Summering av matveckan som gått...

2012-02-18 15:00:00
Mycket få saker här i världen gör mig så lycklig som mat. Jag är en riktig liten matälskare som allt som oftast tänker på mat och planerar min nästa måltid, för att inte säga hela nästa veckas måltider, i mitt huvud. Den här besattheten av mat har funnits med mig sen mycket tidig ålder, till min icke-så-matintresserade-mors förtret. Att jag sedan träffade den här forskarmannen med förflutet som kock har inte heller gjort att mitt intresse för mat har minskat precis.

Denna veckan har jag inte bjudit på en enda matbild här på bloggen, jo det är sant! Nu är ju detta visserligen inte någon matblogg heller, men oftast så brukar jag ju blogga om vad vi lagar och äter här. För det är liksom det som jag tycker är viktigt ;) Denna veckan har jag dock i smyg sparat alla härliga matbilder som jag tagit för att i ett inlägg nu summera matveckan som gått. Nördigt så det förslår, jag vet. Men varsågoda här kommer Spanienfrugans matvecka i bilder. Kanske blir ni sugna på att laga något av detta nästa vecka? :)


Veckans meny började med nudlar som pimpats upp med lite nykokt broccoli, bambuskott, paprika och sesamfrön.

 

 

Sedan bjöds lasagne med en god blandsallad till. Lasagnen gjorde jag en stor sats av till veckans lunchlådor. Mängden pastaplattor i lasagnen minskades dock en aning och istället tillsattes extra mycket grönsaker. Grillad zucchini, massa svamp och kronärtskocka sjoffades ner bland köttfärssåsen och bechamelen.

 

 

 

Sedan var det ju som bekant alla hjärtans dag och då lagade jag Ceasarsalld till mitt hjärta. Den efterföljande goda desserten bestående av glass, hemlagad chokladsås och skivade jordgubbar fastnade dock aldrig på bild.

 

 

Någonstans här i mitten av veckan så blev jag sugen på pannkakor. Så jag gräddade en hyfsat stor sats som även blev fredagens lunch. Jag föredrar mina pannkakor klassiska med sylt och grädde jag, men i fredags testade jag lite andra toppings med. Då blev det även en med chokladsås, banan och vaniljglass samt någon med äpplemos och kanel på :)

 

 

Men pannkakor står man ju sig inte så värst länge på och jag är ju en gravid hemmafru med nära till kylen allt som oftast ;) Så jag fixade mig även en soppa till lunch den dagen. Soppan bestod av broccolirester, vitlök, hönsbuljong, timjan en skvätt mjölk och grädde. Den mixades slät och toppades sedan med överblivna brödkrutonger (från ceasarsalladen) och hackad gräslök.

 


Väldigt bekvämt och trevligt var att vi hade hemlagad hummus i kylskåpet som Angela och Iñigo hade med sig i söndags när de var bjudna till oss på brunch. Så en dag ville jag såklart fixa oss något som gick fint ihop med hummus så att vi fick smaka den! Då blev det en macka på utmärkt rustikt baguettebröd från bageriet nere på gatan och till hummusen körde vi morotsstavar. Mackan fylldes med majonäs, dijonsenap, örtstekt rödlök och svamp, skivad tomat samt skinka och ett stekt ägg. Vasse hade dessutom hot sauce på sin.


Matveckan avslutades sedan med pintxos i en bar på fredagskvällen tillsammans med några av Vasses kollegor. Det passade mig utmärkt efter matveckan som gått ;)

Hälsningar
Sanna

Om jag inte var hungrig innan jag såg dina bilder så är jag garanterat det nu:)

2012-02-18 @ 17:39:02
URL: http://saniiee.blogg.se/
jenny

Det såg inte alls dumt ut det där!

2012-02-18 @ 17:49:54
URL: http://hyperballad-poetry.blogspot.com
Karolina, gravid i v. 38 ♥

Jag har precis ätit middag men blir ändå hungrig, så gott allt ser ut :)

2012-02-18 @ 21:16:20
URL: http://lillamys.blogg.se/
Renata

Men mums! När du är i Sverige får du komma och laga lite mat till mig hihi

2012-02-18 @ 21:56:39
URL: http://renatas.blogg.se/
AnnaMalin

Sv: Det är verkligen en kanonmässa! Jag hade själv velat gå runt lite mer, men det hanns inte med :P



Underbara bilder, man blir verkligen sugen på maten!

2012-02-18 @ 22:38:15
URL: http://annamalinsrum.blogg.se/
Lisa

Vilka härliga maträtter, ser verkligen gott ut!

2012-02-19 @ 09:27:04
URL: http://lisajadeholt.blogg.se/
Anonym

Så mycket gott!

2012-02-19 @ 10:36:27
URL: http://karinolofsson.se
Melanie

Vilka fina bilder och vad mycket god mat!

Lyxigare än våran vardagsmat här hemma i alla fall :)

2012-02-19 @ 17:27:09
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
sara

Åh vilket trevligt inlägg! Nu blev jag superinspirerad till denna veckans matlagande, tror det får bli lasange hos mig ikväll 

2012-02-20 @ 03:51:10
URL: http://lifeinshanghai.spotlife.se
Hanna

ojojoj vad mycket gott! sugen på att laga (och äta) lite mat blir man ju nu :)

2012-02-20 @ 11:06:30
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se/
Bella

Vilket smaskigt inlägg!


En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback