Livet som hemmafru, för er som undrat...

2011-12-13 16:06:56

 

Den spontana reaktionen när man talar om för någon att man är hemmafru, både här i Spanien och hemma i Sverige, är alltid precis densamma. Först säger alla omgående: ”Åh, vad skönt!” och sedan ser man liksom hur de fryser fast i tanken på att dem själva skulle göra, tja just ingenting. Sedan, en millisekund eller två senare, så är det som om de hittar tillbaka till verkligheten och så säger dem: ”Men vad gör du på dagarna då?”. Jag lovar, det slår aldrig fel :)

 

Oftast tycker jag det hela är rätt roande, men visst blir jag ibland också trött på denna samma fråga, denna samma procedur, varje gång. Tur att vi inte allt för ofta minglar runt på fester där standardfrågan: "Vad jobbar du med då?" dyker på en var och varannan kvart. Det skulle jag bara inte orka med!

 

Så för att en gång för alla försöka förklara vad jag gör på dagarna då...tja, mestadels gör jag allt det där som vanligt, dödliga, arbetande människor gör på kvällar och helger. Det vill säga handlar, diskar, lagar mat och fixar matlådor, läser böcker, dammsuger, plockar upp, tar en middagslur, moppar golv, dricker en massa kaffe, pluggar spanska, källsorterar, fikar själv eller med vänner, går långpromenader, tar en tur på stan, skriver mail, tvättar och sist men inte minst bloggar.

 

Ja, jag inser att man kanske måste vara begåvad med en gnutta av min valiumlugna personlighet också för att inte få nippran på att göra "ingenting" om dagarna och inte ha ett jobb att gå till om mornarna. Men, jag tror alla skulle kunna vänja sig vid detta ändå och att det till och med skulle vara nyttigt! Det handlar ju i mångt och mycket om att ställa om sig mentalt och sanningen är att det är rätt skönt att ha så mycket tid för reflektion. Ibland kan jag gå en hel dag utan att prata med någon alls förrän Vasse kommer hem på kvällen. Då får man plötsligt utrymme att föra lite inre dialog med sig själv. Lite är väl det här livet som att gå hemma och vara föräldraledig tänker jag, fast med en ytterligare twist då, för du har ju faktiskt "bara" dig själv och hemmet att rå om.

 

Fast i detta nu är jag ju trots allt inte bara hemmafru för jag har ju fått ett stort uppdrag med att uträtta här om dagarna. Jag agerar ju nämligen numera även bebiskuvös. Och förväntas då på alla bästa sätt ta hand om vårt pyre till bebis i magen, så att det levereras fläckfritt, starkt och utan anmärkning efter 9 månader. Just det! Då har jag nåt att komma med nästa gång vi är på mingelparty. "Åh, jag? Jag jobbar som hemmafru och bebiskuvös."


Hälsningar
Maria - mamma till Liam ☆

som mammaledig blir det ju också lite samma som att vara hemmafru. men så länge jag har några dagar i veckan med aktiviteter inplanerat så blir jag inte rastlös av att vara hemma en del :)

2011-12-13 @ 16:54:35
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Ditte

hum....hade du inte nått lyxjobb å prova en massa mat å så där? Eller har ja missat nått..? Vad hände med det? Jag hade LÄTT kunnat va hemmafru! :)

2011-12-13 @ 17:21:27
URL: http://tegelhuset.wordpress.com
therese

Ja!

2011-12-13 @ 17:23:03
URL: http://browntess.blogg.se/
nayomi

heej! Hmm jo, den sista rosa är jätte söt men undrar om pojkvännen opponerar sig ;D

2011-12-13 @ 17:53:30
URL: http://nayomi.blogg.se/
Elle

Sv: Ja men det är klart dem KAN vara det :) Men vi svenskar gör det till en diskussion om dem ska FÅ vara det. Jag tycker dem ska få göra vad dem vill :)

2011-12-13 @ 18:47:42
URL: http://worthwaitingfor.blogg.se/
fanny

hihi jätte mysig blogg:)

2011-12-13 @ 18:52:08
URL: http://ponnybrudarna.se
Johannaty

Ja säg det när folk frågar :) Bebiskuvös sounds good och mer än tillräckligt :)

2011-12-13 @ 20:46:30
URL: http://johannaty.blogg.se/
Johannaty

och glömde tillägga att det är ju helt sjukt att man ska jobba när man faktiskt kokar ihop en livs levande människa i magen. Det är ett heltidsjobb om nåt :D

2011-12-13 @ 20:47:26
URL: http://johannaty.blogg.se/
Mary

Känner igen det här med alla frågor kring vad man sysslar med om man är hemmafru. Tycker det är så typiskt Svenskt att folk tycker att man är konstig om man inte jobbar utan sköter hemmet istället! Egentligen är folk nog bara avundsjuka, så var stolt över att du har möjlighet att vara hemma ;)

Blue Velvet - Vegas mamma

Sv: Vega har fått sitt namn efter sin farfars moster. Och en kväll när han satt och berättade om sin barndom så berättade han om sin moster Vega. Både jag och min man tittade på varandra och sa "Får vi en flicka någon gång så ska hon heta Vega" Farfar är rätt stolt, hon har nämligen även fått hans tilltalsnamn Bo =)

2011-12-13 @ 21:49:11
URL: http://bluevelvet.nu
Anna **Mummy To Be**

BF är beräknat till 31 Maj men eftersom det blir snitt så får vi veta datum först Januari. Brukar väl vara 1-2 veckor innan BF tror jag?!



Ni då?

2011-12-13 @ 21:54:02
URL: http://babybaltzer.blogg.se/
Sjungandemamman

Typisk fråga det där. Som att vad man gör är det viktigaste efter ens namn. Jag var "hemmafru" de sista två månaderna av graviditeten och det var underbart (och behövligt).

2011-12-13 @ 22:17:39
URL: http://sjungandemamman.blogspot.com
Carro

Vi har nästan samma BF du & jag. Idag är jag i vecka 18+1 :)

2011-12-13 @ 22:43:40
URL: http://carrox.blogg.se/
Sara *SARASDIARY*

Tack så jättemycket :-)

2011-12-14 @ 00:15:34
URL: http://sarasdiary.blogg.se/
Linnéa

Jag var också "hemmafru" under min graviditet sedan graviditetsvecka 7 och jag städade, lagade mat, tog det lugnt i soffan och läste böcker och tidningar, jag tog en lång promenad var eller varannan dag och sen lärde jag mig att virka! Virkade en filt som vi använder dagligen i barnvagnen och som är toppen nu när det är kallt ute :)

Matlagning var någonting jag tyckte var dötrist innan jag blev gravid men när jag hade tid att laga mat och inte hade någonting annat att göra så blev det kul! Och nu är det en av mina största intressen! :)

2011-12-14 @ 15:17:32
URL: http://linneaturner.blogg.se/
Yohanna i Las Palmas

Hallå där!

Såg dig inne hos att vara någons fru och var ju tvungen att kika in här naturligtvis.

Jag bor på Gran Canaria sedan 8 år tillbaka och det är alltid roligt att se vad andra utlandssvenskar har för sig. Speciellt om de bor i Spanien.



Hälsningar

Yohanna som också är hemmafru men med två twistar nu och inte alls så mycket fikatid som hon skulle vilja ;)

2011-12-14 @ 21:55:38
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Sofia

Haha jag känner verkligen igen mig i det där! De flesta tycker att det låter som ren och skät lyx men sen undrar de alltid vad jag gör med all tid. Måste erkänna att jag saknar det lite nu när jag jobbar ett tag ;-) Det blev en rejäl omställning, men det vet du ju redan. Nästan lite så att jag längtar till i maj då min projektanställning tar slut haha.

2011-12-18 @ 10:55:25
URL: http://www.intheheadofs.se/
Sofia

Och ännu konstigare tycker folk att det är om man inte har barn, det blir liksom lite att de tycker synd om en...

2011-12-18 @ 10:58:12
URL: http://www.intheheadofs.se/
Anna

Skulle älska att vara hemmafru. Det finns ju så mkt roligt man kan göra på dagarna istället för att jobba. Njut!

2011-12-19 @ 19:20:31
URL: http://dagarhosmig.blogspot.com/

En hälsning från dig skulle göra mig så glad :)

Namn
Kom ihåg mig?

Bloggadress



Trackback