I backspegeln, mars 2011

2012-04-01 10:00:00
Tänk nu har hela mars också svept förbi och idag har vi den 1 april 2012. Jag fortsätter min serie "I backspegeln" och blickar idag tillbaka på hur vi hade det och vad vi gjorde i mars 2011 här i San Sebastian. För er som missade första i backspegeln-inlägget om februari 2011 så finns det till allmän beskådning här. Okej, då kör vi mars 2011 i revy nu då :)




Vi var fortfarande noviser i pintxosbarerna efter bara dryga månaden på plats. Med hjälp av enstaka spanska ord och gestikulerande i riktning mot diverse godsaker på bröd så betade vi alla fall av väldigt många av de färdiga barpintxosen. Vi fick samtidigt lära oss att här betalar man inte med kort och servetten slänger man rakt ner på golvet i baren när man ätit upp. Många servetter på golvet i en bar betraktas nämligen som ett tecken på att det är gott käk där och det skall signaleras till fler gäster! Dessutom sålde vi vår fina lägenhet i Göteborg under mars 2011, något som firades med bubbel och lyxskinka här hemma. Lite vemodigt och läskigt kändes det såklart att sälja vårt hem, men samtidigt var det nog det rätta för oss. Nu hade vi verkligen blivit spanienbor på riktigt!




I underbart vårväder strosade vi omkring och betraktade de utslagna träden och förundrades över hur mycket tidigare våren kommer här än hemma i Sverige. Vi fick också uppleva vår första karneval i stan med utklädda barn som uppträdde. Lilla fåret på bilden uppe till höger var ju bara för söt, och inte var hon stor heller, men utklädd skall man vara när det är karneval.




När Vasse var på jobbet så tog jag mig min allra första tur upp och runt berget Urgull som kröns av en rätt tacky Jesusstaty, vilket är en kvarleva sedan Francotiden. Urgull har många fina vyer att erbjuda och gott om bänkar att slå sig ner på om promenaden känns för påfrestande. På baksidan av berget finns en engelsk soldatkyrkogård och ett vidsträckt blått atlanthav. Det är lätt att spendera ett par timmar strosandes på de små stigarna runt detta berg.




Vi hittade till vår absoluta favoritplats i San Sebastian, Plaza de Bilbao, som syns på bilden ovan till vänster. Fontänen där kör de oftast bara i gång på helgen men att då sitta på en uteservering runt den är helt magiskt! Jag hittade svenska punschrullar och godis som smakade turkispeppar på Lidl i San Sebastian och var smått salig. Mannen han var begeistrad över de fina entrecotebitarna som vår delikatessbutik nere på gatan hade att erbjuda, så mycket kött blev det till middag då vill jag lova. Sedan kollade vi även in ett nybygge på toppen av ett berg, som kunde bli ett eventuellt boende för oss (bilden nere till höger), men vi tyckte att det låg lite väl off så vi bestämde oss för att bo kvar i vår lägenhet där vi bor än.




Vi fortsatte att promenera mycket om helgerna med promenadskorna på. Vi följde floden som går precis utanför där vi bor så långt bort från stan som vi bara kunde och upptäckte att där fanns en helt underbar promenadväg. Självklart blev det många promenader även ner mot havet där vi verkligen upplevde skillnaden mellan låg- och högvatten!


 

 

Oj, vad tapas vi åt här hemma hela våren förra året. Favoriten blev den färska chorizokorven som vi stekte upp och åt med aioli och bröd. Lite goda får- och getostar, serranoskinka och blandad frukt blev smaskiga tillbehör också. Till det varvade vi goda Riojaviner och den lokala äppelcidern som tog en två, tre flaskor att vänja sig vid, med sedan var vi fast precis som resten av den här stan :) Till vår stora lycka fanns det visst Döner Kebab i Spanien med, så en och annan sådan slank ner sittandes med bena dinglandes över havet när solen sken.

 

 

 

 

Det var också i denna månaden som vi kom på att det här med lunchdate var en trevlig grej. Jag fixade lunch hemma eller köpte med färdiga baguetter och så mötte jag upp Vasse vid parken Miramon eller också på stranden. Detta innebar kvalitetstid tillsammans på dagtid och kvalitetstid för nyblivna spanienbor som ville ta tillvara på soltimmarna!

 

 

 

 

Lagom till slutet av mars så kände vi att det var dags att utforska något mer än lilla San Sebastian som vi hittills hållt oss i, så då åkte vi på vår första utflykt. Den gick till Vitoria, som är huvudstaden i Baskien. Bussen dit tog 75min och sedan hade vi en heldag där bland fina kyrkor, en gammal stadskärna och i den förmodligen billigaste pintxosbaren vi någonsin besökt. Goda pintxos hade dem med och vi satte rekord i att äta 16st tillsammans, som dessutom sköljdes ner med ett par glas vin var. Livet lekte och vi kände att Spanien hade mycket roligt och framförallt gott att erbjuda oss.


Hälsningar
Karolina, nybliven mamma ❤

Sv: en skruv i taket och sedan ett snöre som mobilen hänger i:)

Kraam

2012-04-01 @ 10:15:49
URL: http://lillamys.blogg.se/
Karin

Ser underbart ut!

2012-04-01 @ 10:37:52
URL: http://karinolofsson.se
Petra

Vilket underbart inlägg. Att få följa er.

Härliga bilder.



Sv: ja härligt att komma igång igen. Jag har haft mkt proble mmed mina benhinnor så med detta program hoppas jag slippa de.

kram



ha en fin fin dag

2012-04-01 @ 11:47:02
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Sofia - Foto&Musik

SV: Tack så mycket! :)

2012-04-01 @ 12:27:20
URL: http://pladdermf.blogg.se/
Marie

Ohh så många härliga bilder och vad fräckt det där med servetterna, haha men det ligger ju något i det. Vi var åt och åt på en amerikansk restaurang i Gävle och där slängde de nötter överallt, så det kryllade på bord och gol, hehe



Wilda Western tema

2012-04-01 @ 12:41:05
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
camilla

Åh så härligt det ser ut, vill hoppa in i bilderna! :) Tack snälla för din kommentar, hit kommer jag gärna igen!



Kram

2012-04-01 @ 12:44:35
URL: http://vitarummet.blogg.se/
klara

Vilket underbart liv du verkar ha. Aviiiis! :)

2012-04-01 @ 12:52:33
URL: http://klaraaskoglund.blogg.se/
Isacs Mamma

ja men eller hur, jag vill ha något snyggt att lägga upp i:)

Är allt bra?

2012-04-01 @ 13:12:12
URL: http://isacsmamma.blogg.se/
Trees, mamma i London

Harliga bilder!! saknar du att inte vara gravid nu? Det gjorde jag nar jag kollade tillbaka pa bilder sadar. men snart sa! :)

2012-04-01 @ 13:49:33
URL: http://mangofisk.se
Jennie & FrökenFlis

gud ås mysigt och vilka härliga bilder !

Kul med "i backspegeln"-inlägg :)



Kramar

2012-04-01 @ 14:17:49
Elina

Så härligt att läsa, och vilka härliga bilder ju :-)



P.S. Ja, jag älskar kvällsfika och tycker absolut det är de bästa målet. Om inte annat så är det de mysigaste, hihi.

2012-04-01 @ 14:57:09
URL: http://volanen.blogg.se/
Charlotta

Oj oj vad mycket gott, man ska verkligen inte gå in på din blogg om man är hungrig ;)

2012-04-01 @ 15:28:54
URL: http://bagarebebis.blogspot.com
Linda

Vad trist! Skulle du hitta nått i Malaga området som du vill skicka upp for du tjoa till.



Det där med pappret på golvet trodde jag var ett skämt första gången min pojkvän berättade det! Och dessutom för alla som jag berättar för :) men lite kul är det!

2012-04-01 @ 18:53:47
URL: http://llinda.blogg.se/
Elisabeth

Härliga bilder! Jag har inte hunnit läsa igenom hela din blogg men jag förstår att du bor i Spanien.

Jag har varit där ganska många gånger eftersom min dotter bodde i Malaga i 6 år, så en del känner jag ju till. Ha en fortsatt trevlig natt/dag :)

Elisabeth

2012-04-01 @ 21:47:39
URL: http://snobbendennis.wordpress.com/
Elisabeth

Glömde det viktigaste, min dotter skall också har barn i början på juli!

En till kram

2012-04-01 @ 21:49:45
URL: http://snobbendennis.wordpress.com/
MIchelle

Vilka härliga bilder!

2012-04-02 @ 14:03:48
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Sophia

Väldigt roligt med tillbaka blicken. :) ska bli spännande att se vad april 2011 hade att erbjuda för er. :)

2012-04-02 @ 14:51:23
URL: http://fiaochnea.blogg.se/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback