Ett år i San Sebastian

2012-02-17 10:00:00

För ett år sedan, den 17 februari, så flög jag till Bilbao och tog bussen hela den slingriga vägen till San Sebastian. Jag minns att jag tittade ut på de branta, gröna kullarna som vackert lystes upp av eftermiddagssolen och tänkte "Jaha är det såhär mitt nya hem ser ut". Då visste jag inte mycket om varken Baskien, klimatet i denna del av Spanien, staden San Sebastian eller egentligen alls vad som väntade mig här.

 

Jag visste dock att jag på något sätt var tvungen att ta mig till den spanska arbetsförmedlingen inom 8 dagar för registrering, så att jag kunde få svensk a-kassa under 3 månader. Oj, vad roligt när man tänker tillbaka på det där första besöket på arbetsförmedlingen. Vasse gick med mig som moraliskt stöd, men ingen utav oss pratade ju någon spanska i princip. Det blev ett aningens förvirrat möte kan man minst sagt beskriva det som och kvinnan där tyckte nog inte att vi var riktigt kloka. Och den där EU-standard blanketten som jag fått order att få ifylld snarast hade hon då rakt aldrig hört talas om. Tror baske mig att jag var förste svensken någonsin som satte sin fot på den där arbetsförmedlingen, haha. Ja, det var rena undret att det löste sig till slut ändå, efter ytterligare några besök.

 

Det har varit ett helt fantastiskt år här i Spanien i alla fall. Jag har lärt mig klart förståelig spanska från grunden både genom självstudier och med hjälp av en språkskola, jag har ätit en fasligt massa goda pintxos, croissanter, mycket annan god mat med och förmodligen druckit lite för mycket vin. Dessutom har jag gjort mig en hel del nya bekantskaper, badat mycket i havet, ätit luncher på stranden, avverkat ett kortare internship på ett eventföretag i stan, promenerat som aldrig förr, blivit gravid och försökt att uppskatta varje dag i denna vackra stad så mycket som det bara går.

 

När jag ser tillbaka på mitt första år här så fylls jag av ett sånt glädjerus över att vi faktiskt har vågat att ta chansen att bo utomlands ett tag. Vem vet när och om man får möjligheten att göra det igen? Jag är nämligen övertygad om att den där villan vi drömmer om, lösgodiset, den svenska barnomsorgen och det trista vädret finns kvar den dagen vi väljer att flytta hem igen. Då skall vi leva riktigt familjesvenssonliv och jag är säker på att vi kommer att älska det! Men än är vi inte riktigt där, för nu är vi ju här. Ja just det ja! Alla om, när och sedan har vi med bästa förmåga försökt att så länge lämna därhän.

 

Nu mina vänner blir det bildregn från året som gått i San Sebastian. Bara mina absoluta favoritbilder har fått komma med här och det var sannerligen inte lätta att välja ut dem! Så varsågoda.

 





















Hälsningar
Sanna

Grattis till året i Spanien :) Kan tänka mig att det är riktigt härligt, och mycket mer soltimmar än här hemma i Sverige - jag skulle också vilja bo utomlands ;)

2012-02-17 @ 10:37:14
URL: http://sannaerikakarlsson.blogspot.com/
Malin

Vilket härligt år! Och vad duktig du är på att ta bilder! Riktigt fina! Kram

2012-02-17 @ 15:38:48
Sara *SARASDIARY* Gravid v.30

Vilka fina bilder :-)



Kram

2012-02-17 @ 17:15:50
URL: http://www.lifestyleblogs.se/sarasdiary/
sofie mumsfillibaba

Vilka underbara bilder! Men Sverige är inte så pjoskigt ändå. I dag har varit en helt underbar vinterdag. Sol, några plusgrader.... Vårkänslor minsann! Underbart att rulla barnvagn. Och sen mammalunch i tre timmar:)

2012-02-17 @ 18:03:52
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
inspireme ❀

Det låter som ett innehållsrikt och härligt år! :) Underbara bilder du bjuder på!

2012-02-17 @ 21:14:11
URL: http://inspireme.spotlife.se
helena

Du verkar ha haft ett toppenår!!



Ja jag tyckte trädet passade rätt bra där

2012-02-17 @ 21:40:05
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Therese

Åh man tackar :) måste säga detsamma!!! Kram

2012-02-17 @ 22:05:05
URL: http://tirrenmittilivet.blogg.se/
Renata

Fantastiska bilder!!



Och tack för ditt pepp!! Klart vi klarar de här sista månaderna =) heja heja!!

2012-02-17 @ 22:33:57
URL: http://renatas.blogg.se/
Karolina, gravid i v. 38 ♥

Vilka underbara bilder. Ni ser ut att ha haft ett helt fantastiskt år. Jag blir sjukt sugen på att resa utomlands och dricka rödvin när jag ser bilderna :)

2012-02-17 @ 22:35:10
URL: http://lillamys.blogg.se/
Yohanna i Las Palmas

arliga bilder!

Och det dar om arbetsformedlingen har jag varit med om jag ocksa. Jag gick dit en gang, blev idiotforklarad och gick aldrig mer dit. Vad ar det for folk egentligen. IDIOTER.



Halsningar

Yohanna

2012-02-17 @ 23:17:28
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Frida

sv: Tack snälla! Vi älskar honom mer och mer för varje dag vår lilla Elliot :D



Men gud vilka härliga bilder du visar! Förstår att du trivs!! ;)

Kram

2012-02-18 @ 09:20:18
URL: http://fridajohanssonsblogg.blogg.se/
elinjosefine - lifestyleblogs

Vilka vackra bilder :)

Ni har gjort helt rätt som lever en tid utomlands. Jag hoppas att vi också kan göra det i framtiden. Svenssonlivet finns ju kvar!



Kram på dig!

2012-02-18 @ 18:34:54
URL: http://lifestyleblogs.se/elinjosefine
Maria-Alexandra

Vilka fantastiska bilder!

2012-02-19 @ 14:39:42
URL: http://marliina.blogspot.com

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback