Familjedag, som sig bör i detta land

2012-07-08 17:30:00
 
Idag har vi gjort som spanjorerna och haft en skön familjedag, visserligen bara hemma vilket kanske inte är så spanskt, men ändå. Söndagarna här i Spanien spenderar man tillsammans. Kanske äts det middag hos svärföräldrarna eller också intas det långlunch på någon av stans alla restauranger. Lite lustigt faktiskt att söndag vid lunchtid nästan är svåraste dagen att få ett bord på restaurang här i stan. Så populärt är det! Tänk hur restaurangerna ser ut i Sverige på en söndag liksom. I bästa fall är de fulla av brunchgäster...
 
Nåväl, går de inte ut och äter spanjorerna så klär de i alla fall upp sig ordentligt och går ut och bara går. Äter glass och umgås utomhus, så länge det inte ösregnar. Rätt mysigt såklart, men jag kan ibland känna stressen över att bara ha en endaste dag i veckan som man kan handla på tillsammans. Vill vi storhandla mat och kanske kolla i butiker  efter annat, så måste detta alltså ske på lördagar. På vardagarna hinns det ju sällan med. I Sverige är man verkligen bortskämd med söndagöppet överallt och det kan jag trots allt sakna här ibland. Speciellt som denna helg då Lia inte hade någon bra dag igår och vi fick stanna hemma. Idag mår hon mycket bättre, men nu är allt stängt.

Hälsningar
Jenny - mammaliv i Nashville

Det där men söndagar är så himla lustigt. Här är det också packat överallt för söndags frukost/brunch/lunch, men allt är öppet tidigt & länge till skillnad från Spanien.
Så när jag kommer till Sverige får jag verkligen en "chock" eftersom allt öppnar så sent & stänger så tidigt ;)

2012-07-09 @ 02:56:00
URL: http://jennybenny.se
Liw - gravid

tänk att sånna smågrejer som hur man umgås skiljer sig så mellan länderna, och hur affärer etc rättar sig efter det... tycker vi också skulle ha öppet långt in på kvällen här i sverige, fast siesta kan man ju hoppa över... =)

2012-07-09 @ 08:24:59
URL: http://finalyan.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback