månad ungefär hade vi tänkt vara iväg. Vi får se hur det ska gå med det. :)

2012-01-23 @ 10:27:00
URL: http://lillamammemilia.blogg.se/
Lina S

Låter jättegott!

2012-01-23 @ 11:41:18
URL: http://linastrandh.se
Emma - Med bebis i magen ♥

Ja, jag tyckte också att killpaketet var sötare :) Men det är ju en liten tjej i min mage som sagt, så jag får vara utan då ;)

2012-01-23 @ 13:26:59
URL: http://emmaskoog.webblogg.se/
karin - trattoria

åh vad tjusigt med en tortillapress!

2012-01-24 @ 08:53:34
URL: http://trattoria.nu
REBECCA

Det där såg gott ut! Och vilken härlig blogg du har :) Är din man spanjor? xx

2012-01-27 @ 02:28:41
URL: http://rebeccafornstedt.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback