Gårdagens kulturella eskapad

2012-02-29 11:00:00

 

Jo, men visst. Igår var vi faktiskt lite kulturella av oss, något som inte hör till vanligheterna. San Sebastian är ju en rätt liten stad, som därför av naturlig anledning inte har så där vansinnigt mycket sevärdheter, men det finns ett fåtal ändå. En av dessa sevärdheter, det relativt nyöppnade San Telmo-muséet, hade vi inte besökt ännu fram tills igår så därför behövdes det checkas av på listan.

 

 

Nu är vi som sagt inte överkulturella av oss direkt, så det var ju inte så att vi la hela eftermiddagen på att driva runt i detta museum om det baskiska kulturarvet. Snarare sista timmen innan stängning, på enda dagen i veckan då det dessutom är fri entré ;) Men, hey! Lite kulturcred vill vi ha ändå.

 

 

Mest sevärt på museét och klart häftigast var det gamla klostret från 1500-talet som bevarats och byggts in som en del av den nya muséebyggnaden. Den gamla klosterdelen innehöll stora, maffiga stenväggar och höga valv. Två gamla, orginalbiktbås hade också bevarats och det kändes som att man anade historiens vindar svepa förbi i gångarna.

 

 

Delar av klosterbyggnadens inneväggar hade täckts med enorma målningar som ett sätt att skydda de till vissa delar mycket porösa väggarna. Väldigt coolt!

 

 

Utöver den gamla klosterbyggnaden så gillade vi även den moderna utställningen av den baskiska historien från bondesamhälle tills idag. Den delen fick vi skumma igenom rätt snabbt med tanke på att vi bara hade en timme på oss, så det kan hända att jag återvänder en dag för att kolla mer på just den utsällningen.

 

 

Efter vår lilla kulturella eskapad så promenerade vi hem i mörka kvällen, här över det vackert upplysta konstitutionstorget. Kvällsluften var underbart frisk och det var inte alls kallt. Det märktes att dagen bjudit på 15 grader och sol. Innan vi var helt hemma så stannade vi och köpte med jättegoda vedungsbakade pizzor till middag. Mums.

 


Hälsningar
Karolina, gravid i v. 40 ♥

Vad härligt det ser ut! Åh nu vill jag utomlands igen.

2012-02-29 @ 19:53:19
URL: http://lillamys.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback