Barnvagnstrion som vi spanat på

2012-01-12 18:00:00


Jag har satt ihop ett collage av de vagnar som vi fastnat för under vår spaning i Sverige. Barnvagnsdjungeln var som sagt inte att leka med, men efter att ha klämt, känt, monterat och provkört så lyckades vi enas om tre tänkbara alternativ. Britax verkar vara ungefär en tusenlapp billigare, men annars ligger vagnarna ungefär samma i pris med erbjudanden som finns tillgängliga.

Så som vi resonerat är att vi helst vill ha fyra hjul och då med två mindre svängbara framtill för bättre körkomfort på asfalt och i små utrymmen. Stor varukorg är viktigt för oss eftersom vi inte har någon bil och därför kommer att handla mycket med vagnen. Dessutom vill vi ha en lätt vagn som inte känns klumpig och som dessutom är liten nog att rymmas i vår lilla hiss i huset (vi bor på 8:e våningen!). Efter en del velande fram och tillbaka i butikerna har vi nog också enats om att vi vill ha en duovagn med en separat liggdel (hård med sufflett) istället för mjuklift eftersom Pyret föds i Maj i Spanien...och då känns en hård liggdel mer luftig i värmen än en mjuklift. Utöver dessa krav så fick såklart design och utseende också vara med och påverka urvalet såklart.

Vi uteslutar dock inte helt möjligheten att köpa en vagn av spanskt märke. Det är bara det att vi inte känner till dem särskilt väl...men planen är att snarast botanisera oss bland dem också. En begagnad (svensk) vagn kan också vara ett alternativ om vi eventuellt skulle hitta ett fint exemplar av någon av ovanstående vagnar.

Tankar kring detta?

Hälsningar
Carin Rodelius

Hej hej...hade britax o var supernöjd..kram

2012-01-12 @ 20:21:48
Alfva - i preggoland!

Jag som egentligen är helt anti Brio tycker helt klart den verkar vettigast. Teutonian är jättekort i sittdelen och jag känner knappt någon som hade kvar den efter att barnet var drygt 1 år.

Britaxen har jag aldrig testat personligen, men har inte hört lika mycket bra som om deras bilstolar om jag säger så.. Alla vagnar har ju sina för- och nackdelar. Gäller ju bara att veta vad exakt ni är ute efter och testa er fram!

2012-01-12 @ 21:04:54
URL: http://alfvan.wordpress.com
Linnéa

Dom alla ser fina ut! Har du testkört dom? Något vi även valde vår vagn efter, var hur stadig den kändes. Testade ett helt gäng vagnar men dom vinglade så mycket när vi körde dom. Det kändes inte bra..



:)



Brio har ju för övrigt väldigt fina, klassiska och bra vagnar!

Lycka till i barnvagnsdjungeln :D kram!

2012-01-13 @ 07:50:42
URL: http://linneaturner.blogg.se/
blivande mamma

Sv: ja han är riktigt vild , måste gå på toa hela tiden för han prickar alltid blåsan . Vecka 19+4 är jag i idag, han är beräknad den 3e juni :) vet du vad du ska få? :)

2012-01-13 @ 10:43:38
URL: http://whenyoufly.blogg.se/
Sanna

Hej,

alla tre vagnar verkar ju bra och smidiga :)

Jag har bf den 19e Maj och vi blev helt tokkära i Brio Go - super smidig, och lätt att dra. Och ändå mycket utrymme för bebis!

Så nu väntar vi på att den ska levereras.



2012-01-13 @ 11:26:54
URL: http://sannaerikakarlsson.blogspot.com/
maria

Hej igen!



Vi hann ju aldrig prata barnvagnar på middagen igår. Vi har köpt en Brio go och den verkar sjukt bra! De rear nog fortfarande 2011 års modell (som är exakt likadan som 2012) i vissa affärer. Vi fick ett skrattretande bra pris inkl bilstolen. Har köpt en marinblå med vitt chassi, sååå fin! Vi valde den för att den är smidig att fälla ihop, perfekt för flyg och resor, man kommer fram i trånga passager, den är lätt och handtaget är superskönt att hålla i och passar oss småväxta människor. Vi valde mellan den och ett hollänskt märke som heter Joolz. Men det blev nästan 4000kr billigare med Brio go så det var ett lätt val! Har ni inte köpt någon vagn i mars när du kommer hem, du komma och provköra vår. Du får gärna komma förbi innan du åker också om du skulle hinna det! :) ha det gött och hälsa mannen! kram

2012-01-13 @ 11:49:49
ida-maria, mammablogg från Nacka med BF 22/4

Nu har inte jag läst på tillräckligt(om du ens har skrivit det) men ska du föda i Sverige eller Spanien? Och var ska ni bo sen?

2012-01-14 @ 15:29:40
URL: http://blogg.loppi.se/idamaria
Lotta Burtanovic

Hej!

Kul att så många kommenterat detta med vagnar. Det är ju verkligen en djungel.. Men kul att så många är inne på Brio Go:n. Det är den vi har till Alvin och det känns inte alls fel att använda den till nästa bebis me.

Vi har haft lite problem med den, men det kan även skyllas på handhavaren.. Man får inte ha något i korgen när man fäller ihop den. Det låter så självklart nu när man vet vad som kan gå fel, men vi tänkte inte alls på det. Men det är en fjäder som kan hoppa ut läge o så kan man inte fälla ihop den sen. Sen har vi haft lite problem med att den rostade i skruvarna. Detta får man räkna med sa de på Babyproffsen och man måste underhålla med att smörja o så. Frågade en annan som har Brion me, och de hade inte alls upplevt det som ett problem.

Annars är det en himla smidig vagn tycker jag! Vi använde ju även babyskyddet i den en del när man bara skulle in snabbt någonstans. Lite solblekt har den väl blivit, men det får man kanske räkna med! Vi har en klarblå med grå chassi.. Önskar den beiga som du har på bilden hade funnits när vi köpte, då hade vi valt en sån.. Finns även en vadderad väska man kan köpa till när ni ska ut o flyga!



Kan förstå att det är skönt att komma hem till San Sebastian. Det är något visst med att komma dit man har sin tillvaro! Massor med kramar från oss

2012-01-17 @ 15:19:58

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback