Kärlek är att ha någon att baka med

2012-07-06 17:33:18
 
 
Idag har det tillverkats kärleksmums i mitt kök. Lia agerade köksassistent, till en början sittandes i sin bilstol och sedan hängandes i babybjörnen. Baket blev möjligt tack vare min snälla mamma som kånkade med sig florsocker i resväskan ifrån Sverige. Det går ju åt en faslig mängd florsocker till den där glasyren, och det har jag ännu inte hittat här. Kärleksmums är ju bara för gott tycker jag och eftersom vi skall ha vänner över på middag ikväll så tyckte jag att det vore roligt att bjuda på en svensk kaka till kaffet.
 
Den lilla köksassistenten, Lia alltså, tyvärr ligger min underbara Kitchen Aid nerpackad på en vind i Partille, tyckte det var rätt lamt att baka när vi kom halvvägs igenom. Men genom att snacka, sjunga och roa henne igenom andra delen av bakandet så blev kakan i alla fall klar. Och när man tittade ner härnäst så hade assistenten somnat. Bara sådär liksom. Då insåg jag att kärlek är att ha någon att baka med <3.
 
 

Hälsningar
Jenna

Gosan :) Jag älskar kärleksmums, måste nog vara den godaste kakan men den ska vara riktigt saftig, ibland är den för torr när man äter det på café så hemmagjort är grejen! :)

Svar: Javisst är det gott! Min blev aningens för tor ändå tyckte jag. Det är så kritiskt precis på slutet om den skall bli för torr eller kletig...
Spanienfrugan

2012-07-06 @ 19:42:53
URL: http://onlymama.blogg.se
eastcoastmomusa, Spain

Favoritkakan hemma hos oss! Men visst finns det florsocker i Spanien. I de butiker jag handlat finns det bland annat socker, i en rund plastförpackning, har för mig att den är vit och gul.

Svar: Jag har inte lyckats hitta det på sockerhyllan här i alla fall. Kanske får ta reda på vad det heter och fråga om det...:)
Spanienfrugan

2012-07-06 @ 20:10:20
URL: http://grrringo.blogspot.com
Sandra

Mysigt! Jag bakade också med Elsa när hon var så gammal. Lussebullar och julgodis. Det går bara man är envis, trots ett litet hjärta med kolik ;)

Svar: Oj, ja du får man vara envis. Mysigt med julbak!
Spanienfrugan

2012-07-06 @ 20:12:38
URL: http://storstadstockholms.blogspot.com
sofie mumsfillibaba

Vad gott med kärleksmums. Sicken söt liten assistent. Oliver gillade aldrig babybjörnen när han var liten men har hängt mycket i babysittern. Med en och annan sång mellan varven. Nu går det inte att göra något knappt....

Svar: Okej, haha. Ja det är väl bäst att passa på nu då när hon ändå är relativt still :)
Spanienfrugan

2012-07-06 @ 21:27:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Hanna

Åh så gott!

2012-07-06 @ 21:30:05
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Frida - mamma till Filippa

Åh, mys! :-)

2012-07-06 @ 23:53:42
URL: http://fridafabulous.se
Linnéa Turner

Leta om du hittar Sucre Glace nästa gång ni åker till Frankrike (om jag minns rätt så är det inte så jääääte långt från er?) Det är florsocker på franska!

Så söt hon är lilla Lia. och så hon vuxit!

Kram Linnéa

2012-07-09 @ 21:10:29
URL: http://linneaturner.blogg.se

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback