Madridresan del 3 - Slott, parker och en underbar saluhall

2012-07-05 09:00:00
På lördagen unnade vi oss en lång och skön sovmorgon. Den stora hotellsängen kändes varm och skön tyckte nog Lia med som lät oss somna om och sova till 10:30. Kors i taket! Hur som helst var det en perfekt start på vår sista dag av lite avslappnat turistande i Madrid. Efter att ha duschat och snyggat till oss lite gick vi runt hörnet på hotellet och åt frukost på ett trendigt och mysigt café som vi spanat in kvällen innan. Gott kaffe, rostat bröd med smör och marmelad för min del, rostat bröd med tomat och olivolja för Vasses del. Lia passade på att somna vaggandes i min famn undertiden vi åt och sedan kunde vi lugnt rulla iväg på äventyr även den dagen :)
 
 
 
 
 
Huxflux hade vi promenerat upp till slottet där den spanska kungafamiljen håller stora och viktiga evenemang, men de bor alltså inte i slottet. Googlade snabbt upp detta på Wikipedia när vi gick förbi ;) Och då fick vi också lära oss att detta är det största kungliga slottet i Europa, med över 3000 rum. Hoppsan, hejsan! Köerna ringlade sig långa för att komma in och titta, men vi nöjde oss med att studera slottet och den intilliggande pampiga katedralen från utsidan.
 
 
 
 
Vi fortsatte lite till och sprang sedan på en helt underbar saluhall där vi klämde in oss med vagn och allt. Trångt var ordet, men vi lyckades att klara de flestas hälsenor faktiskt. Inne i saluhallen åts och dracks det till höger och vänster, det var ju lunchtid. Vi gick ett varv, insöp miljön och åt sedan lunch utomhus på en lite lugnare gata. Spansk lunch blev det, alltså sån där dagens meny där man väljer mellan ett par rätter. Vasse tog gazpacho till förrätt och jag tog omelettröra med svamp och skinka. Sedan kokt oxsvans för honom och små lammkotletter för mig. Sedan blev det melon och glass till dessert. Mätta som få var vi sedan!
 
 
 
 
 
 
Vi promenerade massor denna dag och vi var bra trötta när vi kom hem till hotellet igen. Men ingen rast och ingen ro när man är på storstadssemester med bara en dag kvar att turista på. Madrid är ju verkligen sjukt stort och vi han såklart bara med en bråkdel av allt man kanske skulle vilja. Fatta bara attt motsvarandet typ halva Sveriges befolkning bor i Madrid och dess förorter. Ganska mycket större än lilla San Sebastians ca 180 000 invånare alltså :)
 
När kvällen kom hade vi i alla fall en park med som vi ville hinna att se, Retiroparken, som kändes som något i stil med Madridbornas Hyde Park. Så dit gick vi, men först tittade vi in i den botaniska trädgården som låg närmst där vi bodde. 3 euro i inträde kändes överkomligt för att få se lite vackra blomster.
 
 
 
 
 
 
Gayparad och allmänt sommarjippo till trots under kvällen så promenerade vi hemåt hotellet efter detta. En pasta på en italiensk resaurang i närheten fick kröna denna resa och sen blev det förfriskningar och slapp framför tv:n på rummet innan våra trötta ben fick vila för natten. På söndagen klev vi upp i ottan, checkade ut och satt på tåget åter till San Sebastian kl.08:00. Tågresan hem gick också bra, Lia sov ungefär halva vägen och sedan fick vi underhålla henne tills tåget rullade in vid kl. 13:00. På det stora hela är vi väldigt nöjda med vår allra första familjesemester och ser fram emot fler!

Hälsningar
Marre

Fina foton!

2012-07-05 @ 10:23:33
Amy's piece of cake

Så många fina och härliga bilder. Lia är så söt! :)

2012-07-05 @ 11:58:50
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
carolina

men gud vad ni har det mysigt! älskar att läsa om allt ni äter och gör, man drömmer sig bort =)
skrattar igenkännande åt frukostbilden, äter alla dagens måltider med en unge på armen ;)

2012-07-05 @ 14:06:25
URL: http://acarolinas.blogg.se
jenny

testar igen..

2012-07-07 @ 17:24:35
URL: http://hyperballad-poetry.blogspot.com
jenny

åhh det gick. funkade inte att kommentera innan. hmm
jaja
underbara bilder!

visst är gränna härligt! verkligen kul att se hur de gör och då givetvis få smaka lite nygjord polkagris.

ang sephora så var jag där nu sist jag var i alicante men köpte tyvärr inget för jag la hela reskassan på zara och mat hahaa
men id har jag provat i omgångar men aldrig gillat... hmm kanske ska ge det ett försök till.
kram

Svar: Ja, Zara shoppar man gärna loss på :)
Spanienfrugan

2012-07-07 @ 17:26:13
URL: http://hyperballad-poetry.blogspot.com

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback